Jaké plínky pro novorozence?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
33018
11.6.14 20:20

@martina.se Pokud tě zajímají mé skromné zkušenosti s papírovkama. Tak pro novoše/tekuté kakání bílé Pampersky (mají vevnitř takovou separační síťku, na vajčinu je to fajn). Nevýhodou pampersek je, že děsně smrděj (výrobce by ale určitě řekl, že voní :mrgreen: ), jsou prostě takové celé „chemické“. Pak jsou dobré plenky z Tesca a z Alberta (řada basic - super cena).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
11.6.14 20:21

Znama ma ty oranzove pamperksy a ty fakt silene smrdej jak spaleny gumy nebo tak neco :poblion: jde z nich ta chemie uplne citit, coz u tech bilych a zelenych neni..ale je fakt ze jsme meli taky problem jednu chvili s temi bilymi a to ten, ze mel malej trochu odrenyho pindika. Mel vzdycky nacervenaly curani (cca ve 3 mesicich) a chodili jsme k dr s moci az pak doktorka prisla na to, ze ho ma trosku sedrenyho. Dali jsme ty zeleny a zmizlo to :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6726
11.6.14 20:23

@martina.se tomu rozumím… copak klasické čtverce, ty schnou rychle..ale kalhotovky,..a ty noční vůbec. My naštěstí máme krb, takže tu mám pořád rozložený sušák, at už s plínkama nebo s oblečením :)) (teda ted ne, venku v tehle hicech i ty plinkou schnou skoro na pockani :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
11.6.14 20:26

@martina.se budu mít na mimino DM Babylove Nature a rovnou dvojky. Jsou teda tlustší a tužší než klasické jednorázovky, ale pak chci látkovat, tak mi to nevadí. Ale nesmrdí a starší je snáší skvěle - i když každé dítě je jiné.
Jinak zkušenosti se starším - Pampers bílé - osypal se, gumičky se mu vtlačily do stehen, že vypadal jak když je pořezaný :roll: Pampers zelené - osypal se… Dobré byly oranžové Pampers, ale ty mi přivezla máma z Německa, tak byly kvalitou jinde než ty naše.
Vyhovovaly mi plíny z Rossmanna, DM a hodně Bella Happy, ty jsem měla, když byl hodně malinký a jsou sice tužší, ale fajn.

• Citovat
  • Upravit
1052
11.6.14 20:26
@martina.se píše:
Já si právě aji říkám, jestli nejsou newborn zbytečné a nemám koupit rovnou č. 2 :think: můj první se do newborn ani nevešel :lol:

Maly mel 3,8kg, domu jsme sli s 3,5kg, pouzivali jsme je i s pobytem v porodnici prvni tyden, je fakt, ze po prejiti na dvojky se mi zdaly pohodlnejsi a jakoby mel v nich vic mista. Meli jsme ty newborn 78ks, myslim, ze by stacil i mensi balik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
492
11.6.14 20:32

Ahoj, tak my jsme používali u prvního Pampers a teď pro druhé, které se má v srpnu narodit, mám taky koupené Pampers, zdají se mi být nejlepší. Zkoušeli jsme i např. Huggies a ty mi malej skoro vždy pročůral a nebo i ty z DM Babylove a po těch měl zase strašně červenej zadeček, zdá se mi, že pořádně nesají. Ale každému vyhovuje něco jiného, za mě tedy Pampers, ale NE ty oranžové, ty nepruží a jsou fakt strašně parfemované.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
11.6.14 20:41

Na novorozence Pampers Premium Care (1), pak bohate stacily Babydream z Rossmanna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
895
11.6.14 20:44

Na novorozence mám koupené pampers premium care a bella happy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
11.6.14 20:47

Na novoška jsem brala Pampers premium care. Ale u staršího mi nevyhovovaly, ta síťka mu přischla s zadečku. U mladšího se mi to nestává, ale zase protíkají zádama, nemají gumičku. Měla jsem i DM plíny, ale přišly mi moc tvrdé. Pampers newborn a active baby jsou ok.
Dostala jsem jednu plínu Tesco loves baby newborn a taky měla síťku a vypadala dobře. Mladší je ale trochu těžší kalibr, takže nemělo smysl kupovat, už má trojky. A ty Tesco plíny normální zelené prostě nesajou tu vaječinu, mám je jenom na staršího.

• Citovat
  • Upravit
3594
11.6.14 21:54

@martina.se
Psala jsem do jiné diskuze:
Nejvhodnější se mi zdají ekologické plenky Babylove Nature z DM. Jsou bělené kyslíkem, nikoli chlórem, neobsahují latex a mají ocenění Vegan (tj. neobsahují živočišné látky). Jsou příjemné a funkční, jsme velice spokojeni. Ze začátku jsme používali Pampersky, ale nelíbil se nám dost výrazný chemický zápach. Pak jsme dostali tip právě na tyhle eko plenky a už bychom neměnili ;)
 http://www.dm-drogeriemarkt.cz/…ni_42ks.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
11.6.14 23:05

@martina.se Ahojky!
Tak koukám, že už se Ti to krátí, viď? Ale k otázce - po porodu jsem měla na malého plenky Bella Happy s výřezem na pupík a pak jsme používali dost dlouho Pampers Premium Care. Ovšem už je to skoro 4 roky a jestli je současná kvalita srovnatelná s tou kdysi, to netuším. Jinak jestli nám to dobře dopadne, určitě hodlám koupit tak 2 balíky Bella Happy pro začátek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
12.6.14 06:41

Všem moc díky :kytka: :hug: Já právě už pokukuju co pořídit, a jsem úplně v háji. Asi milion značek. Za mého mladého jsem používala jen Pampers, ovšem ty jsem měla z německa, takže jak zdejší, to netuším. No nic - asi zkusím jedny ty bílé od Pampers a jedny Bella Happy. A asi poprvé v životě zajdu do DM a očíhnu ty tamější :think:

@zolycka uvažovala jsem o látkování, ovšem prostory fakt nejsou. Což o to teď, ale v zimě? To by mi to schlo 2 dny, takže o ničem.
@pampalin nějak to utíká :mrgreen: třeba být nachystaná :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
12.6.14 07:00
@zolycka píše:
Na novorozenečka jsem měla z DM Baby natur (nebo tak nějak) - obsahují mín chemie než klasické papírovky…( ale od první opruzeniny (ovšem ta byla z vlhčených ubrousků) látkuju, jednoráz už mám jen jako nouzovku)

A kdy jsi je prosím kupovala? Já je teď v úterý chtěla koupit do porodnice a měli až velikost midi :think: že prý se už zase nedělají nebo co :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
12.6.14 07:05

@pomeranca Já včera koukala na netu a mají je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
12.6.14 07:07
@pampalin píše:
@pomeranca Já včera koukala na netu a mají je.

No jo, na netu je taky vidím, ale v drogerce je neměli :cert: (A to jsem je zrovna chtěla koupit s kuponem na slevu 15% na celý nákup. No nic, budu to zkoušet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí