Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
PavlinaFl píše:leviska píše:malá zase nemohla mít pampers premium care - většina mamin je s nima moc spokojená a naší malé se strašně oprudila prdelka už po dvou plínkách a navíc se jí na bříšku udělaly pupínky. Takže ještě v porodnici sem plínky zavrhla. Pak mi to nedalo a zkusila jsem je po čase znovu a výsledek stejný. Takže za mě pampers rozhodně ne. Ale Huggies s bavlnou super.
za nás musím říct že super pampers premium care a potom Huggies s organickou bavlnou, my jsme rovnou najeli na dvojky, páč jsme měli 4 kilča a Huggiesky byli akorát. Jinak nedoporučuju Huggies classic a economy - tragédie, protékali atd.
No vidíš, prostě co mimčo to jiná zkušenost. Mě se malá po žádných neoprudila, ale musím říct, že ted máme trojky a Huggiesky econ. a ještě ty druhý - fakt peklo, co kakání tak jsem jí celou převlíkala.Jediné, které prošli jsou ty Premium. Zatím jsme nejvíc spokojení s Pamperskama, ale podle zkušeností holek zkusíme i ty z DM. Jinak tu mám i fialové z tesca a nevím, moc s nima spokojená nejsem, jako nouzovak ok, ale jinak asi ne.
Ahoj, u novorozence obě děti Pampers, od půl rou obě děti Huggiess clasik, cenově jsou dostupné, často jsou v akci a nám vyhovovaly. Dcera 2 roky je má na spaní ještě nyní.
Já jsem v 7.měsíci a dnes jsem si v tescu koupila pro jistotu 2 druhy-zelené tesco essensials a pak žluté gaga.Máte někdo zkušenosti s těmito?
Ahoj holky, já jsem úplně mimo. Jsem prvorodička a dnes jsem se byla podívat na plenky, jako moc se v tom nevyznám.?Jaké si mám koupit do nemocnice. To jako s označením 1 ? a to mají tak všechny značky? a to samé s oblečením?To je číslované jak? Přijde mi toho hrozně moc.I té výživy. Jsem z toho mírně mimo .
DÍK.
Ahoj.Já mám Viktorce 18 dní,plenky kupuju tu nejmenší velikost 2-5kg a oblečky velikost 56.
Teeeri píše:
Ahoj holky, já jsem úplně mimo. Jsem prvorodička a dnes jsem se byla podívat na plenky, jako moc se v tom nevyznám.?Jaké si mám koupit do nemocnice. To jako s označením 1 ? a to mají tak všechny značky? a to samé s oblečením?To je číslované jak? Přijde mi toho hrozně moc.I té výživy. Jsem z toho mírně mimo .![]()
![]()
DÍK.
![]()
Všechny plenky jsou číslované od 1 do 6, a je to podle váhy dítěte, takže 1 jsou pro děti co mají 2 - 5 kg, 2 je 3-6 kg,atd. Takže u novorozence záleží jakou bude mít váhu. Být tebou koupila bych si jen jeden balík „jedniček“, pak můžeš dokoupit podle potřeby. Výživu neřeš, pokud chceš kojit, ta se teda odvíjí podle věku dítěte. Oblečení je zase značené podle délky dítěte. Novorozenec má standardně velikost 50, někdo má 56 nebo jen 48.
Tak my jsme měli Huggies newborn a potom z DM babylove newborn a s oběma jsem byla spokojená.
Většinou je na plenkách napsána váha dítěte pro které je určená - buď newborn(novorozenci) a nebo č.1 (to je tuším od 2kg).
Oblečení jsou od velikosti 50.
Naše malá měla při narození 3,80 a 51cm, takže měla akorát velikost 56 a po dvou týdnech šla hned na 62.Takže maličkých věcí moc nekupuj, pokud nečekáš dvoukilátko jako sousedi.
Na netu když dáš vyhledat tabulku velikostí, tak ti vyjede, v jakém měsíci dítěte je jaká velikost.
Teeeri píše:
Renč se mi směje![]()
jo ale díky.
nic ve zlém
, všichni jsme nějak začínali ![]()
Teeeri,
do porodnice plenky s č. 1 a oblečení 52-56. Stačí 1 balení plen, vlhčené ubrousky a po jednom kompletu oblečení do porodnice. Pak uvidíš jak máš velké mimčo a jak mu co sedí. Doma můžeš mít nakoupeno od vel.56. protože mimčo roste rychlo
No a výživu bych neřešila pokud chceš kojit. Jinak Ti přeji ať ti to dopadne ![]()
Markéta, díky si zlatá. Takovou radu potřebuju. Doufám, že vše dobře dopadne.
![]()
CokeLady píše:
Mám šanci spotřebovat 170 ks plenek velikosti 1 (2-5 kg)?![]()
Záleží jak velké dítě bude. Syn, který měl při narození 2,8 kg je používal dva týdny, přičemž spotřeba byla přibližně balík a půl týdně (pampers 43 ks).