Jaká mám práva? Rodiče mě nepřiměřeně trestají.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
59388
25.4.19 16:21
@Anonymní píše:
Dobrý den
Abych vám ujasnil situaci, je mi 17 a za 3 měsíce 18.
S přítelkyní jsme spolu přes rok, ale má máma nám říkala že se při škole budeme vídat jednou za 14 dní, každých 14 dní co se máme vidět mi rodiče zakazují k ní jezdit a nevidíme se třeba celý měsíc bydlíme od sebe asi 8 km…
Když náhodou jim řeknu, že se s ní chci vidět že za ní jedu tak mi to zakazují nevím jaká mám v tom práva a popřípadě kdybych i přes zákaz jel k ní co mi mohou udělat.
Obouch se celkem v tomto bojím protože jsem byl napaden a nejspíš jsem z toho měl i otřes mozku což oni ani nijak neřešili potřebuji pomoct co mám dělat?

a řekli proč za ní nesmíš? Vdyt už jsi skoro dospělý :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.4.19 16:23

@Premek_Orac
Nejhorší je že já ten otřes mozku nezecal řešit už dříve je to pomalu měsíc zpět a nevím zda by mi policisté v tomto pomohli 😭

• Citovat
  • Upravit
10244
25.4.19 16:25
@Anonymní píše:
@Premek_Orac
Nejhorší je že já ten otřes mozku nezecal řešit už dříve je to pomalu měsíc zpět a nevím zda by mi policisté v tomto pomohli 😭

A u lékaře jsi byl? Tam je podstatná lékařské zpráva. Ale popravdě, být tebou, tak zkusím nějak přestát ty tři měsíce, to určitě vydrží i přítelkyně, a do té doby můžeš zkusit vymyslet, jak z prostředí, které ti nevyhovuje, odejít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.4.19 16:27

@Markéta80
Jo prý že jestli se chceme vidět tak ona má přijet sem ale máma se pretvaruje a když se náhodou stane něco nebo uděláme jednu věc špatně tak to hned otočí proti nám a před tátou kterému lže hraje chudinka že to tak není a zase to otočí aby my z toho vyšli zle
s tátou jsem se snažil promluvit ale nechce o tom ani slyšet vídáme se opravdu jednou dvakrát za měsíc když máme štěstí nevím co mám dělat a když si dupnu a náhodou bych odjel tak na mě máma zavolá lidi a vezmou si mě do dětského domova

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.4.19 16:29

@Premek_Orac
No k doktorovi jsem si nedošel ale hned po té co jsem byl úderem jsem zvracel až do večera a bolela mě hlava chtěl jsem si jít lehnout ale usínal jsem
Toto držíme už cca půl roku tak snad ano jsme z toho oba na nervy
Její mamka mi nabídla že se k nim mohu nastěhovat a prý placení nemám řešit že když bude někdy něco potřeba tak se domluvíme s její mamkou mám velice dobře vztahy a myslím si že máma na ni žárlí

• Citovat
  • Upravit
10244
25.4.19 16:36
@Anonymní píše:
@Premek_Orac
No k doktorovi jsem si nedošel ale hned po té co jsem byl úderem jsem zvracel až do večera a bolela mě hlava chtěl jsem si jít lehnout ale usínal jsem
Její mamka mi nabídla že se k nim mohu nastěhovat a prý placení nemám řešit že když bude někdy něco potřeba tak se domluvíme s její mamkou mám velice dobře vztahy a myslím si že máma na ni žárlí

Ano, může to být pro rodiče citlivé, ale určitě bude příležitost vztahy napravit.
je výborné, že ti toto mamka partnerky nabídla, to je opravdu skvělé. Máš kam jít, to je vždy základ.
Zpětně takhle už ten otřes mozku asi nevyřešíš. Pokud by se napadení opakovalo, jdi hned k lékaři a nech sepsat zprávu a uveď popravdě, jak ke zranění došlo.
Věř mi, že ikdyž člověka sužuje pocit, že není dobré cesty dál, nakonec se skoro jistě nějaké řešení objeví. Buď statečný, je to velká zkouška, ale snad se ti jí podaří zvládnout. Kdybys byl v nějakém srabu, klidně se ozvi soukromě pomocí zprávy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22011
25.4.19 16:41
@Anonymní píše:
@Premek_Orac
Její mamka mi nabídla že se k nim mohu nastěhovat a prý placení nemám řešit že když bude někdy něco potřeba tak se domluvíme s její mamkou mám velice dobře vztahy a myslím si že máma na ni žárlí

No vidíš, takže máš po problému. Stačí vydržet chvilku do plnoletosti a můžete se vídat, jak chcete - když je pochopení i na straně rodiny přítelkyně, tak se bude začínat mnohem líp. A ty tři měsíce můžeš využít k tomu, jak svou budoucnost řešit dál - kdyby se náhodou stalo, že vztah s přítelkyní nevydrží.

Jak se rodiče chovají, to samozřejmě není správné - ale v této fázi pro Tebe nemá smysl řešit, proč to dělají a jak je přimět k tomu, aby to nedělali. Je čas vyřešit vlastní samostatnou existenci - a vztah s rodiči může přijít na řadu potom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.4.19 16:46

@Premek_Orac
Děkuji vám moc opravdu už to je poslední dobou těžké a doufám že když teď začínají prázdniny že to bude alespoň lepší vždy když je potřeba t s k jim pomohu proč oni mě v tomto nedokáži podpořit vždy jsem byl slušný nikdy jsem nekouřil ani jsem to nezkoušel nepiju jsem celkové slušný člověk.
Podle přítelkyně jsem i něžný a citlivý to se jí prý líbí ale vadí mi když opravdu jsme v poslední době v pohodě tak proč mi to musí kazit máma, nic špatného jsem neudělal a jestli ji vadí to že se bavím a prostě jsem takový jaký jsem proč mi to ukazuje tímto způsobem? Nevím chci tyto měsíce zvládnout a nikdy jsem si nepřál aby mi takto život rychle utekl snažíme se to společně zvládnout a myslím že když zvládneme toto tak podle mě nás nic nerozdělí

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.4.19 16:51

@BohunkaP
Máte pravdu měl bych se připravit na budoucnost a pokud by nám to náhodou nevydrželo sám moc dobře vím co chci, poslední dobou bych chtěl studovat v zahraničí respektive v USA takže pokud nám to nevydrží už mě tu asi nic držet nebude.
Ale věřím tomu že pokud jsme překonali půlrok zvládneme i 3 měsíce a těším se až konečně budu v prostředí kde se cítím, takový jaký opravdu jsem ne tak jako chce moje máma vadí ji ze jsem takový jaký jsem
Podle přítelkyně jsem milý, hodný, citlivý, dělám vse co se dá atd takže chci aby nám to vydrželo děkuji moc za pozitivní komentáře a za pomoc kterou mi darujete abych mohl jít dál

• Citovat
  • Upravit
1935
25.4.19 16:54
@Anonymní píše:
Dobrý den
S přítelkyní jsme spolu přes rok, ale má máma nám říkala že se při škole budeme vídat jednou za 14 dní, každých 14 dní co se máme vidět mi rodiče zakazují k ní jezdit a nevidíme se třeba celý měsíc bydlíme od sebe asi 8 km…
Když náhodou jim řeknu, že se s ní chci vidět že za ní jedu tak mi to zakazují nevím jaká mám v tom práva a popřípadě kdybych i přes zákaz jel k ní co mi mohou udělat.
Obouch se celkem v tomto bojím protože jsem byl napaden a nejspíš jsem z toho měl i otřes mozku což oni ani nijak neřešili potřebuji pomoct co mám dělat?

Příspěvek upraven 25.04.19 v 16:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59388
25.4.19 16:57
@Anonymní píše:
@Markéta80
Jo prý že jestli se chceme vidět tak ona má přijet sem ale máma se pretvaruje a když se náhodou stane něco nebo uděláme jednu věc špatně tak to hned otočí proti nám a před tátou kterému lže hraje chudinka že to tak není a zase to otočí aby my z toho vyšli zle
s tátou jsem se snažil promluvit ale nechce o tom ani slyšet vídáme se opravdu jednou dvakrát za měsíc když máme štěstí nevím co mám dělat a když si dupnu a náhodou bych odjel tak na mě máma zavolá lidi a vezmou si mě do dětského domova

mámě vadí že jezdíš tam? Nebo že máš holku? Vždyt je to kousek. Jsi skoro dospělý tak jí musí být jasný že sám nebudeš a pokud slečně není 14 :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26857
25.4.19 16:58
@Anonymní píše:
Dobrý den

Ty uz jsi tady pred nejakou dobou psal, ze jo? Proc myslis, ze to na emimi za tebe druzi vyresi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.4.19 17:02

@tininas
Kdyby o mě holka nestála tak mi dá dávno košem. A nevydrží toto semnou takhle dlouho :hug:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.4.19 17:03

@Markéta80
Ne slečně je 17
A nevím co jí vadí ale asi to že tam jezdím protože se tam bavím více jak doma

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.4.19 17:07

@cecetka
Jakože když mi někteří lidé napíší povzbudivý komentáře tak mi docela pomohou od všeho stresu kterého se doma nezbavím když ti tu každý nadává..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová