Jaké boty jsou teda ty správné?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
148
16.7.17 10:43

@Hoa Mai aha, tak to je zase uplne jiný pohled na věc :) úplně ty první botičky jsme měli taptapi (celé kožené, hodně podobné jako ve vašem odkazu ) v těch se zacal stavět a udělal pár krůčků, ale už z nich vyrostl. A když jsem je šla koupit, akorat větší, tak mi právě prodavačka rikala, že nejsou chodící :think: tak na ten popud právě řeším, co je to pravé ořechové :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30988
16.7.17 10:44

@Simima Chodici jsou, ale nejsou treba do mokra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30988
16.7.17 10:48

@Hoa Mai Mohu se zeptat, mate treba rozmyslene, zda budete davat detem tyto boty az do dospelosti? Me trochu odrazi cena, co dospely, tomu vydrzi boty nekolik let, ale tem detem, to je kazdy rok nove, ted nekolik typu, to bude cca 10-15tis za boty jen to hvizdne. Nebude pak problem, pokud bude chtit dite s rozplaclou nohou (kterou barefoot boty nijak neformovaly) obleknout treba tenisove adidasky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
16.7.17 10:51

Takže se shodneme, že záleží hodně na dítěti, stylu jeho chůze a „zdravosti“ jeho nožky, takže každá možnost může být dobrá či špatná, záleží na dítěti… ale co to moje dítě? :think: :mrgreen: :D tak teď mám strach mu obout cokoli na tu nohu, abych mu zbytečně nejak nepřitížila :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30988
16.7.17 10:56

@Simima Ja predpokladam, ze prave zacinajici chodec nema jeste spatne vzorce chuze, nejzdravejsi je chozeni na boso, tak v tom pokracuji i co se tyce bot. Muzu se zeptat, kdy ti zacalo dite lezt a kdy obchazet? Ono i toto bude dulezite kvuli zpevnenosti tela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
16.7.17 11:05

@Cuddy „začínající chodec“ :lol: :D no on už je od mimina o kousek napřed a dle dr. má hodně pevné svaly. Lozit začal mezi 5-6 měsícem a obcházet tak mezi 7-8 :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
16.7.17 11:09

@Cuddy ono nebude mít nohu rozplaclou, ale prirozenou…nejhorší vyber je mezi velikostmi 30-36…Ale zas starším dětem nohy tolik nerostou, takže ta investice je dlouhodobejsi…nejsilevnější mi to přijde ted, co čtvrť roku nové boty oběma - kazdemu tak troje ctvery boty :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
16.7.17 11:30

@Simima názor paní ve zdravotní obuvi bych nebrala jako směrodatný, ony jedou ve 20 let zažitých názorech. Stejně tak většina ortopedů (kteří ale řeší vady a nezaměřují se na prevenci). Třeba náš ortoped (jen pro info, neřešili jsme s ním vady chůze, chodili jsme k němu na kontroly kyčlí a při té příležitosti se pobavili o obutí) je silně pro barefoot a měkké boty, sám barefoot nosí a běhá v pětiprstech (je aktivní sportovec).
Netvrdím, že jsem si stoprocentně jistá, že barefoot je jediná správná cesta, ale zatím se mi to potvrzuje, jak u mně tak u dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12963
16.7.17 11:51

Na tohle má každý jiný názor.
Prostě si nějak dle zdravého rozumu vyber.
Já bych to brala tak, že na trávu bez překážek klidně na boso stejně jako na koberec.
Kde hrozí, že si okope nohy nebo je to hodně tvrdý nepřirozený povrch, tak něco s dostatkem místa pro prsty, přiměřeně ohebnou podrážku a pevnou špičku, aby si ty nohy fakt neokopal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
16.7.17 11:53

@Cuddy Pokud to budu schopná ufinancovat a dokud to děti budou ochotné nosit, tak je chci takto obouvat dále. Je dost možné, že se jednou šprajcnou a jejich snem budou Air Maxy, ale to už bude jejich věc. Teď je jim design ukradený, starší syn si dokonce sám vybral do školky Pathik bačkůrky, když je zahlédl ve výloze Brány, ani jsem ho na ně nijak neupozorňovala. Nevýhoda je cena, to samozřejmě, ale musím říct, že se mi zatím daří kupovat boty za víceméně ty samé peníze, jako by stály klasické boty (třeba zimní má syn za 1300kč, sandále za 1000kč, takové Primigi nebo Superfity jsou kolikrát i dražší).S tím, jak jim poroste noha to bude horší, ale trochu doufám, že boom barefoot bude pokračovat, bude více výrobců, větší odbyt a že půjdou s cenami dolů. Už třeba teď se toho chytají i někteří výrobci klasické obuvi, jako třeba Pegres (ten mmch ještě nedávno silně brojil proti barefoot a teď vyrábí „bosé pegresky“) nebo Béďa boty, za slušnou cenu se dají koupit dámské balerínky a to nemluvím o huarache, které člověk pořídí za pár stovek, nebo si je sám vyrobí doma ještě levněji. Širokou nohu moc neřeším. Já jsem jako dítě nosila klasické boty, jako všichni ostatní a do lodiček jsem se stejně rvala a dobrovolně v nich trpěla. Mám výhodu v tom, že mám kluky a u nich ta klasická obuv přece jen devastuje nohu o něco méně. Takže až se budou chtít narvat do adidasek, tak se do nich narvou s jakoukoliv nohou. Ale budu jen ráda, když jim to bude nepohodlné a vrátí se ke zdravé obuvi. A taky trochu doufám, že do té doby to výrobcům trochu dojde a začnou dělat i ty normální boty aspoň trochu odpovídající tvaru nohy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
16.7.17 12:17

@Lidym zkuz značku fare, ty jsou super široké a dají se sehnat i s měkkou ohebnou porážkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
16.7.17 17:48

@Cuddy @Simima @Hoa Mai moc děkuji. Byla jsem s nimi nadmíru spokojená u starší dcery, tak jsem je koupila i mladší. Máte někdo odkaz na nějaké sandálky a boty na normální nošení na léto, prosím? HoĎte sem co jste kupovali, ať mám představu @Simima promiň, že to tu spamuju, ale tohle téma jsem chtěla zrovna zakládat taky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
17.7.17 20:31

@sunshine125 v pohodě :palec: rada si ohledně botiček ještě počtu, když nám ještě někdo něco poradí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
19.7.17 16:39
@medunka23 píše:
@Lidym zkuz značku fare, ty jsou super široké a dají se sehnat i s měkkou ohebnou porážkou

Ty máme, ale až od letošního jara, kdy jsem sháněla velké boty na ortopedické vložky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
20.7.17 08:19

@Lidym já na ně nedám dopustit, naštěstí mám kousek od bytu obuv, kam berou hlavně tyhle, sante, pegres. Vzdycky mám z čeho vybrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková