Jaké botky na doma?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3HE
22413
7.9.12 14:38

Pročetla jsem si ty vložky superfeet, ale mě z toho vychází, že lepší jsou ty hanákovy - přímo napomáhají noze, aby sama posilovala a ustavovala se do správné osy.
Co se týká nošení sandálků na doma, tak pro to já nejsem - jsou na celodenní nošení dost těžké oproti bačkůrkám. ALE bačkůrky Fare mají zápatí dělané jako u PEVN0 venkovní obuvi - přečtěte si můj odkaz na Fare výše.
Při použití hanákových stélek nemusí být bota s pevnou patou, ptž noha si ji zajišťuje sama už tím, že je na té biomechanické stélce. Proto stačí stélku vložit do klasických bačkůrek. Jestli chcete mít nožku úplně totálně dobře fixovanou, nejlepší by byla kombinace Fare bačkůrků a hanákových stélek.

A co se týká ortopedů, tak oni hanákovy stélky většinou moc neuznávají - je to podobné jako s homeopatiky a lékaři :cert: Ortopedi řeší problém, až je noha křivá a to už pak jen dají na míru dělané vložky - které sice zpohodlní chůzi, ale už neposilují nohu a nedají ji do správné osy. Proto jsem si sama našla rehabku, ta mi poradila ty hanákovy stélky a dceru mi prohlédne - podle mě tomu jako dětská rehabka rozumí více než běžný ortoped, který je zvyklý se zabývat spíše velkými problémy… ale zase záleží na tom, nakterého natrefíte, nejsou určitě všichni stejní ;)

Nejsem žádný odborník ani dealer :mrgreen:, jen píšu, co mi vyšlo ze svého vlastního pročítání a zkoumání :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
7.9.12 14:47
@Kamik4411 píše: :-) no právě, malej má nožičku 15,5 cm a normálně bych hledala boty ve velikosti 27 a podle zn. Fare je to zase 25 (16,8) možná 26 (17,5 což je už snad moc velké) a u Hanáka tam nejsou míry stélky.
Ještě jsem koukala na jedny stránky http://www.kloud.cz/…-pece-o-nohy tam zase doporučují vložky superfeet.
Už u toho sedím přes hodinu, ale co bych pro ty jeho nohy neudělala :-)

Já jsem u netu taky proseděla hodiny, než jsem si to všechno pročetla :mrgreen:, ale je to v dnešní době výhoda, že se můžeme informovat :palec:
Co se týká rozměrů vložek a botů, tak by asi bylo nejlepší koupit vhodnou velikost bačkůrek a potom se s paní macháčkovou, u které se objednávají ty stélky, meilem doluvit, jestli by ti poslala tu velikost stélky, která se do té vaší boty hodí. Asi by to chtělo více domluvit přes neil, ať pošle správnou velikost. Já jsem taky zvědavá, jak se s ní domluvím - ještě chci, ať dcera donosí ty bačkůrky, které teď má - nemá smysl do starých kupovat novou stélku, ale jak budu kupovat nové, vezmu asi zase Fare - kvůli té pevné patě a do toho ty stélky.
Stélky se mají nosit i ve venkovní obuvi, aby byly maximálně účinné, ale vzhledem k tomu, že v zimě se moc venku nepobývá, tak je do zimních botů kupovat nebudu, do jarních potom už ano a do sandálků se nedají dát, ptž sandálky nemají vyndavací stélku. Nejdůležitější je podle mě ta domácí obuv, ptž dítě v ní tráví nejvíce času. Jinak Hanák vyrábí i sandálky přímo s tou jeho stélkou, ale nevím, jak vypadají, nedají se na těch stránkách moc najít, chtělo by to osobně, ale do holešova na prodejnu kvůli tomu nepojedu - možná v létě, jestli se do té doby nožky aspoń trochu nespraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
7.9.12 14:53

Souhlasím 3HE (od včerejška v tom ležím :-) a vychází mi to jako nejlepší varianta… jsem zvědavá co mi řekne ortoped a že nemají tyto stélky moc v oblibě?.. nediv se nebudou mít potom tolik práce :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
7.9.12 14:58

@Kamik4411 Díky :palec: Mě se právě nezdá, že by s těma dětskýma nohama měli tolik práce - ve dvou letech řeknou, že se teď neřeší a později, až jsou nohy zničené, tě pošlou k protetikovi :roll: Nevím, jestli mají nebo nemají vložky v oblibě - já jsem o tom s nikým nemluvila, je to jen moje domněnka, ptž o tom nikde nikdo nepíše, ani ortoped, ani maminky, a když už něco, tak jen to, že se PAK dají vložky dělané na míru… ale to už je podle mě pozdě. Kdyby hanákovy stélky doktoři uznávali, tak by je přece doporučovali a s tím jsem se zatím nesetkala :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
7.9.12 15:09

Pročetla jsem většinu doporučení na ty stélky, ale žádné doporučení od maminky, která má mladší dítko 3 let… tak jsem zkusila paní napsat… protože i na jejich stránkách většinou řeší už děti předškolního či školního věku. Teď nevím, ty sis tu rehabku našla sama?
No rozhodně až začnu chodit do práce tak si ty stélky koupím i pro sebe :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
8.9.12 13:34

Ahoj, rehabku jsem si našla sama - když jsem se nedohodla s ortoedem ani pediatrema a mě se ty nožky opravdu nezdají být v pořádku, tak jsem si ji našla sama. Na emiminu mi jedna rehabka poradila, ať si hledám vojtovu nebo bobathovu metodu, O vojtovce něco vím, ale o bobathovi nic, tak jsem začala hledat info a našla jsem seznam rehabilitačních pracovníků, kteří se bobath. metodou zabývají. Tak jsem napsala email jedné reh., která je blízko našeho bydliště, a pak už to šlo… chtěla po mě žádanku od Dr., ale u těch jsem nepochodila, takže mi to naúčtuje v penězích - kolem 200kč a když to bude na častější rehabilitace, sama mi doporučí ortopeda, ke kterému chodí její klienti a ten mi žádanku napíše.
Tak jsem zvědavá, jak to s námi bude dále :think:
Když mi pak napíšeš, co ti ta paní macháčková poradila, budu ráda :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
9.9.12 14:13

Napsala mi toto:
Na mém webu ve fotodokumentaci se podívejte na holčičku, která má 2,5 roku a
má velké problémy, jak dospělý člověk. Také s tím ortoped nic nedělal a takhle dopadla.
Nyní chodí pouze v Hanákových sandálkách a stélky má v každé uzavřené obuvi a
nesmí ani krok udělat bosky na tvrdé podlaze. Jen tak se jí vytvoří správné klenby a doosí chodidlo:
Prohlédněte si nímky dole: http://www.stelkyhanak.cz/…ce-chodidla/

Čím dříve budete dávat biomechanické aktivní stélky dítěti, tím předejte dalšímu zhoršování jeho zdravotního stavu.
Prevence je pouze ihned při prvních krůčcích dítěte dát stélku s důlkem pod chodidla.
Náš vnouček již od 11. měsíce chodí na stélkách, které měl nejdříve v ponožkách a teď již v bačkůrkách a botech.
Patologická stopa chodidla se dítěti tvoří v prvních týdnech těhotenství,
jaké nohy mají rodiče, takové problémy bude mít i jejich dítě, ale daleko dříve.

Doporučuji Vám chodit co nejvíce v biomechanických sandálkách Hanák a při nepřiznivém počasí uzavřené boty s Hanákovou stélkou. Bačkůrky mám vyzkoušené od HP Čechtín
http://www.kamanova.cz/…-hp-cechtin/, ale sandálky nenahradí a nemají ani dobře vyřešenou
nártní část, kde Hanák má pružnou vsuvku viz příloha.
Takže tak…koupíme bačkůrky a stélky… neřekla bych, že to malý má hodně, ale má… juknu jestli u nás v okolí není také nějaká rehabka, která by mi poradila cviky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
9.9.12 14:17

Kupuji na doma sandalky Sante a DPK se zpevnenou patou a jsem s obojim moc spokojena, DPK kupuju i na ven, nechavam si to posilat z CR do UK, protoze v Anglii jsou boty pro deti hrozny

• Citovat
  • Upravit
115
9.9.12 14:24
@mmonica píše:
Kupuji na doma sandalky Sante a DPK se zpevnenou patou a jsem s obojim moc spokojena, DPK kupuju i na ven, nechavam si to posilat z CR do UK, protoze v Anglii jsou boty pro deti hrozny

taky jsem kupovala sante ale podle všeho ne každé mají anatomickou stélku, a samozřejmě asi to je dědičné. Zkusím hanáka a rehabku :-) ale díky za info :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
10.9.12 08:09
@Kamik4411 píše:
Napsala mi toto:
Na mém webu ve fotodokumentaci se podívejte na holčičku, která má 2,5 roku a
má velké problémy, jak dospělý člověk. Také s tím ortoped nic nedělal a takhle dopadla.
Nyní chodí pouze v Hanákových sandálkách a stélky má v každé uzavřené obuvi a
nesmí ani krok udělat bosky na tvrdé podlaze. Jen tak se jí vytvoří správné klenby a doosí chodidlo:
Prohlédněte si nímky dole: http://www.stelkyhanak.cz/…ce-chodidla/

Čím dříve budete dávat biomechanické aktivní stélky dítěti, tím předejte dalšímu zhoršování jeho zdravotního stavu.
Prevence je pouze ihned při prvních krůčcích dítěte dát stélku s důlkem pod chodidla.
Náš vnouček již od 11. měsíce chodí na stélkách, které měl nejdříve v ponožkách a teď již v bačkůrkách a botech.
Patologická stopa chodidla se dítěti tvoří v prvních týdnech těhotenství,
jaké nohy mají rodiče, takové problémy bude mít i jejich dítě, ale daleko dříve.

Doporučuji Vám chodit co nejvíce v biomechanických sandálkách Hanák a při nepřiznivém počasí uzavřené boty s Hanákovou stélkou. Bačkůrky mám vyzkoušené od HP Čechtín
http://www.kamanova.cz/…-hp-cechtin/, ale sandálky nenahradí a nemají ani dobře vyřešenou
nártní část, kde Hanák má pružnou vsuvku viz příloha.
Takže tak…koupíme bačkůrky a stélky… neřekla bych, že to malý má hodně, ale má… juknu jestli u nás v okolí není také nějaká rehabka, která by mi poradila cviky.

Díky, že jsi to sem vložila :kytka:, takže je nejlepší mít přímo ty jejich sandálky - štve mě ale, že je to tak krkolomné je objednat - nemají tam ani ceník, ani rozměry, ani vzory, ať si můžeme vybrat, jaké se nám líbí… jedině se asi domluvit s tou paní po emailu a jestli pošle nějaké obrázky. Je zvláštní, že ty sandálky mají tu patu úplně volnou 8o -jenom pásek kolem nohy :think:
Ty bačkůrky čechtín, jak paní doporučuje - je u nich uvedeno - „opatřená klínem“ - myslíš, že to je ten podpůrný oblouček na klenbu?-jestli ano, tak to stejně nemůžeme použít s hanákovými stélkami :think: chtělo by to bačkůrky bez klenby. Bačkůrky čechtín se prodávají v globusu, takže se tam na ně můžeme podívat, ale já myslím, že klenbu mají. Já bych se nebránilla koupit přímo hanákovy sandálky, cenově to vyjde asi o trošku dráž, ale když koupím bačkůrky - cca 170kč, do toho stélky - s poštovným 300kč, jsem na 470kč a sandálky u něho stojí do 700kč - je to hodně peněz :roll: :roll: :roll:, ale zase jestli je účinek zaručený,,, já nevím :nevim: :roll: Uvidím, co řekne ta moje rehabka, třeba bude stačit koupit bačkůrky bez klenby a vložky. Podzimní boty máme od jara dobré, jsou to protetiky - nemají vyndavací stélku, takže do nových nebudu už investovat, donosí tyto a do zimních dám možná taky ty hanák. stélky, i když v zimě se venku netráví tolik času jako doma… ale asi je to důležité, aby dítě mělo tu nohu na stélce pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
10.9.12 08:16

No takže píšu ještě jednou - prošla jsem si znova hanák. stránky - ceník mají - sandálky 864kč 8o :roll: (nevím, kde jsem předtím četla, že stojí700 :D ) a sandálky se vyrábí od vel.24, takže moje dcera má teď 23, takže stejně musí počkat, takže jedině koupit bačkůrky bez podpory na klenbu a dát hanákovy stélky. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
10.9.12 16:40

Abych pravdu řekla sandálky od Hanáka jsou pro mě drahé (připočti si ještě poštovné u Hanáka), teď hlavně potřebuje zimní botky a další věci. U nás vítězí bačkůrky a stélka.
Ohledně těch bačkůrek.. klín je ten podpateček ne? ale i tak když stélka má níž patní část tak nerušíte to nějak… mám z toho guláš.
Potom stejně musím objednat nejdřív stélky a podle nich koupit bačkůrky, protože oni doporučují 1 cm nadměrek na stélce a u bot je to 12 až 15 mm. Větší stélka asi není dobrá.. no hrůza.. to je přímo detektivka. Teď jak dlouho ta stélka vydrží u takhle malých věcí asi budeme věrní zákazníci :-) no ale když to pomůže :-)
Zítra jdeme k ortopedovi tak jsem zvědavá co mi řekne :-) Potom písnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
10.9.12 18:52

Já jsem té paní machalové taky poslala pár dotazů a toto je její odpověď:
velikosti stélek do komerční obuvi jsou v mm dle tabulky velikostí:
http://www.stelkyhanak.cz/…n%C3%A1k.jpg
takže souhlasí velikost horní řádek v mm se spodním řádkem euro.
Stélka se vkládá do uzavřené komerční obuvi poté, co tu původní z boty odstraníte, takže velikost přesně sedí s tou
vložkou, kterou vyjmete.
Je určitě lepší pořídit 1 sandálky a 1 stélky do uzavřené obuvi, sandálky používat doma místo bačkůrek i ve školce…
Uzavřenou obuv používat jen při nepříznivém počasí, v zimě a při sportu…
Je nutné, aby palec byl co nejvíce volný a pata také, aby nebyla blokovaná Achllova šlacha.
Na nártu biomechanické obuvi Hanák jsou pružné vsuvky,
které při kroku (když se zvedne pata) respektují pohyb nohy a nestlačují klenbu dolů (zplošťuje se chodidlo), jako boty
na tkaničky, přezky či suché zipy jiného výrobce. Bačkůrky od HP Čechtín nemají dobře řešené ty nárty, jinak stélka tam vleze.
http://www.hpcechtin.cz/…-cechtin.php
Jsou vhodné pouze 1., 2, a 4. vzor, jinak v ostatních stélka nedrží nebo jsou nízké a nad palcem je málo místa a klínek se musí odstranit.

Co se týká volné paty, patu nedrží bota, ale vazy, které se staly na stélce s důlkem pod kloubem palce aktivní a pevně drží kotník
v ose.

Pokud seženete vhodné bačkůrky, kde je nad palcem dostatek prostoru a dá se původní stélky vyjmout, tak mi napište, kdo takové
vyrábí. Nemusí to být certifikovaná obuv, kolikrát látkové balerýnky s pásečkem na nártu jsou po vložení Hanákovy stélky zdravější, než ty s žirafkou!

Biomechanické sandálky Hanák vyrábí již od vel. 23, ale doporučujeme již koupit 24, změřím délku a napíši Vám.
145 mm je velká stélka v obuvi vel. 23 viz tabulka výše. Chodidlo 148 mm již odpovídá vel. 24.

--
Nemám teď čas se tomu vyjadřovat, ale aspoň si to můžeš taky přečíst. Já to taky vidím spíše na ty bačkůrky se stélkou hanák, pro mě jsou ty jejich sandálky taky hodně drahé. Snad seženeme dobré bačkůrky s volným nártem a volným palcem :lol:, když ani ty čechtíny podle p. machalové nejsou úplně dobré.
Nezobraziy se mi dobře do emailu, takže ani sem, ty její odkazy :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
10.9.12 18:53

Teď se dívám, že sem se ty odkazy dobře zobrazily 8o 8o 8o, ale v emailu je mám černým písmem, takže mi nejdou otevřít… to nevadí, tak aspoń tady do nich můžu nahlédnout :D :mavam: Zítra dobře pořiďte a napiš :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
10.9.12 19:06
@Kamik4411 píše:
Abych pravdu řekla sandálky od Hanáka jsou pro mě drahé (připočti si ještě poštovné u Hanáka), teď hlavně potřebuje zimní botky a další věci. U nás vítězí bačkůrky a stélka.
Ohledně těch bačkůrek.. klín je ten podpateček ne? ale i tak když stélka má níž patní část tak nerušíte to nějak… mám z toho guláš.
Potom stejně musím objednat nejdřív stélky a podle nich koupit bačkůrky, protože oni doporučují 1 cm nadměrek na stélce a u bot je to 12 až 15 mm. Větší stélka asi není dobrá.. no hrůza.. to je přímo detektivka. Teď jak dlouho ta stélka vydrží u takhle malých věcí asi budeme věrní zákazníci :-) no ale když to pomůže :-)
Zítra jdeme k ortopedovi tak jsem zvědavá co mi řekne :-) Potom písnu.

Podle mě je klín taky ten podpateček, ale záleží na tom, jestli mají tu podporu klenby nebo ne, ptž ta tam vadí určitě. Až pojedu do globusu, tak tam na ně mrknu. U nás je ještě ten problém, že malá má vyšší nárt a širší nohu, takže ty klasické bačkůrky jí nejsou dobré přes nárt, před tím právě varuje p. machalová, že mají být v nártu a volné, aby nestlačovaly nohu dolů - to snižuje tu klenbu. Teď máme ty Farečka a nárt je taky dost těsný :( jak píšeš, je to detektivka, ale snad to rozluštíme, koupíme vhodné bačkůrky a stélky a nožky se spraví. Kdybys na nějaké dobré bačkůrky narazila, dej vědět, pls :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková