Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky, vymýšlím dárky na vánoce. Vím, že jeden náš kamatrád rád čte a dostává knížky, ale vůbec nevím jaké
.Jaké knihy si oblíbili vaši chlapi?
Díky
můj na knížky není
ale předplatit mu Maxim tak by byl určo rád (a já taky, protože ho taky čtu
)
Tak to je hodně individuální, ale můj má rád takové ty skutečné kriminální případy (asi nemoc z povolání nebo co) a literaturu faktu týkající se téhle oblasti. Vloni jsem jemu i mému tátovi koupila knížky nejslavnějších českých vrahů (táta ještě dostal světové masové vrahy - to už je na mého chlapa silné kafe) a mělo to velký úspěch. Ale to záleží, o co se Tvůj kámoš zajímá - někdo má raději historii, jiný něco humorného…
tak můj chlap nečte knížky, ale koupit mu Leo, tak má zábavu na celej den ![]()
tak muj urcite taky sci-fi a fantazy, ale dokonce nedavno se zacetl do me doctene knihy Bez dcerky neodejdu
je sice z kazde kapitoly silene vytocenej, ale bavi ho to, zajima se… no a na cesty (kamionak) mi klido sbalil vyvoj miminka
ale to uz je opravdu jako pousmani ![]()
chlapum se ale fakt hodne libi to sci-fi, nebo valecne knihy…
Terry Pratchett, Stephen King, Clive Barker, Neil Gaiman - to je top, tam se v podstatě nedá sáhnout vedle. Pak má rád v zásadě jakékoli sci-fi a fantasy…
Můj chlap četl možná před hoodně lety, alespoň to tvrdí. I když překvapil že si chtěl přečíst čachtickou paní
. Teď jsem tu měla od kamarádky harryho potera, že si to přečtu ať vím vo co gou (sem neviděla ani film
), a když odjížděl na cestu do dánska, tak jsem mu to nabídla a on se začetl a čte už 5tý díl
.
Možná, dle toho jaký je to kamarád, bych pořídila knihu třeba z legrace … např. jestli n emá děti, tak právě něco o miminku nebo tak
.
Ahoj.Můj přítel čte odbornou literaturu ze světa financí a ze stavebnictví.Potom válečnou literaturu a vše,co se týká letadel.Ještě má rád historické romány.Občas si ale přečte taky vše možné.
RyBANA píše:
ten můj přečetl naposledy Honzíkovu cestu…![]()
Ten můj je na tom úplně stejně
![]()
Casto chlapy zajima valecna literatura. To cte jak muj tata, tak i muj manzel. Taky casto maji chlapi radi sci fi. Napr. neco od Arthura Clarka. A taky takova ctiva tutovka je Dan Brown. Myslim, ze to by chlapa mohlo bavit. Od nej doporucuji napr. Anatomie lzi. Je to trosku takove technictejsi
Ja bych sla asi do toho Browna. Nebo co ma kamarad rad? Jestli ma rad treba vino, tak muzete koupit treba knihu o vinech, nebo neco podobneho…
Chicht, jak to tak sleduju, litaratura českým mužům moc nejede
Teda u nás je to vyjímka, my oba čteme hodně. Mezi nej autory patří Stephen King, od toho už přečetl všechno, pak Clive Cussler, od toho už máme skoro všechno. Dál Robin Cook, ten píše z lékařského prostředí… Na víc autorů bych se musela jít podívat do knihovny, tady už nemám přehled, co tu všechno máme. ![]()
Ü nás frčí Terry Pratchett, Neil Gaiman, Assimov, A.C. Clarke, O. Neff, A. Sapkowski, teď louskáme Dunu F. Herberta…
čte co mu podstrčím.
Naposled Ekonomii dobra a Zla od Tomáše Sedláčka, ale až tak nadšený nebyl. Z poslední doby: Stieg Larson ho celkem bavil, a taky Krásné zelené oči od Lustiga /mě to moc deptalo/.
Edit - o nich se teda nedá říct „bavilo“, je to z koncentráku