Jaké jméno se líbí víc?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5487
3.2.20 08:21

Jak se volá na maličkou? Slyšela jsem Miunko, to je jak muňka :mrgreen: A „Ebi nebo Ebinko“ je jak babi.. :mrgreen: a je to divný. My Češi jak ta jména zdrobňujeme, tak Abby zdrobnit na Ebinko je prostě směšný. Mně se třeba líbí chlapecké jméno Cameron. Ale Kameronek, to je trapas :lol: :lol: :mrgreen: :roll: Takže ještě hledej, dá se najít. Mám 3 děti :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16055
3.2.20 08:24

Žádné, když už, tak základní variantu Abigail, ale nejsem fanda zahraničních jmen, když pro ně není důvod (otec cizinec nebo usídlení v zahraničí).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2813
3.2.20 08:25

8o To je výběr teda. Z čistě praktických důvodů kvuli fonetickemu přepisu asi Mia.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.2.20 08:26

@mau-mau
Už hledám 5.měsíců a nic mě neoslovilo. V dnešní době už lidi dávají lidské jména psům a naopak takže neřeším jestli se tak jmenuje něčí pes. Z českých jmen si prostě nevyberu. Řešila jsem stejný problém i u první dcery. Moje volba byla Amanda ale neumím si představit jak říkat zdrobněle mimču.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
3.2.20 08:32

Ahoj, moje spoluzacka ae jmenuje abbigail nebo jak se to pise, a rekameji „ebi“, ebinko, atd.. Kdyz to jmeno porad slysim tak sem si na nej zvykla a musim rict ze za me abby :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.2.20 08:32

@Kukacka123
Nemůžu se rozhodnout, příteli se líbí obě stejně a nechává na mě ať se rozhodnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
3.2.20 08:34
@Jmenonenidulezite píše:
@mau-mau
Už hledám 5.měsíců a nic mě neoslovilo. V dnešní době už lidi dávají lidské jména psům a naopak takže neřeším jestli se tak jmenuje něčí pes. Z českých jmen si prostě nevyberu. Řešila jsem stejný problém i u první dcery. Moje volba byla Amanda ale neumím si představit jak říkat zdrobněle mimču.

Taky se mi nelíbí ani jedno, Abby je v Čechách totál úlet a nevěděla bych, jak dítě oslovovat. Když se představí „ejby“, bude všude muset okamžitě vysvětlovat, jak se to píše. Vopruz, z vlastní zkušenosti. Mia celkem jde, ale už jich je docela dost, skoro jako nedávná vlna Emmiček, Emiček a Em. A oslovení „Miunko“ zní vážně jako „muňko“. Nezapomeň, že dítě nebudete oslovovat jen vy, kteří byste se třeba drželi originálního tvaru, ale také babičky, učitelky, kamarádi… :think:
Zvolila bych nějaké méně tradiční české jméno, které můžeš na tyto tvary zdrobňovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.2.20 08:35

@Anonymouska
Já si taky myslím, že si člověk zvykne. Sto lidí sto názorů, proto jsem napsala sem, abych zjistila i jiné názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.2.20 08:38

@unuděná
Nějaký návrh na netradiční české jména? Procházela jsem kalendář snad 1000× a prostě nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
3.2.20 08:39

Plus ještě Mia, stejně jako třeba Lili, je trochu sázka do loterie - pokud bude dcera drobné nežné stvoření, může to znít krásně, pokud ne, bude to působit směšně. Třeba na mě by bylo vyloženě k popukání, narostla jsem do krásných 183cm, mám nadváhu, sklony hlasitě a hodně mluvit, zkrátka je mě všude plno :mrgreen: Podobně kolegyně v práci se jmenuje Andělka, pořád mi to nejde přes pusu vzhledem k jejímu zevnějšku :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
3.2.20 08:42
@Jmenonenidulezite píše:
@unuděná
Nějaký návrh na netradiční české jména? Procházela jsem kalendář snad 1000× a prostě nic.

No fakt je, že já když vybírala dceři jméno, tak jsem s tím taky bojovala. U kluka mi přišel výběr netradičních, přesto českých jmen, mnohem větší :think:
Tehdy se mi líbila Emílie (bylo to před boomem Emiček), Helena nebo Kamila, žel bohu ani jedno nepřošlo přes manžela :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16055

@unuděná Anglicky se to nečte „ejby“, vyloženě „eby“ (teda s tím otevřeným e)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

@unuděná
Teď jste mi připomněla pohádku Tři oříšky pro Popelku, v roli Droběny Helena Růžičková :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.2.20 08:44

@unuděná
Tak to my jsme před 5 lety vybrali dceři jméno Emily. A jsem za to ráda. Ale s druhým jménem jsem v pasti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
3.2.20 08:48

Podivej se do zrcadla a uvedom si ze bude nejspíš dost po tobě a zeptej se sebe ktere jmeno se k tobe víc hodí. Ja si nedokazu predstavit ze bych se jmenovala Mia nebo Abby. Ze bych se jmenovala Veronika, Mirka nebo Lydie si predstavit dokážu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze