Jaké jméno k příjmení Strakoš, Strakošová

7
29.11.17 21:15

Jaké jméno k příjmení Strakoš,Strakošová

Ahoj holky, s partnerem jsme se domluvili, že miminko bude mít příjmení po mě, jeho příjmení je dost nešťastné a jako dítě byl středem posměšků (David Konečník).
Nechceme miminko pojmenovat křestním jménem po nás, já jsem Monika Strakošová a tak pořád přemýšlíme a nic nám k tomu mému příjmení nesedí.
Poradíte nám? Více hlav, víc ví :)
Předem moc děkujeme za radu.
P. S. Pohlavi ještě nevime :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Klopotkova
29.11.17 21:17

Jakékoliv. Vždyť to záleží na vás. Líbí se vám jména spíš tradiční, moderní, extravagantní?´

P. S. Přítel se jmenuje opravdu Konečník? To slyším prvně nebo je Konečný a dostal takovou přezdívku?

• Citovat
  • Upravit
467
29.11.17 21:19

Julie a Jan

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
207
29.11.17 21:21

Mě jako první napadla Alenka, Elena a pro kluka je to těžší, ale seděl by třeba Aleš :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
29.11.17 21:22

@MoniUjo Ahoj, partnerovi jméno je opravdu velice zajímavé, a dokázalo mi i hnout koutky (samozřejmě nic ve zlem) ale k tvému příjmení by mi seděli jméno Lucie, Eliška, možná i Nikola a Natálie a z klucicich jmen třeba Tomáš, Daniel, Ondrej? :lol:
Nevim teda jestli byste chtěli spíše české jméno nebo pak nějaké cizi (tedy pocestele)
Každopádně pak dej vědět, jaké jste nakonec mimcu dali :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klopotkova
29.11.17 21:23
@Maki96 píše:
Mě jako první napadla Alenka, Elena a pro kluka je to těžší, ale seděl by třeba Aleš :)

AleŠ StrakoŠ? To mi nepřijde úplně nejšťastněšjší, je to docela ušišlané.

• Citovat
  • Upravit
7
29.11.17 21:24
@Klopotkova píše:
Jakékoliv. Vždyť to záleží na vás. Líbí se vám jména spíš tradiční, moderní, extravagantní?´P. S. Přítel se jmenuje opravdu Konečník? To slyším prvně nebo je Konečný a dostal takovou přezdívku?

Opravdu je Konečník, byl celý život chudák, děti jsou zlé a on na to nemá nejlepsi vzpominky.
Nemáme nic oblíbeného, jen aby jméno neznelo jak od kolotoče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9022
29.11.17 21:25

Silvie :srdce: kluk nevím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
29.11.17 21:27

Nemáme nic vyhrazeného…oblíbené atd…jen je tam problém s tim Š - S…
Určitě dáme vědět jak jsme se rozhodli, děkuji za rady, každý tip probereme, jste zlaté :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klopotkova
29.11.17 21:27
@cell píše:
Silvie :srdce: kluk nevím :think:

Taky mi ta Silvie probleskla hlavou. Mně se to jméno líbí a rozhodně nemyslím, že jich bude někdy moc, tohle jméno nikdy nebude nějak moderní a dávané, ale je hezké a vznešené.

• Citovat
  • Upravit
3087
29.11.17 21:28

Mám kamarádku Michaelu Svatošovou, k vašemu hodně podobnému příjmení by se mi toto jméno taky hodilo :) Pro kluka třeba Daniel, Martin, Marek? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2064
29.11.17 21:32

@MoniUjo mne se k tomu příjmení okamžitě v duchu přiřadilo jméno Lenka a Adam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
329
29.11.17 21:34

Mně by se k tomu příjmení líbilo Anna a Jakub :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
29.11.17 21:37

Okamzite me napadl Adam (mel by s tatinkem svatek v prosinci :kytka: ) a holcicka Lea.. urcite kratke jmeno a jmeno bez „R“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K92
2037
29.11.17 21:41

Ahoj, jen tak pro zajímavost - chápu dobře, že manželé nejste, ale když byste se třeba jednou vzali tak by převzal tvé příjmení, abyste se všichni pak jmenovali stejně? Koukám, že se tak jmenuje asi 20 lidí v republice, to je celkem pech vybrat si zrovna takhle pojmenovaného chlapa :D… no myslím, že děláte dobře a je super, že máš normálně myslícího chlapa, pro kterého je štěstí vlastního dítěte na prvním místě. Přeci jen je to tradice a ego některých chlapů by to nemuselo zvládnout :).

Jinak k těm jménům: vynech ta, která končí na š a s a ta která obsahují r a ř. K příjmení by se hodilo nějaké lehké nekomplikované jméno, např. Adam, Daniel, Aneta, Adina…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze