Jaké jméno se líbí víc?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
6363
3.2.20 10:21

Mrkla jsem do kalendáře a otočila pár listů dopředu. Našla jsem 3-4 jména, která jsou použitelná jak v ČR, tak i v zahraničí. A nejedná se o Reginu nebo Zoe (mimochodem se mi líbí).
Nedokážu si představit, že malá holčička se představuje: „Jmenuji se Abby Růžička“. A to pomíjím to, že kolikrát malé děti se mají tendenci představovat zdrobnělinou. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.2.20 10:22

@Hořec ztrácíte se, příjmení bude po otci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
3.2.20 10:23
@Aries6 píše:
Jo jo. My taky nevěděli, co to bude - 3×. Ale vybraná jména jsme řekli a ne vždy se setkali s pěknými komentáři, ale bylo nám to jedno - jsem s výběrem i po letech velice spokojená.

Jasne, ja nechtela ani ty reci poslouchat :mrgreen: ale presne, kazdy podle sveho…proto bych se ani nikde neptala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.2.20 10:25

Žádné, hrozné oboje..

• Citovat
  • Upravit
53190
3.2.20 10:26

@Kukacka123 Kamarádi takhle byli fakt vytočení, protože vybrané jméno sdělili (nejen rodině, ale i širšímu okolí) a bohužel málokdo se dokázal zdržet nevyžádaných komentářů jako zde: „to je jak pro psa“, „tyjo, tak se jmenovala ta a ta“, „mě hned napadne… (doplň sprostou říkanku)“ apod. Nakonec to jméno nedali, protože tohle všechno za tím už viděli :roll: Dali jiné a oznámili ho až po porodu a u druhého dítěte pro jistotu dopředu neřekli ani popel :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
3.2.20 10:28
@unuděná píše:
@Kukacka123 Kamarádi takhle byli fakt vytočení, protože vybrané jméno sdělili (nejen rodině, ale i širšímu okolí) a bohužel málokdo se dokázal zdržet nevyžádaných komentářů jako zde: „to je jak pro psa“, „tyjo, tak se jmenovala ta a ta“, „mě hned napadne… (doplň sprostou říkanku)“ apod. Nakonec to jméno nedali, protože tohle všechno za tím už viděli :roll: Dali jiné a oznámili ho až po porodu a u druhého dítěte pro jistotu dopředu neřekli ani popel :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Jako ja vim, ze me by to taky hlodalo, kdyby nekdo mel blb. e kecy, tak jsme nic nerekli a vse bylo uplne v klidu. Moje mamka akorat vyzvidala, ale to se dalo prezit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.2.20 10:29

@unuděná proto jsem se zeptala nezávislých cizích lidí :palec: s rodinou ani přáteli jméno neřešíme a nezměním názor ani kvůli tomu, co je napsáno v této diskusi. Postrčilo mě to blíž ke jménu, které prostě dceři dám a tím to pro mě hasne. Mě to pomohlo a o to šlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
3.2.20 10:29
@Kukacka123 píše: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:Jako ja vim, ze me by to taky hlodalo, kdyby nekdo mel blb. e kecy, tak jsme nic nerekli a vse bylo uplne v klidu. Moje mamka akorat vyzvidala, ale to se dalo prezit :mrgreen:

Mě tahle máma téměř zakázala jméno Helena (protože se tam jmenuje a vždy to jméno nesnášela). To mě teda nakrklo, kdybych držela pusu, tak jsme se na něm s manželem shodli a po porodu by babička určitě byla víc pyšná, než naštvaná :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25103
3.2.20 10:31
@Kukacka123 píše:
Jasne, ja nechtela ani ty reci poslouchat :mrgreen: ale presne, kazdy podle sveho…proto bych se ani nikde neptala :)

Mě by nenapadlo se ptát tady. 1000 lidí, 1000 názorů. U nás to byla diskuze jen mezi mnou a manželem. Tečka.
Já jsem v tomhle konzervativní a staromódní, takže mám názor prostě jinde.
Věnuju se jako trenér jednomu sportu pro děti a můžu říct, že ty jména někdy zamotají hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
3.2.20 10:32
@unuděná píše:
Mě tahle máma téměř zakázala jméno Helena (protože se tam jmenuje a vždy to jméno nesnášela). To mě teda nakrklo, kdybych držela pusu, tak jsme se na něm s manželem shodli a po porodu by babička určitě byla víc pyšná, než naštvaná :P

Jo, taky si myslim :mrgreen: ono kdyz je zenska tehotna, tak se kecalove a chytraci najdou vsude…ale kdyz uz je to miminko na svete, malo kdo rekne neco hnusnyho. Kamaradky znama maji dceru, jmenuje se Mila. Za me sileny, jim se to libi. Rekli to pry rodine, vetsina se jim uplne vysmala a stejne ho male dali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15112
3.2.20 10:32
@Jmenonenidulezite píše:
Abby nebo Mia? :think:

Když už to musí být tak Mia. Pojmenovat dítě Abby je úplná blbost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
3.2.20 10:33
@Aries6 píše:
Mě by nenapadlo se ptát tady. 1000 lidí, 1000 názorů. U nás to byla diskuze jen mezi mnou a manželem. Tečka.
Já jsem v tomhle konzervativní a staromódní, takže mám názor prostě jinde.
Věnuju se jako trenér jednomu sportu pro děti a můžu říct, že ty jména někdy zamotají hlavu.

Jo, mame to uplne stejne :) navic kecalove kecaji, ale oni to dite mit nebudou…navic kdyz pak maji sami dite, setkala jsem se s tim, ze kolikrat daji nejaky extrem sami :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
3.2.20 10:54
@Jmenonenidulezite píše:
@zrcadlo
Proto když mám Emily už doma tak vybrat k tomu české jméno je nadlidský výkon a zvažuji mezi Mia a Abby.

No a proto ti rádi, jaké jméno vybrat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
3.2.20 10:59

Když už tak Mia. K Emily by se mně líbila Beata…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24653
3.2.20 11:04
@Kukacka123 píše:
Jo, mame to uplne stejne :) navic kecalove kecaji, ale oni to dite mit nebudou…navic kdyz pak maji sami dite, setkala jsem se s tim, ze kolikrat daji nejaky extrem sami :mrgreen:

Tahle diskuze je toho zářným příkladem :lol:
Zakladatelko, dej jméno, ktere líp lahodi Tvým usim :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze