Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Jmenonenidulezite Alison,Jasmina, Aida, Doris, Kira, Agnes, Odeta, Lora, Anabela, Arleta…
@stock píše:
Tahle diskuze je toho zářným příkladem
Zakladatelko, dej jméno, ktere líp lahodi Tvým usim
Ale prosim te…
a ja kde nejak urazela a podobne? Psala jsem o urazkach, prezdivkach,…ne o nazoru - libi / nelibi…a psala jsem sama, at da co chce…
Zas prispevek o nicem ze ![]()
Celou diskuzi jsem nečetla. Osobně též nejsem zastáncem cizích jmen v českěm prostředí. Nicméně zakladatelka žádá o nějaký cizokrajný tip. Jednou zde někdo zmiňoval jméno Yasmin, to mě zaujalo (ne že bych ho dala) ale přišlo mi zajímavé. A ještě jméno Timea, ale to už také není tak neobvyklé. Zakladatelko, přeji šťastnou ruku při výběru jména, zkrátka aby si to sedlo jak p-del na hrnec ![]()
Já mám třeba pro druhou holčičku (pokud se do budoucna rozhodneme pro třetí) vybrané jméno Lily Anna. Ale partnerova babička řešila i jméno první dcery - Laura Mia. Takže dopředu to radši ani nikomu neříkat
.. Jinak jméno Mia se hrozně líbilo naší dětské doktorce ![]()
@maky 1993 píše:
Já mám třeba pro druhou holčičku (pokud se do budoucna rozhodneme pro třetí) vybrané jméno Lily Anna. Ale partnerova babička řešila i jméno první dcery - Laura Mia. Takže dopředu to radši ani nikomu neříkat.. Jinak jméno Mia se hrozně líbilo naší dětské doktorce
@Jmenonenidulezite píše:
@unuděná
Nějaký návrh na netradiční české jména? Procházela jsem kalendář snad 1000× a prostě nic.
Tak nekoukej do kalendáře. Nebo myslíš, že se do tech 365 míst vejde tolik jmen?
![]()
A hlavně, opravdu ČESKÝCH jmen moc neexistuje. Když už tak slovanských.
Abby a Mia mě nijak neoslovují, ale vyloženě ošklivá nejsou.
Tip na jména. Já chtěla Reginu a Florianu.
Jo a Amandám se dá říkat Mandy, Ami, Amuše… Každé jméno jde nějak zohýbat.
Na druhou stranu proč se patlat s výběrem a pak dětem říkat jinak? ![]()
Ani jednu.
Proč nedáte třeba universální?
Mariana, Hedvika, Anna, Annabell, Isabell, Nicol…
@Jmenonenidulezite píše:
Abby nebo Mia?
Mia. Vyber si podle sebe a ne podle druhych.
Mi se treba nelibi vetsina jmen v nasem kalendari. Nevybrala bych ani omylem.
Mně ještě tedy přijde horší než Mia ta mužská koncovka. U nás je paní dejme tomu Meruna a dejte to paní Meruně nebo paní Meruna, to je obojí tak trapný, přitom Merunová je úplně v pohodě. Holčička její Emma Meruna
Nevím, proč to ty ženské dělají??
Češky, mají Čecha, tchýně je Merunová a ona just Meruna
A jedna učitelka to má úplně ve stylu Vojtěch, není Vojtěchová, a to je úplně na palici. Jitka Vojtěch, super.
By mi zajímalo, jak bude malá Ebi příjmením ![]()
@Jmenonenidulezite píše:
@unuděná
Přítel by chtěl, aby obě sportovaly, má představu o tom, že by mohly hrát tenis nebo dělat sport, který by je bavil a tak trochu přemýšlí dopředu, chtěl by aby se do zahraničí dostaly. Ovšem jaká bude realita těžko říct. S českým jménem je to konečná, ani jednomu z nás se česká jména nelíbí.
Uvědomuje si přítel, že pro to, aby člověk prorazil v zahraničí (je jedno, v jakém oboru) není důležité jméno, ale talent, schopnosti, inteligence a píle?
Dcera se ještě nenarodila a on už plánuje, že z ní bude sportovkyně. Co když bude na sport úplné dřevo?
![]()
Jak už tady jedna uživatelka zmiňovala, světoznámí jsou nositelé úplně obyčejných jmen. K těm, která vyjmenovala, bych přidala ještě např. Miloš Forman, Eliška Coolidge Hašková, Jan Hammer, Emil Zátopek, Věra Čáslavská, Jaroslav Heyrovský, Karel Čapek.
@Seren zřejmě nám sem píše milenka Rogera Feredera
Docela mě baví jedni naši známí, ona dělá ve fabrice, chlap pingla, ale kluk bude špičkovej hokejista
Neříkám, že se ve chlévě nemůže zrodit další Gretzky, ale ta genetika dělá dost ![]()