Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj,
chci se zeptat na vaše připojení k internetu. Po dlouhém sporu se společností UPC, jsem zdárně ukončila nadobro smlouvu a poohlížím se po novém internetu. Nechce se mi uvazovat k další „pochybné“ podobné společnosti, zakupovat modem atd atd. Zajímá mě, kdo má jaké připojení a samozřejmě spokojenost. Máme notebook. Konkrétně Praha 8. Zkouším obíhat mobilní operátory a jejich nabídky. Stačí si koupit tu jejich rádoby „flashku“ se kterou se kdykoliv a kdekoliv připojím? Úvazek většinou na rok, vím. Jste s tímto spokojené? Jakého operátora konkrétně máte? Co měsíční poplatky? a rychlost připojení?
Děkuju za všechny názory a tipy.
Tereza ![]()
Ja mam od vodafonr a spokojenost. Smlouvu nepodepisujes. Jen prijdes, reknes, koupis. Tak jsem to resila i ja. Mam od nich mobil a internet a jsem spokojena
Jo jinak mes. poplatky kolem 580,– Kc rychlost tady v Praze 3G.
@alli_li Mě ve Vodafone řekli, že se opět upíšu na rok. 580,– mě přijde moc.
Počítám tak se 300,– 400,–… nepotřebuji se denně připojovat. Ale díky.
Od T-Mobile, modem za 1 Kč, měsíční paušál 330 Kč, a pokud u nich máš i paušál na mobil, tak máš na ten net slevu. Internet je rychlý ve srovnání s Ufonem, kterého jsme měli předtím
@kissi A jak internet funguje? připojíš se všude, vždy? bouřka, nic neohrozí? taky jsem totiž slyšela, že od těch operátorů je to na prd.
Občas to jde občas nejde…člověk neví
300,– to je dobrá cena, jsou tam asi omezená data, nejsem zákazník O2. Upisovala si se na 2 roky? tak mě to řekli…
@Katuskka A připojuješ se pomocí té flashky? Nic jiného k tomu??? modem ti zapojí v místnosti??? tohle myslím flashkou >
Pokud to budete používat jen doma, tak nějaké pevné přípojení, např ADSL od Tmobile a nebo O2.
Dávat 3G na domácí připojení je nesmysl, protože ten tarif za 300 Kč má FUP okolo 500 MB a to vystačí na pár dní, možná ani to ne. Neomezený net od mobilního operátora je pouze u O2 a stojí 1000 Kč.
Proto doporučím pevné přípojení, ať už ADSL a nebo nějaké wifi a nebo optika, a pokud potřebuješ být připojena i jinde tak potom to mobilní připojení jako doplněk. ![]()
Lokalita je Praha 8, tam určitě bude hodně nabídek od soukromníků, nejlépe se poptat v paneláku /pokud bydlíte v paneláku/ co mají a jak jsou spokojeni. Rychlost je cca 10× vyšší než od mobilního operátora, cena nižší a není tam nesmyslně nízký limit dat. ![]()
Příspěvek upraven 13.09.12 v 14:19
Mám od O2 flashku a už se fakt těším až mi vyprší smlouva, je to pomalé, seká se to, signál mám tak u nás v obýváku…pak máme UPC, ten funguje, ale co to stojí
, za pár měsíců s ním taky budeme končit. Jsem zvědavá na zdejší doporučení. Protože UPC a O2 nikdy více.
TEERI: Pokud má tuto „flashku“ tak nikde žádný modem už k tomu v obýváku není ![]()
@Teeeri Ano, připojuji se jen to flashkou, nic jiného k připojení není potřeba ![]()
@tatinek34 Já jsem se s pevným připojením setkala takovým způsobem, že u např. u O2 reklamovali ten modem atd, že to nefunguje, přitom se upsali na rok a moc vstřícní nebyli. Nechci si doma nic instalovat, chci se připojit výjimečně, na chvíli, kouknout na email, pár videí. Internet mám také v mobilu.
Wifi samozřejmě bych brala, ale kde a u koho sehnat? To by bylo asi nejlepší.
ADSL je přes tu krabičku co se instaluje?
Zas tak tomu nerozumím.
Psala jsem Praha 8,Kobylisy.
@micelinka Mně připojení od T-Mobile fungovalo i za jízdy v autě, v autobuse..