Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Jmenonenidulezite píše:
@unuděná
Partner nemá cizí příjmení a není cizinec. Jeho příjmení mi pasuje ke všem jménům ale příjmení není třeba rozebírat. V nejhorším případě, jsme v pokročilé době a když budou dcery chtít a mít potřebu, tak si jméno v dospělosti změní. Nebyly by první ani poslední. Všem děkuji za názor. Potřebovala jsem se přiklonit k jednomu jménu.
Aha, tak to jsem to asi pomotala s jinou uživatelkou
Zmínila jsi na začátku tu Amandu - abych ti pravdu řekla, ta mi přijde ze všech nejlepší. Miminko bude jen chvíli, můžeš oslovovat „Ejmy“ a do budoucna ti poděkuje, protože jméno Amanda zní jasně, není tam nic, co by musela vysvětlovat a zároveň není české.
Zakladatelko, ty vlastně nechceš slyšet žádný názor. Zřejmě jsi chtěla pouze slyšet, jak úžasná jména jste pro dítě vybrali.
Ale i tak ti dám radu, hoď si korunou. To bude v tomhle případě nejlepší.
@ropucha 02 píše:
Zakladatelko, ty vlastně nechceš slyšet žádný názor. Zřejmě jsi chtěla pouze slyšet, jak úžasná jména jste pro dítě vybrali.
Ale i tak ti dám radu, hoď si korunou. To bude v tomhle případě nejlepší.
Taky mi to tak prijde…
@unuděná
Amanda neprošla u partnera. Právě kvůli tomu, že nevíme jak bysme jí oslovovali zdrobněle. ![]()
Na tom jsme se zasekli. Ejmi by šlo ![]()
@ropucha 02, tohle není náhodou špatná rada. Ať si hodí korunou a ať dá to jméno, které si v té chvíli bude přát, aby padlo. ![]()
Příspěvek upraven 03.02.20 v 10:07
@Kukacka123 píše:
Taky mi to tak prijde…
Já spíš myslím, že se jim líbí obě jména a logicky jí žere, že jí je tu většina lidí haní. Ale holt kdo jde s kůží na trh, musí počítat i s tímto. Z toho důvodu jsme my vybírali jméno jen s manželem a až do porodu jsme žádný definitivní verdikt před okolím nevyslovili ![]()
@Jmenonenidulezite píše:
@unuděná
Amanda neprošla u partnera. Právě kvůli tomu, že nevíme jak bysme jí oslovovali zdrobněle.
Na tom jsme se zasekli. Ejmi by šlo
Já v oslovování miminka takový problém nevidím - Amando či Amandičko klidně říct můžeš. Větší problém vidím pak u vzpupného batolete, na které občas potřebuješ důrazně rychle houknout…
To i ta Mia je naprd - zní to tak něžně
![]()
@Hořec píše:
@Jmenonenidulezite, v kalendáři nejsou jen ryze česká jména. Pokud nemáte cizí znějící příjmení, tak to bude nářez. I např. Abby Kočí (bez -ová) je masakr. Dávat jméno jen proto, že MOŽNÁ někdy budou sportovat a budou ve sportu úspěšné, tak je úlet.
Například v mém okolí čeští manželé žijící trvale v zahraničí dávali dětem jména taková, která jsou podobná jak v češtině, tak i v angličtině. Aby to bylo jednoduché pro příbuzné v ČR a aby to bylo rovněž jednoduché v místě pobytu.
Mě to taky vždycky pobaví, když někdo dá argument „chci, aby dítě bylo úspěšné v zahraničí, tak mu dám zahraniční jméno“. Já jsem pracovala ve dvou nadnárodních společnostech a měla jsem kolegy téměř ze všech kontinentů, a když jsem si dělala průzkum, které Čechy znají, tak většinou padla některá z těchto jmen:
Václav Havel
Antonín Dvořák
Bedřich Smetana
Leoš Janáček
Ivan Lendl
Jaromír Jágr
Bohdan Pomahač
Karel Čapek
Emil Zátopek
Bohumil Hrabal
Miloš Urban
Miloš Forman
Milan Kundera
Eva Herzigová
Podle těch křestních jmen naprostá katastrofa ![]()
@ropucha 02 nesouhlasím. Názory beru, někteří měli potřebu se vyjádřit ale záměrem bylo, aby reagovali ti, kteří napíšou buď Abby nebo Mia, tak zněla otázka. Neptala sem se na názor líbí nelíbí nebo co si o tom, kdo myslí.
@unuděná píše:
Já spíš myslím, že se jim líbí obě jména a logicky jí žere, že jí je tu většina lidí haní. Ale holt kdo jde s kůží na trh, musí počítat i s tímto. Z toho důvodu jsme my vybírali jméno jen s manželem a až do porodu jsme žádný definitivní verdikt před okolím nevyslovili
Meli jsme to stejne. My nerekli ani pohlavi, ani jmena. Nepotrebovala jsem prave poslouchat, jak by jiny bylo lepsi a podobne…po porodu dal manzel rodine a pratelum vedet pohlavi i jmeno a bylo ![]()
Ale prave jak pises, kdyz nekdo pise verejne, lusi pocitat i s negativnimi komentari.
Ani jedno, ale je to vaše rozhodnutí. Zamysli se na nad její budoucností, nad tím, jak se bude představovat v práci, na pohovoru, atd…
Jsem veliký fanda originality, ale toto originální snad ani není. Není nad to, najít pěkné české jméno. To obdivuju. Tady ty cizí patvary ne ![]()
@Kukacka123 píše:
Meli jsme to stejne. My nerekli ani pohlavi, ani jmena. Nepotrebovala jsem prave poslouchat, jak by jiny bylo lepsi a podobne…po porodu dal manzel rodine a pratelum vedet pohlavi i jmeno a byloAle prave jak pises, kdyz nekdo pise verejne, lusi pocitat i s negativnimi komentari.
Jo jo. My taky nevěděli, co to bude - 3×. Ale vybraná jména jsme řekli a ne vždy se setkali s pěknými komentáři, ale bylo nám to jedno - jsem s výběrem i po letech velice spokojená.
@unuděná nemyslím si, že by tu někdo napsal něco co by mě mělo žrát. Nevadí mi žádný názor, jen někteří překrucují a vlastně neodpovídají na mou otázku ale to už je otázka jak si to kdo přebere. To, že někdo má jiný názor je naprosto normální, jen jsem čekala asi odpovědi o jednom slově - jméně ![]()