Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ani jedno. Ne u nás, ne k našemu příjmení. Ale kdybych si musela vybrat, tak asi Abby, ma to víc variant oslovení a není to tak umňoukaný.
To radši Mia, i když to mi taky přijde jako jméno pro čivavu. ![]()
Dala bych jí obě dvě, taková Abby Mia tu ještě nebyla ![]()
A teď vážně, pokud nežijete v cizině, tak bych volila české jméno. Jsme zvyklé dětem říkat zdrobnele, Miuška? Ejbbynka?
Nejen, že jsou česká jména naší tradicí a spousta jich je vážně krásných, ale tak nějak sedí i k těm našim českým příjmením, se kterými cizí jména vypadají prostě směšně.
Nic z toho neplatí, pokud žiješ v cizině, potom bych volila Abby.
Mia je už celkem frekventované a Abby se mi nelíbí…ale jestli tobě ano, tak jí ho dej, je to tvoje dítě…
My máme holčičku se jménem Laura Mia, ale příjmení nemá české. K českému příjmení se mi moc nelíbí ani jedno z výše uvedených.
. Ale každý si nakonec dá, co se mu líbí
.
@Jmenonenidulezite fakt ne? Anna, Hana a Marie. Kdybych měla vybírat dívčí, tohle jsou mé nej.
@Jmenonenidulezite ani jedno. Znam Miu a je to sileny, zvlast k jejimu prijmeni ![]()
Mozna podle toho, jaky mate prijmeni a nebo hledej dal. Ale vyber dle sebe. Pokud se libi vam, neresila bych s cizimi - asi si taky nejsi jista uplne…
Ale lidi si zvyknou, znam ruzny podobny. Jednem to k prijmeni celkem sedi (nemaji vylozene ceske) a druhym vubec a je to fakt hrozny…ja vim, ze holka se vda, ale taky muze mit jeste horsi prijmeni ze ![]()
A z celyho kalendare nevyberes ani jedno jmeno jo? ![]()
Příspěvek upraven 03.02.20 v 07:35