Jaké botky na doma?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
mamuše+2
21.11.12 20:02

Popletla jsem to, jsou to tyhle http://www.dzo.cz/…eto/011p.pdf, barva modrá.

• Citovat
  • Upravit
3HE
22413
22.11.12 16:31

Holky, tak jsem zase úplně někde jinde… :nevim:
Dnes jsem byla v jednom obchodě s dětskými potřebami, kde se prodávají i boty, tak jsem se tam dala do řeči s prodavačkou a ona se už pár let zabývá dětským obouváním…doporučila mi svoji kamarádku, která je rehabilitační pracovnice, spolupracuje s dětským ortopedem, který je také rehabilitační ortoped a oni berou do péče právě takové děti, které mají vybočené kotníky apod.
Ta prodavačka hanákovy stélky zná a říkala, že byla na seminářích, moc se jí to líbilo, ale pak se jednou měla možnost podívat do výrobny, kde se stélky vyábí a to jí vzalo vítr z plachet - výroba na koleni… mluvila s p. Hanákem - vůbec ji o svém názoru nepřesvědčil a na těch seminářích se setkala s ortopedy, kteří se o stélky také zajímali a ti s tím absolutně nesouhlasí… Ona si přesto jedny stélky koupila - chodí se jí v nich dobře, ale její kamarádka, která si je taky koupila - tu začala strašně bolet hlava :cert: a taky s tím mají i jiní lidé špatné zkušenosti. Hanákovky nedoporučuje - dospělý člověk cítí, co mu dělá dobře, ale dítě vám to neřekne a tím se může leccos pokazit.
Já z dítěte nebudu dělat zkušební kousek a raději vsadím na klasickou léčbu - prodavačka mě odkázala na tu rehabku a doktora - že mi prý mi doporučí rehabilitační cviky, které mě i naučí provádět. Ukážu mu tu zprávu z Olomouce z vojtovky - ať se také vyjádří i k té páteři a oslabení pravé strany těla, třeba nás pošle i k neurologovi…
Jako obuv na doma máme nosit pevné sandálky - superfity nebo podobné - hlavně musí mít hodně ohebnou podrážku a musí být nad kotník. Klasické bačkůrky pro nemocné nohy nedoporučuje vůbec, jedině by přivřela oči nad Farečkama, ale jen šněrovacíma: http://www.mimibazar.cz/foto.php?… Prodává je tam, tak si je tam můžu koupit - každý nemá na superfity :roll: Ale říkala, že farečka nenahradí sandálky…
Doma máme koberec s vysokým chlupem - 3cm, takže když si tam malá hraje déle, mám ji vyzout a když bude spíše pobíhat po bytě, tak dát bačkůrky - kvůli té plovoučce :cert: Už bych dala jen lino s filcem, plovoučku už nikdy, ale co nadělám, vyhazovat ji nebudu :roll:

Tak nevím, jestli to bude pro nás správná cesta… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mamuše+2
22.11.12 17:03
@3HE píše:
Holky, tak jsem zase úplně někde jinde… :nevim:
Dnes jsem byla v jednom obchodě s dětskými potřebami, kde se prodávají i boty, tak jsem se tam dala do řeči s prodavačkou a ona se už pár let zabývá dětským obouváním…doporučila mi svoji kamarádku, která je rehabilitační pracovnice, spolupracuje s dětským ortopedem, který je také rehabilitační ortoped a oni berou do péče právě takové děti, které mají vybočené kotníky apod.
Ta prodavačka hanákovy stélky zná a říkala, že byla na seminářích, moc se jí to líbilo, ale pak se jednou měla možnost podívat do výrobny, kde se stélky vyábí a to jí vzalo vítr z plachet - výroba na koleni… mluvila s p. Hanákem - vůbec ji o svém názoru nepřesvědčil a na těch seminářích se setkala s ortopedy, kteří se o stélky také zajímali a ti s tím absolutně nesouhlasí… Ona si přesto jedny stélky koupila - chodí se jí v nich dobře, ale její kamarádka, která si je taky koupila - tu začala strašně bolet hlava :cert: a taky s tím mají i jiní lidé špatné zkušenosti. Hanákovky nedoporučuje - dospělý člověk cítí, co mu dělá dobře, ale dítě vám to neřekne a tím se může leccos pokazit.
Já z dítěte nebudu dělat zkušební kousek a raději vsadím na klasickou léčbu - prodavačka mě odkázala na tu rehabku a doktora - že mi prý mi doporučí rehabilitační cviky, které mě i naučí provádět. Ukážu mu tu zprávu z Olomouce z vojtovky - ať se také vyjádří i k té páteři a oslabení pravé strany těla, třeba nás pošle i k neurologovi…
Jako obuv na doma máme nosit pevné sandálky - superfity nebo podobné - hlavně musí mít hodně ohebnou podrážku a musí být nad kotník. Klasické bačkůrky pro nemocné nohy nedoporučuje vůbec, jedině by přivřela oči nad Farečkama, ale jen šněrovacíma: http://www.mimibazar.cz/foto.php?… Prodává je tam, tak si je tam můžu koupit - každý nemá na superfity :roll: Ale říkala, že farečka nenahradí sandálky…
Doma máme koberec s vysokým chlupem - 3cm, takže když si tam malá hraje déle, mám ji vyzout a když bude spíše pobíhat po bytě, tak dát bačkůrky - kvůli té plovoučce :cert: Už bych dala jen lino s filcem, plovoučku už nikdy, ale co nadělám, vyhazovat ji nebudu :roll:Tak nevím, jestli to bude pro nás správná cesta… :nevim:

Díky za všechny tvé příspěvky…tak se tady můžem sejít za půl roku za rok a říci si jak na tom děti jsou…já už jsem objednala ty Hanáky, sandálky do školky a domů a vložky do zimních botiček.

• Citovat
  • Upravit
3HE
22413
22.11.12 17:08

A ještě mi ta prodavačka říkala, že sandále jsou opravdu jinak dělané než stélky - sandále ty důlky mají mnohem hlubší… ale tu její známou bolela hlava právě ze sandálů - asi opravdu více působí…

Já myslím, že se sejdeme i dříve než za rok ;) Doufám, že napíšeš, až ti sandálky přijdou, jak se malému chodí, jak se ti líbí apod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
22.11.12 17:09

Já bych moc chtěla věřit, že hanákovky jsou dobré, ale bohužel o tom nejsem zatím dostatečně přesvědčená :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
22.11.12 18:09

Holky, víte, co mě nejvíce štve??? Že jsem si říkala, že prostě musím zařídit, aby moje dcera měla dobré nohy - opravdu hodně času jsem věnovala tomu, v čem chodí doma i venku, ale nakonec jsem zjistila, že žádná cesta nebyla dobrá…
Botky na venek jsme koupili vždy celkem dobře, ale na doma :roll: - nejdříve chodila v těch ponožkových bačkůrkách - vespod je kůže, aby neklouzaly, ale jinak vypadají jako ponožky - přišlo mi to dobré řešení - tak napůl boso napůl obuta.
Pak jsem měla dojem, že jí to kazí nohu, tak měla už farečkové bačkůrky, ale ty má už taky vyšmajdané, takže asi tak dobře kotník nedrží, i když píšou, že mají pevnou patu jako boty. Pak jsem přemýšlela, jestli není lepší, když dítě chodí jen v ponožkách - ale máme plovoučky, takže to nepřipadalo v úvahu - přemýšlela jsem, že položím koberce, ale má to smysl?-když koberec je taky tenký… musel by jedině být hrubší, ale nevím, jestli by to vůbec k něčemu bylo…co se týká těch nožiček :nevim: Taky máme od země dost chladno… :roll:
Prostě mi žádné řešení nepřipadá dobré… :roll: a stále přemýšlím, kde jsem udělala chybu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mamuše+2
22.11.12 19:06
@3HE píše:
Holky, víte, co mě nejvíce štve??? Že jsem si říkala, že prostě musím zařídit, aby moje dcera měla dobré nohy - opravdu hodně času jsem věnovala tomu, v čem chodí doma i venku, ale nakonec jsem zjistila, že žádná cesta nebyla dobrá…
Botky na venek jsme koupili vždy celkem dobře, ale na doma :roll: - nejdříve chodila v těch ponožkových bačkůrkách - vespod je kůže, aby neklouzaly, ale jinak vypadají jako ponožky - přišlo mi to dobré řešení - tak napůl boso napůl obuta.
Pak jsem měla dojem, že jí to kazí nohu, tak měla už farečkové bačkůrky, ale ty má už taky vyšmajdané, takže asi tak dobře kotník nedrží, i když píšou, že mají pevnou patu jako boty. Pak jsem přemýšlela, jestli není lepší, když dítě chodí jen v ponožkách - ale máme plovoučky, takže to nepřipadalo v úvahu - přemýšlela jsem, že položím koberce, ale má to smysl?-když koberec je taky tenký… musel by jedině být hrubší, ale nevím, jestli by to vůbec k něčemu bylo…co se týká těch nožiček :nevim: Taky máme od země dost chladno… :roll:
Prostě mi žádné řešení nepřipadá dobré… :roll: a stále přemýšlím, kde jsem udělala chybu.

Chybu jsi nikde neudělala. Dělala a děláš to nejlepší co umíš! Nožička se vyvýjí, jak už jsem psala dřív- plochou nohu jsem měla ještě na střední škole…už nemám. Takže nic v životě není definitivní!

• Citovat
  • Upravit
115
22.11.12 20:03

@3HE Jsi neuvěřitelná poctivka.. a obdivuji Tě, že jsi se do toho tak vložila. Jenom se chci zeptat, tvoje holčička sešmajdá botičky? Jak hodně? Mě se totiž ještě nestalo, že by malej měl sešmajdané botky. Teď už opravdu nevím co dál. V lednu jde poprvé do školky a musím vybrat bačkůrky… doma zatím chodí na hanákovejch stélkách a v březnu jdeme znovu na kontrolu… počkám jak se to bude vyvíjet, budu ho hlídat zda se to nezhorší. Asi si ho teď vyfotím a budu ho průběžně fotit a koukat na změnu. Doufám, že jenom k lepšímu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
22.11.12 20:11

To je dobré si ty nožky vyfotit :kytka: Pak to sem vlož, ať se taky podíváme ;)
Moje malá sešmajdá jen pravou botu - pravou nohu má horší… levá bota zatím drží.
Podrážka sešmajdaná není, ale to zápatí se vyklonilo do té strany, na kterou se vybočují ty kotníky :roll:
Co se týká bačkůrek, tak bych řekla, že buď ty sandálky nebo farečka - ale ty mu ve školce asi nikdo nezaváže… :think: tak jediněna sucháč, ale musí mu jít dobře stáhnout. Taky nevím, co bych ti poradila - zase ať mu v tom není moc horko :think:
Ty sandále by byly větratelnější, ale jsou dražší… je to fakt těžké rozhodování :roll:

Jinak vám děkuji za podporu i za pochvalu (poctivka :oops: ), já jsem se s tou prodavačkou dala do řeči úplně náhodou - zmínila jsem se o ortopedických stélkách a ona se začala vyptávat a už to „jelo“ :mrgreen:. Je to spíše její zásluha :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mamuše+2
22.11.12 21:42

Moje malá boty sešmajdá. Na patě i na špičce, jak zakopává :zed:. Taky vyfotim. Jinak my jsme nikdy bačkorky nenosili, dětem se v tom potí noha, my jsme do ted používali kotníkové sandálky. Ve školce pomůžou, poprosíš je a vysvětlíš proč, toho bych se nebála.

• Citovat
  • Upravit
3HE
22413
22.11.12 22:09

A který typ sandálek? mě ta prodavačka říkala, že nejlepší jsou superfity, richtery a elefanteny že ty ostatní jsou tvrdé v podrážce.
Já uvažuji o Santé - jsou to zdravotní boty, tak by měly být dobré… :think:

Moje malá ještě do školky nechodí, ale sousedka říkala, že ve školce učitelky vyloženě vyžadují takové přezůvky, aby si je děti uměly samy obout. Mohly by mít větší pochopení :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
22.11.12 23:56

Pokud vydrží zkusím mu nožky vyfotit bez stélek, s hanákovkama a s ortopedickýma, budu, teda doufám, že si vzpomenu, si je po určitý čas fotit pro porovnání. Zítra dodám foto a pokud máte fotky dejte je sem taky aspoň uvidím, že naše dítě není jediné šmajdálek… díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
23.11.12 00:18
@Kamik4411 píše:
Holky, prosím, jaké botičky či sandálky používáte na doma? Malej (2 a půl) má trochu vbočené patičky a proto bych potřebovala koupit botky na doma. Zároveň o kolik větší kupujete? Děkuji.

Tak já měla pro Verču obyčejné crocsíky, ale stejně pořád lítá bosky, takže už to tak nehrotím : ) Zeptej se v lekárně na nějaký zdravotní, když je u syna problém..jinak nevím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mamuše+2
23.11.12 08:11
@3HE píše:
A který typ sandálek? mě ta prodavačka říkala, že nejlepší jsou superfity, richtery a elefanteny že ty ostatní jsou tvrdé v podrážce.
Já uvažuji o Santé - jsou to zdravotní boty, tak by měly být dobré… :think:Moje malá ještě do školky nechodí, ale sousedka říkala, že ve školce učitelky vyloženě vyžadují takové přezůvky, aby si je děti uměly samy obout. Mohly by mít větší pochopení :roll:

My jsme používali hodně ty zlínský, jsou teda hodně pevné nejen v podrážce, ale takovoudle patu nenajdete u žádných jiných, jedině tyhle jí nohu udržely, aby se ta pata nevybočila dovnitř.. Před těmahle jsme to střídali…

• Citovat
  • Upravit
115
23.11.12 11:16

Tak teda udržet ho chvilku v klidu je nad lidské umění. Trochu se vrtěl, takže to je občas vidět. Dám sem 3 fotky, bez stélek, hanákovy a ortopedické stélky. Co vy na to? Dejte sem taky fotky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková