Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Zdravím všechny letošní maminky. Potřebuji poradit, které plenky koupit pro malou. Vím, že už to tady bylo mnohokrát, ale testy plenek na netu mi připadají docela zavádějící a diskuze na tohle téma je tady už přes rok stará. ![]()
Nejlepsi jsou podle me pampers premium care. Do porodnice ten balíček new born myslim ze jich tam bylo kolem 30…pak uvidis jam bude mimco velke jestli rovnou pak 1 nebo jeste new born. Ja je pak par dni jeste pro malou mela (3350g) pak chvilku 1 a tak dal ![]()
Ahoj já kupuju pro malou pleny Bella happy jedničky mají výkroj pro pupík což je fajn a i další velikosti jsou bezva ![]()
@Danča87 Tak hlavně si musíš najít „to svoje“. Já měla u první Pampers, u druhé DM plínky a teď zvažuju do porodnice zase DM a pak šmoulí z Alberta. Časem ty obyčejné z Alberta.
Měla jsem pro syna Pampers premium care vel 2. (Měl 4470g) a mám je ještě teď ve 3 měsících. Jsou fajn, tenké, savé, suché a menší velikosti měli výkroj na pupík. Dál budu pokračovat v Pampers zelených a Zelených z Tesca a z DM (když jsou v akci)- všechny se mi osvědčily na starším synovi.
Koukala jsem na starší diskuze a kromě Pampers, které vedou, ale jsou celkem drahé, čtu pochvalné recenze na Baby love active z DM, pak BabyLove a Bella Happy. Takže jsem ještě zmatenejší, ale každému prckovi vyhovuje něco jiného, takže budu muset testovat. ![]()
@Danča87 jojo zkoušej
malý třeba ty tolik vychvalované pampers nesedly a zkusili jsme různé. Uvidíš co sedne vám ![]()
@Danča87 jo a co je fakt pokud by jsi mela moznost pampers z nemecka tak to je jeste mnoooohem lepsi. Sama jsem nevěřila, ze to muze byt takovy rozdil, ale fakt lip sajou, sedí a jsou i trošku jinak velikostně…
@Danča87 Hele jde o to, že některé pleny nemusí sedět (protékají), z některých může mít vyrážku, některé Ti můžou smrdět… Myslím, že plenky babylove i pampers - bílé i normální - jsou v pohodě (já měla na malou ještě Huggies s biobavlnou a ty byly za mě nej, ale to už je pryč, že
). Bella Happy jsou cajk, ale nebývají moc v akcích, čili záleží, jak to vychytáš.
Já byla celkem spokojená i s plenkama z Tesca (zelené) a Rossmanna (Babydream) - ale teda měla jsem je až na větší.
Jen Tesco s DM mělo párkrát v těch plenách jakoby „nerozdrcenou náplň“, kamínky, to mě dost štvalo - reklamovala jsem. Ale u plen pro novoše se to IMHO nestane.
@Danča87 malý má 4 týdny, narodil se s 4 360 gramech a používáme výhradně Pampers premium care velikost 2 ![]()
Jak na prvního, tak i pro druhého mám do porodnice Pampers premium care a pak se uvidí. Nejspíš budeme pokračovat v pamperskách a později přejdeme na šmoulí plenky z alberta. Ty z DM mi teda moc nevyhovovaly, tesco mi smrděly, ale zase je fakt, že zvládly velké nálože. Stejně každý poradí něco jiného. Ještě jsem používala pleny Dada z Polska, ty byly pro mě sice jen nouzové, když se prcek pokadil půl hodiny před koupáním, ale hodně lidí si je chválí a fakt je, že kdyby měly pružné pásky, tak asi používáme jen je ![]()
Zelené papmersky. Hlavně ne Pandu, ty měli v porodnici a děsný!
@Danča87 musíš sama zkusit. U nás třeba veškeré pampers zcela propadly - po bílých se osypal, zelené strašně chemicky smrděly
kup si malá balení a zkoušej.
Pro první dítko, i teď pro druhé v malých velikostech 1, 2 používám Bella Happy, Pampers smrdí a protékají. Pak zelené Tesco
Taky doporučuju Bella Happy a souhlasím s tím, že pampersky strašně páchnou.