Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Paní ředitelka z Corpusu mi nabídla termín na úterý dopoledne, takže koupím kafíčko a bonbošku a pojedeme
Jsem moc zvědavá, jak to bude probíhat, co mi řekne a určitě s sebou vezmu i hanákovy stélky ![]()
Jinak smlouvy mají s těmito pojišťovnami:111, 211, 205, 201
Jestli je i v Plzni, to nevím, zkus si najít na netu RL-CORPUS, zobrazí se ti tam všelijaké info…
Psala jsem i na lékaři. cz - je tam možnost dotazů na různé odborníky. Sice mi odpověděla rehabka a ne doktor, ale mít takov nožky prý normální není a čekat do tří let je taky zbytečné, mělo by se alespoń rehabilitovat a hanákovy stélky mi schválila, ale jak víme, to je věc názoru
![]()
Já vůbec nevím, co mám koupit synovi (3,5 roků) na chození ve školce a doma. Ze všeho už vyrostl. Máme ortopedické vložky (napsané od ortopeda) + valgozní (vbočené) paty. Ve školce měl FARE bačkůrky vyšší kotníkové na suchý zip (aby si je mohl obout a zapnout sám) s ort. vložkou, ale o číslo větší, které mu jsou na délku, ale přes ten kotník je to hrozně volné, už to více utáhnout nejde a ještě v nich strašně šmajdá (i těch bačkůrkách jde jakoby po vnitřní straně chodidla). Prostě mu ta bačkůrka nesedne. Tak jsem vytáhla z léta sandálky a do školky mu dám ty sandálky, ale ty mu už jsou také akorát a vůbec netuším, co mu mám pořídit, aby to mělo pevnou patu, byly vyšší přes kotník a uměl si to obout sám. Neznáte něco takového?
@3HE Ahoj, no tak to jsem zvědavá… budu se těšit na podrobnosti. Jinak co jsem prošla, tak stále mě nejvíce oslovil Hanák, takže kupuji do zimních botek jejich stélku. Mám sice doma ty ortopedické, ale jsou tvrdé a malého z nich bolej nožičky. Bačkůrky zkusím z Deichmannu, jsou sice na sucháč, ale jinak vyhovují, zkusím je nějak upravit na gumku. Tak dej potom vědět. Moc díky.
@lucilda82 píše:
Já vůbec nevím, co mám koupit synovi (3,5 roků) na chození ve školce a doma. Ze všeho už vyrostl. Máme ortopedické vložky (napsané od ortopeda) + valgozní (vbočené) paty. Ve školce měl FARE bačkůrky vyšší kotníkové na suchý zip (aby si je mohl obout a zapnout sám) s ort. vložkou, ale o číslo větší, které mu jsou na délku, ale přes ten kotník je to hrozně volné, už to více utáhnout nejde a ještě v nich strašně šmajdá (i těch bačkůrkách jde jakoby po vnitřní straně chodidla). Prostě mu ta bačkůrka nesedne. Tak jsem vytáhla z léta sandálky a do školky mu dám ty sandálky, ale ty mu už jsou také akorát a vůbec netuším, co mu mám pořídit, aby to mělo pevnou patu, byly vyšší přes kotník a uměl si to obout sám. Neznáte něco takového?
Ahoj, my tady všechny řešíme, zda vůbec ortopedické stélky od lékaře do bot ano či ne…abychom neudělaly víc škody než užitku.
Aha píši z jiného kompu, tady něco jinak přenastaveno…takže mamuše+2 = jivikla
![]()
@mamuše+2 píše:
Ahoj, my tady všechny řešíme, zda vůbec ortopedické stélky od lékaře do bot ano či ne…abychom neudělaly víc škody než užitku.
Takže tím pádem jsem se neměla dotazovat „Jaké botky na doma“ nebo do školky jak NÁZEV diskuze napovídá?
@lucilda82 píše:
Takže tím pádem jsem se neměla dotazovat „Jaké botky na doma“ nebo do školky jak NÁZEV diskuze napovídá?
No ony se ty botky odvýjejí od těch vložek. Protože každý ten typ(klasické versus Hanákovi) vyžaduje jiný typ boty. A tak jak tady pátráme a dotazujeme se odborníků, tak zjišťujeme, že každý odborník doporučí něco jiného…a nám tady z toho jde už také hlava kolem ![]()
Dobrý den, do této diskuze jsem nahlédla, protože řeším tentýž problém. Malá má předepsané vložky od ortopeda (valgozita kotníků), ale objevila jsem i Hanákovy stélky. Lákalo by mě je vyzkoušet, ale mám obavy, abychom něco nepokazili. Nebo spíše, abych je nepořizovala zbytečně a neztratili jsme čas, když by třeba ortopedické mohly pomoct. Řeším také jaké papučky, prohlédla jsem všechno možné. Není mi však jasné, proč je doporučovaná rovná (horizontální) plocha po vyjmutí originální stélky, když se totiž podívám na fotky dětských Hanákových sandálek, tak mají jednoznačně zvýšenou patu. Tak tomu nějak nerozumím…
@lucilda82 píše:
Ahoj, dotazovat se můžeš, když budeme vědět, tak odpovíme
Akorát, že nám se ta diskuze trochu změnila - bylo by dobré změnit i název diskuze
, ať to někoho neplete…
S bačkůrkama je to těžké… právě už to tady řešíme přes měsíc a máme všechny děti s vybočenými kotníky a když si celou diskuzi přečteš, zjistíš, o čem to je
Ale zatím jsme k závěru nedošly
je to děs ![]()
@daruk píše:
Dobrý den, do této diskuze jsem nahlédla, protože řeším tentýž problém. Malá má předepsané vložky od ortopeda (valgozita kotníků), ale objevila jsem i Hanákovy stélky. Lákalo by mě je vyzkoušet, ale mám obavy, abychom něco nepokazili. Nebo spíše, abych je nepořizovala zbytečně a neztratili jsme čas, když by třeba ortopedické mohly pomoct. Řeším také jaké papučky, prohlédla jsem všechno možné. Není mi však jasné, proč je doporučovaná rovná (horizontální) plocha po vyjmutí originální stélky, když se totiž podívám na fotky dětských Hanákových sandálek, tak mají jednoznačně zvýšenou patu. Tak tomu nějak nerozumím…
Dobrá připomínka!!!
![]()
Je teda pravda, že ty hanákovy sandále jsem nijak zvlášť nezkoumala - stále jsem se zaměřovala na to, že mám koupit nějaké s rovnou stélkou,,, ale máš pravdu, ty hanákovy mají mírné převýšení… ![]()
Napsala jsem paní Machalové… troufám si říct, že bude tvrdit, že u hanákových to nevadí…
, že jsou dělané jinak a bla, bla, bla (nic ve zlém):mrgreen: Vždyť ty čechtínské bačkůrky, které doporučuje malým dětem mají také minipodpateček… ![]()
Taky se bojím, že by stélky nakonec mohly uškodit… ![]()
@Kamik4411 píše:
@3HE Ahoj, no tak to jsem zvědavá… budu se těšit na podrobnosti. Jinak co jsem prošla, tak stále mě nejvíce oslovil Hanák, takže kupuji do zimních botek jejich stélku. Mám sice doma ty ortopedické, ale jsou tvrdé a malého z nich bolej nožičky. Bačkůrky zkusím z Deichmannu, jsou sice na sucháč, ale jinak vyhovují, zkusím je nějak upravit na gumku. Tak dej potom vědět. Moc díky.
Ahoj, já sice ještě trochu váhám, ale stejně mě to taky táhne k těm hanákovým stélkám… mě se to jeví docela logické - ten systém nápravy nohy ![]()
Jsem zvědavá, jak zítra dopadneme v tom Corpusu - budu si připadat jako blázen, že jezdím s nohama po všech doktorech až nakonec skončím u ředitelky corpusu, která dělá vojtovku
Dceřiny nožky nejsou zase tak špatné - když se dívám na nožky jiných - na fotky na emiminu, tak jsou tam horší případy,,, ale mě je to jedno, ať si doktorka myslí, že přeháním… aspoň mi malou zkontroluje někdo opravdu fundovaný, kdo tomu (snad) rozumí… Ale malá do měsíce vyšmajdá všechny bačkůrky i boty, takže problém evidentně má… ![]()
Většímu odborníkovi už asi malou nebudu moci ukázet, tak DO TOHO!!! ![]()
Pokud se nakonec rozhodnu pro hanákovy stélky (jako že asi ano
), tak koupím nějaké balerýnky s gumičkou… ty by snad mohly vyhovovat - vím, že v deichmanu je mají, pojedem kolem, tak bych to snad zítra mohla už konečně všechno rozseknout nebo mě z toho raní mrtvice
![]()
Tak děvčata, dnes jsem mluvila s jednou paní co se věnuje psychosomatice a řekla mi následující. Potíže malých dětí vždy souvisí s matkou. Proto pokud má řešit potíže takhle malých dětí, vždy pracuje s matkou, protože dítě je na matku napojené a manifestuje její potíž. Noha ma body o které se opíra o zem, aby cele tělo mělo dostatečnou rovnováhu. Pokud je plochá noha, tak se celé chodidlo snaží priplácnout k zemi, protoze neciti jistotu a rovnovahu. U nás to teda sedí určitě. S otcem dětí to bylo napendrek…jsme rozvedení.
Toto je opravdu „brutus“ ![]()
@mamuše+2 píše:
Tak děvčata, dnes jsem mluvila s jednou paní co se věnuje psychosomatice a řekla mi následující. Potíže malých dětí vždy souvisí s matkou. Proto pokud má řešit potíže takhle malých dětí, vždy pracuje s matkou, protože dítě je na matku napojené a manifestuje její potíž. Noha ma body o které se opíra o zem, aby cele tělo mělo dostatečnou rovnováhu. Pokud je plochá noha, tak se celé chodidlo snaží priplácnout k zemi, protoze neciti jistotu a rovnovahu. U nás to teda sedí určitě. S otcem dětí to bylo napendrek…jsme rozvedení.
A taky pojišťovna jde změnit jen jednou za rok, patrně v lednu…