Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj, tak nám asi nezbyde, než kupovat hanákovy sandálky
Upřímě řečeno se těším na jaro, až je koupím a budou i v létě jako sandálky i na doma jako bačkůrky. Dnes mi došly balerínky Befado - přestože jsem se prodávající ptala na všechno, tak jsou s klenbičkou, která nejde odstranit a mají i tu zvýšenou podrážku jako Farečka, takže jsou nepoužitelné. Psala jsem jí a ona mi pak napsala, že jsou od befada všechny tenisky, bačkůrky i balerínky takto řešené. Takže už vážně nevím. Jestli i různé tenisky jsou takové - zvýšené v podrážce, tak to už nemáme ty stélky šanci do něčeho strčit!
našla jsem ještě tyto: http://www.mimibazar.cz/foto.php?… , mám je doma v menší velikosti, až na tu přezku by vše splńovaly, ale jsou také trochu vyvýšené v podrážce pod patou. Paní Machalová psala, že přezka zase tak moc nevadí, že důležitější je ta klenbička a podrážka - to hlavně nesmí být.
Já nevím, asi půjdu k vietnamcům a koupím nějaké balerínky za stovku nebo obyčejné cvičky ![]()
Už je mi z toho na
,chtěla bych se už zabývat něčím jiným ![]()
@Kamik4411 píše:
Ahoj, tak jsi mě nepotěšila, fare jsem mu chtěla koupit.. takže zase prd velebnosti… nakonec mu koupím „jarmilky“ a bude to… ohledně stélek, mám teď 26 v bačkůrkách a na střídačku do podzimních botek a musím mu ještě koupit 27 do zimních, protože ty jsou větší.. no není to nic levného… jen doufám, že to je k něčemu.
No zatím počítám s tím, že mu je budu dávat přes zimu do botek, budu to muset vyzkoušet, spodní část je korek a vrchní kůže, myslím, že to nebude tak špatná izolace od země.
Já už taky začínám přemýšlet o „jarmilkách“, ale jestli nebudou taky zvýšené???Musím se podívat v obuvi, přes net už NIC NECHCI!!!
Dívala jsem se na netu na jarmilky, také jsem psala dotaz, jakou mají podrážku, klínek, klenbu apod., podle toho, co prodávající odepsala by mohly vyhovovat, ale podle p. Machalové jsou úzké a nízké ve špičce, takže taky na nic - málo místa nad palcem, což je důležité(aby měl místo pro pohyb - zvedání.
Ty RenButy(odkaz v mém přechozím příspěvku) mi schválila, ale ve větších velikostech se nevyrábí, takže pro vás taky žádné řešení.
Pak jsem se p. Machalové ptala na balerínky a tenisky od vietnamců, z deichmanu apod., ona píše, že když budou látkové, a když budou splňovat všechny požadavky, tak by vadit neměly. Hlavně si dát pozor na nějaké uměliny. Já mám holku, tak jí aspoń budu moci dát balerínky a vypadá to hezky, ale u toho kluka - to už vidím jen na tenisky. Ale když seženeš pěkné, tak by to taky mohlo být. Jsou různé i v ochodech, nemusí jít jen o vietnamské
P. Machalová píše, že nemusí být atestované, žirafkové apod. - na hanák. stélky jsoujiné požadavky - víš, jaké
a právě ty žirafkové botky mají ty klenby a klínky a podpatky, aby držely nohu, ale pro hanák. stélky je potřeba všechno tak, aby to bylo, jako když se chodí na boso.
Jo a ještě jedna perlička: p. Machalová se spletla a poslala mi větší stélky(dívala jsem se na číslování do té jejich tabulky) - takže se mi do těch balerínek ani nevejdou
Já jsem je tam sice nacpala, ale zdálo se mi to nějak moc natěsno. Pak jsem si řekla, že je zkusím dát aspoń do zimních bot, ať vidím, kolik tam bude chybět a zjistila jsem, že tam padnou jako ulité
Jsem ráda, ptž jsou opravdu hodně teplé, měkké, příjemné a určitě budou od země dobře izolovat - měla jsi pravdu ![]()
Takže bačkůrkový maraton pokračuje - zase shánět bačkůrky a pak do nich „dobře“ koupit stélky ![]()
Ještě ti sem zkusím dát odkaz na jedny tenisky, které mi doporučila p. machalová - ale nevím, jestli by se daly sehnat i v klučičích barvách.
Měj se hezky, pá ![]()
http://www.vikibazarek.cz/…nky-backurky
Ty černobílé by být mohly
Nevím, jestli si to riskneš kupovat přes net, ale nějaký takový typ pohledat po obchodech…
@3HE ze začátku mi to přišlo vtipné, ale teď už ne… prostě nás stejně donutí koupit ty jejich sandálky a ty se mi vůbec, ale vůbec nelíbí… tak možná na lítání kolem baráku, ale abych s ním šla někam na parádu tak to se mi příčí a můj chlap je na tohle vysazenej, abych přiznala, tak takovéhle boty nosila moje babička ![]()
chápu, že je to pro jeho nožky asi to nejlepší a vlastně pro jeho budoucnost, ale nemůžu si pomoct mohli by udělat hezčí design.
Doma mám teď žirafkové a u nich jsem vyrvala klenbu, podpatek ani klínek nemají, jsou rovné, akorát si myslím, že mají nižší prostor na ten palec, až mu budou akorát, takže se budu poohlížet jinde… přes net žádné boty kupovat nebudu, protože bych se nerada „spálila“ jako ty. Zatím co jsem viděla nejvhodnější byly bačkůrky v deichmannu, no uvidím, tohle budu řešit po novém roce. Nakonec stejně koupíme ty jejich a bude po srandě. Víš štve mě, že i pro takhle malé prcky jsou ty boty drahé, že i na takhle malých dětech oni vydělávají, protože dospělí si tak často boty nekupují a u dětí je to jistota pro prodávajícího. Vidím to až teď co jsem na RD, že počítám každou korunu. Naštěstí v dubnu nastupuji do práce a snad bude líp.. budu doufat
Jinak díky za odkaz na ty tenisky.
Je to tak, jak píšeš… mě se ty jejich taky nelíbí… ještě uvidíme… ![]()
No, v zimě jsme většinu času doma, takže chodit bude na stélkách, ale v létě jsme hodně venku, a do kalciských sandálek stélky nenacpu
Do léta daleko… Zatím je to tak, jak to je. Měj se hezky, pááááááááááááá
Maminky prosímvás, máte některá už zkušenosti, že by vložky Hanák opravdu pomohly? Ležím v internetu už pár dní a hledám a nevím. Jsou zde 2 tábory jeden co chválí, druhý co to popírá a považuje za tahačku peněz. Mě teda co zarazilo a velmi zklamalo bylo, že se pochvalné příspěvky odesílaly z jednoho počítače a že si paní stěžovala, že její negativní zkušenost byla z oficiálního webu vymazána a diskuse zablokjována
, to hovoří dost proti poctivosti. tady odkaz na diskusi http://www.masaze.info/…m-detail.php?…
Děkuji moc!!!
Hledám dál po internetu, teď jsem narazila na vyjádření lékažky která se používá ve své praxi stélky Hanák, tak opravdu nevím
http://www.notioterapie.cz/…iewtopic.php?…
Ahoj, poctivě jsem pročetla celou uvedenou diskuzi! trvalo to teda dost času, ale chtěla jsem mít přehled. Nejsem podezřívavá, abych si o paní Machalové myslela něco takového, co vyplývá z diskuze, ale na druhou stranu jsem třeba naivní nebo moc důvěřivá, ale vyplývá mi z toho jediné: Moc bych si přála, aby stélky fungovaly, ptž od odrtopedů jsem na problém s nožkama mé dcery slyšela jen to, že se s tím dělá něco až ve třech letech, což mě osobně příjde už dost pozdě.
Nemyslím si, že u např.60letého člověka budou hanák. stélky zázračně fungovat a všechno napraví, ale u malého dítěte, kdy ještě noha není definitivně ustavená by pomoci mohly. Ale po přečtení výše zmiňované diskuze se BOJÍM, že nejen že nepomohou, ale dokonce UŠKODÍ!
Jsem z toho zmatená a už opravdu nevím, co dceři mám nasadit na nohy
![]()
Zkusím napsat email tomu ortopedovi, který do diskuze přispíval - napsal tam svůj email, je to už sice nějaká doba, ale třeba mi odepíše…
Já už jsem taky z toho hotová, mám děti 3 a 4 roky, potřebuji to řešit nutně! Aby to nezastaralo. Starší dostala recept na vložky už loni, ale já nějak intuitivně se tomu vyhýbám, kupuji kvalitní boty, dávala jsem molitanový míček pod prsty do boty (doporučení známé fyzioterapeutky, 2 nezávisle na sobě mi řekli, že o vložku se klenba položí a svaly ještě více ochabnou..)), celé léto běhali bosky venku, cvičili jsme, ale efekt za ten rok nulovej. Takže je to velmi akutní. Nevím jestli je to v této diskusi, přečetla jsem toho za víkend mraky, ale někde jsem četla, že paní Machalová si psala dotazy a hned si na ně sama odpovídala, tak aby to nahrávalo a vyznívalo, že to je zázrak. Že ji z té diskuse vyřadili… To je fakt strašnej způsob lákání klientů. Když jsem si zpětně pak přečetla odpovědi z té poradny na oficiálním webu, tak už tam vidim věci, které jsem jako totálně důvěřivá nevyděla. Výroky ve smyslu- nic jiného než vložky Hanák vam nepomohou atpod. Buďte tak hodná a podělte se o odpověď, děkuji.
To, co je v této diskuzi od p. Machalové, to jsou zkopírované emaily z mojí korespondence s p. Machalovou - jen to, co jsem jí napsala JÁ a to, co mi ONA odpověděla. V jiných diskuzích jsem nepátrala…ne, že bych nechtěla, ale ani mě to nenapadlo, až dnes po tvém příspěvku sem ![]()
Na mě p. machalová působí mile, ale to neznamená, že má pravdu ohledně stélek. To víš, že jsou na světě různí prodejci všeho možného a dost lidí jim naletí. Ono se nic tak hrozného nestane, když stélky nepomohou, ale nerada bych, aby uškodily. Moje dcera má dva roky a pár měsíců, takže kdyby uškodily, mohlo by to být celoživotně - noha je teď v největší fázi formování se.
Napsala jsem tomu ortopedovi dost podrobný a obsáhlý email, takže doufám, že se nějak vyjádří. Pak to sem zase zkopíruji.
Před pár dny jsem tady psala, že na jaře kupuji sandály hanák - tak z tohoto už taky ustupuji… pokud nemám zaručený důkaz od nějaké maminky, která vidí skutečný výsledek, že na valgozitu kotníků stélky pomohly, tak kupuji jen stélky a za sandále tolik peněz nedám ![]()
Jaký problém mají tvoje děti? Moje dcera šmajdá na obě nohy - chodí po vnitřní straně chodila, má vybočené kotníky. Ortoped řekl, že se s tím něco dělá až po třetím roce, že zatím mám dávat kvalitní pevnou kotníkovou obuv, na doma přezůvky, že se to samo spraví
No, tomu nevěřím, nohy je už teď křivá, tak jak se může sama upravit ![]()
Přemýšlela jsem, proč jsem si vlastně nenašla jiné názory nebo diskuze, proč jsem hned uvěřila hanákovým stélkám, p. Machalové…
Vždy si všechno důkladně přezkoumám, ale teď jsem to neudělala… ![]()
Doporučení na hanákovy stélky mi dala jedna dětská rehabilitační sestra, ke které jsem se sama objednala a požádala ji o konzultaci - aby dceři prohlédla nohy a případně navrhla nějaké cvičení. Věřila jsem, že ona tomu rozumí a tak jsem rovnou na netu vyhledala webovky od hanáka, pak už to jelo - věřila jsem tomu od začátku… a věřím tomu i teď, jen ve mě dloubá ten červík pochybnosti ![]()
Když nepomůžou, tak nepomůžou, ale bojím se, že uškodí… ![]()
To jsem pochopila, že je vaše komunikace, maily. narážela jsem na to, že si paní zkrátka dělá na různých fórech reklamu - položí otázku, odpoví si na ní a za čas napíše jak jí to pomohlo…
. Moje děti maj plochou nohu, vpadlé kotníky, chodí po vnitřní straně nohou, vbočené palce dcera- zakopává. Doktor se nevzrušuje, změnim ortopeda. Na klasické ortopedické vložky slýcham protichůdné názory
. Zítra začínáme rehabilitaci, tak rehabku vyzpovídam co si o vložkách myslí ona a zaúkolovala jsem se vyptat dalších rehabilitaček. Pokud můžete někdo udělat totéž, tak to ženy prosím udělejte (příp. ortopedů). Hlavně by to chtělo sehnat skutečné reference od maminek a ne jen vymyšlené paní Machalovou..