Jaké botky na doma?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3HE
22413
20.11.12 07:55

Paní Machalová mi odpověděla na dotaz k hanákovým sandálkám (tak, jak jsem předpokládala…)

V Hanákových biomechanických sandálkách 203P s biomechanickou aktivní stélkou Super duo noha funguje jinak, než v komerční obuvi,
kde není pružná vsuvka na nártu ani na Achillovce a je tam jen tenká stélka Standart duo.
Až budete mít Hanákovy v ruce, sama ten obrovský rozdíl uvidíte…

Ale netrapte se tím, ještě budete kupovat spousty bot a ne vždy máme možnost koupit ty nejzdravější…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
20.11.12 07:56
@mamuše+2 píše:
Tak děvčata, dnes jsem mluvila s jednou paní co se věnuje psychosomatice a řekla mi následující. Potíže malých dětí vždy souvisí s matkou. Proto pokud má řešit potíže takhle malých dětí, vždy pracuje s matkou, protože dítě je na matku napojené a manifestuje její potíž. Noha ma body o které se opíra o zem, aby cele tělo mělo dostatečnou rovnováhu. Pokud je plochá noha, tak se celé chodidlo snaží priplácnout k zemi, protoze neciti jistotu a rovnovahu. U nás to teda sedí určitě. S otcem dětí to bylo napendrek…jsme rozvedení.

Mě to přijde jako nesmysl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
20.11.12 09:41
@3HE píše:

SOUHLAS ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mamuše+2
20.11.12 09:47
@3HE píše:

Nikomu nic vnucuji. Ale třeba až to tady někdo bude číst, tak si něco může uvědomit…třeba mu to jako takový nesmysl nebude připadat ;-). Kdo má s psychosomatikou už nějakou zkušenost, tak se třeba zamyslí…

• Citovat
  • Upravit
1115
20.11.12 13:00

Mamuse2 ale treba moje dcera se narodila s luxaci kycle a za to preci nemuzu ze si tak sedla blbe v brise 8o stejne tak starsi dcera s plochou nohou a vbocenymi kotniky to same, my jsme milujici rodice, u nas zadny stres

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
20.11.12 13:07

Tak stejně nejsem o moc chytřejší. Když se ale podívám na jiné vzory Hanákových dětských sandálků, které doprodávají- vzor 103, tak nemají ani pružný nárt ani pružný pásek vzadu, jsou to klasické sandálky. Z toho bych dedukovala, že ten pružný nárt není až tak nejdůležitější, spíše je to vylepšení. Takže stále nevím, jaké ty papučky ke stélce, pro kterou už jsem víceméně rozhodnutá, koupit. Jeví se mi to následovně: musí mít vyndávací stélku (FARE mají, BEFADA nevím), aby jednak bylo na stélku místo a jednak, aby plocha na kterou se bude ukládat Hanákova st. byla rovná- bez výstupků, musí být volné v palci, zvýšená pata podle mě nevadí, protože Hanákovy sandálky ji mají taky zvýšenou a byla by dobrá guma přes nárt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
20.11.12 14:22
@mamuše+2 píše:
Nikomu nic vnucuji. Ale třeba až to tady někdo bude číst, tak si něco může uvědomit…třeba mu to jako takový nesmysl nebude připadat ;-). Kdo má s psychosomatikou už nějakou zkušenost, tak se třeba zamyslí…

V pohodě… :kytka: každá tady píšeme svoje názory a také různé novinky, které jsme zjistily… ostatní se jen vyjadřují (souhlas, nesouhlas…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
20.11.12 14:27
@daruk píše:
Tak stejně nejsem o moc chytřejší. Když se ale podívám na jiné vzory Hanákových dětských sandálků, které doprodávají- vzor 103, tak nemají ani pružný nárt ani pružný pásek vzadu, jsou to klasické sandálky. Z toho bych dedukovala, že ten pružný nárt není až tak nejdůležitější, spíše je to vylepšení. Takže stále nevím, jaké ty papučky ke stélce, pro kterou už jsem víceméně rozhodnutá, koupit. Jeví se mi to následovně: musí mít vyndávací stélku (FARE mají, BEFADA nevím), aby jednak bylo na stélku místo a jednak, aby plocha na kterou se bude ukládat Hanákova st. byla rovná- bez výstupků, musí být volné v palci, zvýšená pata podle mě nevadí, protože Hanákovy sandálky ji mají taky zvýšenou a byla by dobrá guma přes nárt.

Píšeš to dobře… ty suché zipy/gumičky přes nárt - p. Machalová psala, že ty suché zipy jsou novinkou, že dříve bývaly sandálky jen se suchým zipem, mají ještě starší typy v prodeji, ale vyrábí se už jen s gumkami.
Befada mají všechny tvarovanou klenbu - měla jsem jedny doma minulý týden, musela jsem je vrátit, ta výplň v klenbě byla tak hodně všitá ve stélce, že by to rozložilo celou botu, pokud by se vůbec podařilo tu výplň vytrhnout… :nevim: Podle mě ne, takže jsem je poslala zpět.
Já bych řekla - pro holky balerínky, pro kluky tenisky.
Fare mají vyndávací stélku, ale jedny mám také domy a ty zase jsou opravdu hodně do kopce - více než ty hanákovy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
20.11.12 14:56

Před hodinkou jsem se vrátila z Olomouce - byla jsem v Corpusu na konzultaci…
Jak už tady někdo psal, oni si vždy na každém něco najdou…

Tady je lékařská zpráva:
2012-11-20
Rodiče se dostavili s otázkou, zda kotníky, které nejsou vzpřímené, jsou v mezích normy,
nebo ne. Vývoj lehce zpomalen, při narození bilirubin - žloutenka do třetího měsíce věku dítěte, se zpožděním 3 měsíce v kvantitě
všechno doběhla, na neurologii nikdy nebyli.
Dítě komunikativní, dnes 2,5 roku, běhá samostatně, hraje si, většinu času dne je na nohách,
sedává mezi koleny s VR kyčlí, sed lehce za hrboly, sakrum mírně dozadu, dominuje ale
kyfózka L úseku, malé vzpřímení mezi lopatkami.
P strana těla se jeví slabší svalově, achilovy šlachy bilat laterálně, vpravo více, oba palce
lateralizuje při dřepu, v chůzi má možnost v oblasti palce změny, špičky v chůzi směřují
téměř dopředu, někdy s varozitou přednoží, ale změní, občas dostupuje na přední polovinu
chodidla, po špičkách lépe po LDK, na pravé trochu klesá. V chůzi výrazně planovalgozita na
obou DKK, vpravo více. Obě hlezna nestabilní, pozorujeme na změně směru chůze na místě. Žeberní oblouky neprominují ventrálně.
Pasivně při zadržení kolene v extenzi tah v semisvalech na obou stranách, spontánně ale
rekurvaci kolen nepozorujeme.
Doporučuji řešit situaci dle možností rodiny (matka gravidní) cílenou rehabilitací 3× denně 5-
7 minut, do programu RO 4b, rodiče mají obrazový záznam způsobu provedení, izolované
masáže chodidla a jejich stimulace nemají efekt, nedělat (otázka matky), potřebují zařadit
chodidlo a hlezno se spojením aktivity horní končetiny, aby udělali změnu koordinace páteře
a trupu s pánví, to může mít trvalý efekt na chodidlo.
Zkusit soustředěně aktivovat půl roku, vyhodnotit, dále v dávkách (určitý čas, pak pauza,
znovu začít soustředěně cvičit), opakovaně v předškolním věku. Pokud nastane zlepšení,
udržovat alespoň 2× denně cílenou aktivaci na udržení stavu.
Motorické aktivity (plavání, koníčky, procházky, tanečky, běžky, gymnastika) vše do únavy,
ne přes únavu. Nesedět dlouho (televize, počítač pod.)
Otázka obuvi, matka instruovaná.
(konec zprávy)

Jinak k cvičení na balonu se paní Dr. vyjádřila negativě - nemá to prý smysl, jakož i nošení různých stélek - hanákovy stélky neznala, ale snažila jsem se jí to vysvětlit - říkala, že vývoj jde od shora a vše záleží na postavení páteře a svalů kolem ní. Když je to tam nahoře špatně, tělo to potom dorovnává jinak (pak následují změny na postavení končetin…Ukazovala jsem jí cviky na stimulaci tvorby klenby, které mi ukazála rehabka - bobath metoda, tak to je prý ztráta času, ale neuškodí to… hanákovy stélky prý taky neuškodí, ale ani nepomohou, zkritizovala nám zimní boty - máme se suchým zipem - máme kupovat šněrovací, aby noha byla pevně obuta. Na doma se mají nosti jak přezůvky, tak chodit na boso - žádný extrém není dobrý… má se to střídat, mají se střídat i boty, aby noha pořád byla v nocém postavení, aby pořád měla impulzy k práci…
No s těmi hanák. stélkami ji beru s rezervou, ptž nic o nich neví, nikdy to ani neslyšela, tak to nemusí hned zavrhovat, ale říkala, že vývoj se odvíjí od páteře, tak nemůže léčba začínat od nohy… na tom něco bude :think: Já se spíše bojím, že pokud se do té vojtovky pustíme, tak aby ty hanákovy stélky nebyly nějak kontra proti působení vojtovky. K tomu se p.Dr. vyjádřila tak, že hanákovy stélky neuškodí, ale to beru s rezervou, když o nich nic neví…tak to s jistotou nemůže takto tvrdit.
Takže co se týká stélek, tak o moc chytřejsí nejsem… :zed: :cert:

Jinak jak to znáte - u vojtovky se hodně pláče :,(, takže malá taky plakala - doporučila jí jen jeden cvik, že to stačí - je to zároveň na páteř a zároveň se jí i pěkně zkroutila nožka v klenbě - jako opička, když krčí prsty, aby se chytla větve.
Ptala jsem se, jestli ji to bolí, když tak pláče, říkala, že nebolí, ale pro tělo je to námaha a dítě (zvláště to větší) se vzpírá, takže ho musíme přeprat a donutit a to se mu nelíbí.
Když je matka těhotná(a já jsem…), tak s dítětem nesmí cvičit vojtovku - hlavně ve třetím trimestru(hrozí předčasný porod), takže zatím bychom mohli cvičit - když pomůže i tatínek přes týden by to za mě vzal jednou denně, více to nepůjde, tak bych musela cvičit já a přes víkend by cvičil jen on. Ale nevím, jestli na to budeme mít dostatek trpělivosti a vytrváme :nevim: (bojím se, že i při všem tom odhodlání nevytrváme… :,( )
A poslední věc - do Olomouce nemůžeme jezdit, ptž oni s naší pojišťovnou nemají smlouvu, takže si ještě nejdříve musím někoho najít v našem okolí… ach jo :cert:

Nevím, nevím, jsem z toho celá nějaká divná… ptala jsem se i na prognozu, co bude dál, když cvičení vzdáme… p.Dr.říkala, že se celkem nic nestane, jen ty nožky nebudou takové, jaké mají být a že všechny botky vyšmajdá… v dospělosti pradvěpodobně větší skolioza páteře - to má v dnešní době 90%lidí…

Ještě jí zkusím poslat odkazy na ty hanákovy stélky, třeba se na to trošku zaměří… ale nevím, nemůžu to po ní chtít, záleží na ní.. jenže jak už to známe - ti lidé jsou zapálení pro tu svoji věc (p. Machalová pro hanákovy stélky, cvičitelé vojtovky pro vojtovku, ortoped pro ortopedické vložky… apod.)

Tak to je asi všechno… už je mi z toho všeho šoufl :roll: zlatá doba, kdy nebyl internet a lidé slepě věřili lékařům…ale mělo to také své následky :roll:, ale mě to nedá - nepátrat a nezjišťovat, když jsou ty možnosti 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1115
21.11.12 14:22

@3HE Corpus ber hooodne s rezervou, podle nich neni nikdo dokonaly, pravdou je ze cvici s detmi fakt poctive, ale uprimne, kamaradka cvicila POCTIVE na korpusu s chlapeckem od narozeni a chodit stejne zacal az v 18m, a to cvicil 4× denne, normalni zdravy dite porozeno prirozene, cvicil jen kuli tomu ze byl linej, zadnej jinej problem.
Me na rehab rekla ze plocha noha je od kycli :think: coz my v rodine mame problem, ml dcera po operaci kycle :poblion: ) nevim, asi to necham na pevne kvalitni obuvy a prirode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
21.11.12 14:42

@kristy09 Já vím, že oni si na každém něco najdou, p.Dr. se mi zdála taková jednostranná - jen vojtovka je nej, nej, nej,,, ostatní nemá smysl - stélky, gymn. balony, jiné rehabilitace… nevím, co s tím… :nevim: zkusím se objednat někam na dětskou neurologii - v Novém jičíně je i vojtovka i neuroložka, která se tím taky zabývá, tak budu chtít od ní taky konzultaci… a uoni by mi případně mohli vést tu vojtovku. Ale dnes jsem mluvila s kámoškou, která to taky cvičila s dcerou (začali až kolem10.měsíce) a nevydrželi, ptž je to hodně časově i psychicky náročné a navíc taky otěhotněla… já to u nás moc optimisticky nevidím,,, ale nechci to hned vzdát, chci aspoń ještě jednu konzultaci.

Ta Dr. říkala, že vzhledem k té žloutence u naší malé se mělo začít s vojtovkou hned po tom, co žloutenka ustoupila - měla ji tři měsíce :roll: Dlouhodobě zvýšený bilirubin způsobuje ochabnutí svalstva. Kdybychom tenkrát chvíli cvičili, bylo by teď možná vše o. k.

Poslala jsem jí odkaz na hanákovy stélky, jestli si to chce pročíst - napsala mi, že podle ní nepomůžou, ale jestli tomu věřím, at je používám, ale ne na pořád, jen na střídačku s jinou obuví… ona to podle mě vůbec nečetla…
Ona radí to, že se má obuv střídat, má se doma chodit chvíli bosky, chvíli v přezůvkách, chvíli po koberci, přeběhnutí po plovoučce prý nevadí, aspoń noha pozná rozdíl a dostane impulz, když vstoupí na koberec - my máme s vysokým chlupem, tak to je prý na stimulaci nohy dobré…
Trochu si protiřečí - říká, že vnější masáž chodidla, kterou mě naučila rehabka od bobatha, je ztráta času, ale střídat obuv a plochy, po kterých se chodí je přece taky stimulace… je vyhraněná - jen slyšela bobath, měla jsem pocit, že ji to dráždí a od té doby hned na všecno říkala ne, ne…

Píšeš, že to necháš na pevné obuvi a přírodě…
Nebudeš ani kupovat hanákovy stélky??? Na venek jsou klasické zimní boty - nějaké lepší, pevné,,, ale na doma jsou všechny bačkůrky a přezůvky kolem kotníku měkké - je tam třeba jen papír v tom zápatí… otázka je, jestli tam strkat tu hanákovu stélku nebo raději volit bačkůrku s vytvarovanou klenbou???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
21.11.12 14:46
@kristy09 píše:
@3HE Corpus ber hooodne s rezervou, podle nich neni nikdo dokonaly, pravdou je ze cvici s detmi fakt poctive, ale uprimne, kamaradka cvicila POCTIVE na korpusu s chlapeckem od narozeni a chodit stejne zacal az v 18m, a to cvicil 4× denne, normalni zdravy dite porozeno prirozene, cvicil jen kuli tomu ze byl linej, zadnej jinej problem.
Me na rehab rekla ze plocha noha je od kycli :think: coz my v rodine mame problem, ml dcera po operaci kycle :poblion: ) nevim, asi to necham na pevne kvalitni obuvy a prirode.

NO a s tím chlapečkem - možná byl líný, ale možná taky proto, že jeho svaly nebyly dost aktivní už od přírody… :think: Kdo ví, jak by to dopadlo, kdyby necvičili… já osobně lituji, že nás tenkrát Dr.na vojtu neposlala - dcera byla pořád o tři měsíce pozadu - on se vždy ptal, jestli dělá to nebo to a já na to, že ještě ne, tak on řekl, že ještě měsíc počkáme - a za měsíc už to dělala, tak to nechal být - možná jsem si pro jistotu měla neurologické vyš. vyžádat.
Ale je pravda, že mám dvě kámošky, které vojtu s dětmi cvičili - a obě ty cěti trochu šmajdají, ale ne tolik, jako to moje. Ony ale tvrdí, že jejich děti chodí normálně a že já to přeháním… :roll: přesvědčovat je nebudu, možná mají pravdu.

Stále mi zůstává otázka - když hanákovy stélky nepomůžou - můžou uškodit??? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1115
21.11.12 18:07

@3HE no z toho ci pises jde citit ze jsi hrozne poctiva maminka, neboj tim ze jste Vojtu necvicily ti nic neuteklo, Kristynka cvicila Vojtu, dost jsem flakala, ja totiz nemam vubec v rukach spravny cit, ale pater a chuzi mela dobrou, to ze ma ploche nohy je pry dedicne a nevim, me ortoped rekl ze takove to cviceni ( jak asi praktikujes) je ze vseho nejlepsi proste stimulovat chodidla, nejlepe na hrachu :D
Ja nyni nedavam zadne vlozky, ma klasicke pevne kotnikove zimni boty a ve skolce je v papuckach Pegres ( ty maji v sobe takovy ten klinek na klenbu. Doma je bosa. Me sousedka porad posila do Hradce na tu podiatrii ze udelaji supr vlozky do bot ale stoji kolem 1200kc :( Hanakovi stelky ted kupovat zatim uz nebudu, zkusime tu podiatrii a uvidime, ackoli me prislo ze na tech Hanakovych chodila dobre, ale i zdravotni boty Fare ma trochu seslapany :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1115
21.11.12 18:09

A moje Kris ma za sebou i neurologii, mela totiz asymetricke kozni rasy na zadecku a tam jim taky neprislo nic divnyho na nozickach

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mamuše+2
21.11.12 20:00

Děvčata kdybyste se rozhodly koupit pevné botky, mám tady jedny velice kvalitní ušité ve Zlíně, nošené asi 6 týdnů jen doma jako bačkorky. http://www.dzo.cz/…eto/011v.pdf Stály přes 1400,– (nebyly na poukaz) prodám je za polovinu + 100,– poštovné. Jsou to velice kvalitní boty, kupovala jsem je již poněkolikáté. Mám objednané ty Hanákovské. Kdyžtak dejte vědět, můžu poslat reálnou fotku ale jsou to ty stejné co na téhle fotce a jsou opravdu skoro jako nové. Jo a bez paragonu, ten má u sebe táta dětí a asi by ho trefilo, že je dávam pryč a kupuji Hanáky.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková