Jaké jméno se líbí víc?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
24643
3.2.20 09:20

@Jmenonenidulezite Mia je zkratka/zkracene jmeno Maria.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
3.2.20 09:24

@Jmenonenidulezite mas stejny prijmeni, takze Ruzickova? Takze je Emily Ruzicka a druha bude Abby Ruzicka? Za me hrozny.
Dej, co se libi tobe a partnerovi.
V kalendari je hooodne netradicnich jmennebo co se moc nepouzivaji. Ja bych jeste vybirala, fakt ani jedno neni nic moc…ja bych se tak jmenovat nechtela. Kdyz jsme vybirali pro dceru, predstavovala jsem si, jak by mi bylo se tam predstavovat…
No jako Mia nebo Abby bych se teda predstavovat nechtela ;) Emily mi prijde jeste v pohode…
Manzel je teda konzerva, takze my se nijak nerozsoupli, ale na dceru jeji jmeno sedi :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.2.20 09:26

@Kukacka123
Dcery mají příjmení po otci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
3.2.20 09:30
@Jmenonenidulezite píše:
@Kukacka123

A hodláte žít v ČR dlouhodobě?
Mě napadl příklad, jak kamarád dal jméno Olivia (první dítě má ryze české jméno a příjmení mají taky typu Novák) a chuděra holka je stejně pro všechny Olinka. Pro kamarády Oliva. V ČR se prostě tomu zdrobňování a přezdívkování nevyhnete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
3.2.20 09:33
@Jmenonenidulezite píše:
@Kukacka123

No, tak snad nejake rozumnejsi, vzhledem k vybiranym jmenum…preci jen v ten nejcitlivejsi vek vdane nebudou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.2.20 09:36

@unuděná
Přítel by chtěl, aby obě sportovaly, má představu o tom, že by mohly hrát tenis nebo dělat sport, který by je bavil a tak trochu přemýšlí dopředu, chtěl by aby se do zahraničí dostaly. Ovšem jaká bude realita těžko říct. S českým jménem je to konečná, ani jednomu z nás se česká jména nelíbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.2.20 09:42

@Kukacka123
Mě se partnerovo příjmení líbí a ke jménům to pasuje. Jen váhám prostě mezi Mia a Abby. Že se najde někdo kdo bude proti, to je celkem pochopitelné, každý má svůj názor. Takže jsem napsala dotaz, co se líbí víc. Názory, že se to někomu nelíbí přehlížím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6363
3.2.20 09:42

@Jmenonenidulezite, v kalendáři nejsou jen ryze česká jména. Pokud nemáte cizí znějící příjmení, tak to bude nářez. I např. Abby Kočí (bez -ová) je masakr. Dávat jméno jen proto, že MOŽNÁ někdy budou sportovat a budou ve sportu úspěšné, tak je úlet.
Například v mém okolí čeští manželé žijící trvale v zahraničí dávali dětem jména taková, která jsou podobná jak v češtině, tak i v angličtině. Aby to bylo jednoduché pro příbuzné v ČR a aby to bylo rovněž jednoduché v místě pobytu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
3.2.20 09:45

@Jmenonenidulezite tak vetsinou ses dozvedela, ze ani jedno. Vybrat musite stejne vy. Dle tvych slov se ti vic libi Abby, ze nevis, jak bys Miu jinak oslovovala…tak asi vyreseno ne. Dost dulezity aspekt - treba pro me, ale kazdej mame asi jiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.2.20 09:47

@Hořec
Nikdo netvrdí, že budou úspěšné a v zahraničí. Jen jsem odpovídala na dotaz, jaké jsou plány ohledně zahraničí a budoucnosti. Plány a realita můžou být zcela odlišné. Každopádně doba jde dopředu a když budou mít možnosti se do zahraničí dostat, nebudeme jim bránit ale to je úplně jiné téma než zněl můj dotaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.2.20 09:52

@Kukacka123
Bohužel reagují víc ti, kteří asi nečtou. Neptám se komu se to nelíbí ani na názor ale to je už jedno. Nemám v plánu se rozhodnout nebo změnit názor na základě komentáře neznámého člověka. Tak trochu mě to postrčilo blíž ke jménu Abby, to máte pravdu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
3.2.20 09:53

@Jmenonenidulezite Tak to je trochu z cesty - když ony budou chtít v budoucnu cestovat, tak už třeba nebudou nosit jméno tvého partnera, ale třeba pana Křečka nebo Vomáčky :mrgreen: Já se spíš ptala proto, jestli se nechystáte odstěhovat do zahraničí v dohledné době. Předpokládala jsem, že je partner cizinec, ale tos vlastně nenapsala - jen že má cizí příjmení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
3.2.20 09:56
@Jmenonenidulezite píše:
@Kukacka123
Bohužel reagují víc ti, kteří asi nečtou. Neptám se komu se to nelíbí ani na názor ale to je už jedno. Nemám v plánu se rozhodnout nebo změnit názor na základě komentáře neznámého člověka. Tak trochu mě to postrčilo blíž ke jménu Abby, to máte pravdu :)

Tak je to verejna diskuze, tak jsi asi pocitala, ze se tu objevi i samotne nazory na ta jmena, ne? ;)
Spis nechapu - nemas v planu se rozhodnout na zaklade komentare neznamych lidi, ale i tak se tu ptas?! :think: nemyslim to nejak zle a rypave, jen to nechapu proste…my jmena probirali jen s manzelem a nenapadlo by se me ptat. A nebo by me to zajimalo a podle mineni ostatnich bych se taky rozhodovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.2.20 09:58

@unuděná
Partner nemá cizí příjmení a není cizinec. Jeho příjmení mi pasuje ke všem jménům ale příjmení není třeba rozebírat. V nejhorším případě, jsme v pokročilé době a když budou dcery chtít a mít potřebu, tak si jméno v dospělosti změní. Nebyly by první ani poslední. Všem děkuji za názor. Potřebovala jsem se přiklonit k jednomu jménu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.2.20 10:00

@Kukacka123 otázka zněla jaké jméno se líbí víc. Toť vše. Že se k tomu vyjadřují i ti co mají jiný názor je už každého věc. Každý má svůj názor a já to tak beru. Svůj účel to splnilo takže všem děkuji. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze