Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@martina.se Pokud tě zajímají mé skromné zkušenosti s papírovkama. Tak pro novoše/tekuté kakání bílé Pampersky (mají vevnitř takovou separační síťku, na vajčinu je to fajn). Nevýhodou pampersek je, že děsně smrděj (výrobce by ale určitě řekl, že voní
), jsou prostě takové celé „chemické“. Pak jsou dobré plenky z Tesca a z Alberta (řada basic - super cena).
Znama ma ty oranzove pamperksy a ty fakt silene smrdej jak spaleny gumy nebo tak neco
jde z nich ta chemie uplne citit, coz u tech bilych a zelenych neni..ale je fakt ze jsme meli taky problem jednu chvili s temi bilymi a to ten, ze mel malej trochu odrenyho pindika. Mel vzdycky nacervenaly curani (cca ve 3 mesicich) a chodili jsme k dr s moci az pak doktorka prisla na to, ze ho ma trosku sedrenyho. Dali jsme ty zeleny a zmizlo to ![]()
@martina.se tomu rozumím… copak klasické čtverce, ty schnou rychle..ale kalhotovky,..a ty noční vůbec. My naštěstí máme krb, takže tu mám pořád rozložený sušák, at už s plínkama nebo s oblečením
(teda ted ne, venku v tehle hicech i ty plinkou schnou skoro na pockani ![]()
@martina.se budu mít na mimino DM Babylove Nature a rovnou dvojky. Jsou teda tlustší a tužší než klasické jednorázovky, ale pak chci látkovat, tak mi to nevadí. Ale nesmrdí a starší je snáší skvěle - i když každé dítě je jiné.
Jinak zkušenosti se starším - Pampers bílé - osypal se, gumičky se mu vtlačily do stehen, že vypadal jak když je pořezaný
Pampers zelené - osypal se… Dobré byly oranžové Pampers, ale ty mi přivezla máma z Německa, tak byly kvalitou jinde než ty naše.
Vyhovovaly mi plíny z Rossmanna, DM a hodně Bella Happy, ty jsem měla, když byl hodně malinký a jsou sice tužší, ale fajn.
@martina.se píše:
Já si právě aji říkám, jestli nejsou newborn zbytečné a nemám koupit rovnou č. 2můj první se do newborn ani nevešel
Maly mel 3,8kg, domu jsme sli s 3,5kg, pouzivali jsme je i s pobytem v porodnici prvni tyden, je fakt, ze po prejiti na dvojky se mi zdaly pohodlnejsi a jakoby mel v nich vic mista. Meli jsme ty newborn 78ks, myslim, ze by stacil i mensi balik
Ahoj, tak my jsme používali u prvního Pampers a teď pro druhé, které se má v srpnu narodit, mám taky koupené Pampers, zdají se mi být nejlepší. Zkoušeli jsme i např. Huggies a ty mi malej skoro vždy pročůral a nebo i ty z DM Babylove a po těch měl zase strašně červenej zadeček, zdá se mi, že pořádně nesají. Ale každému vyhovuje něco jiného, za mě tedy Pampers, ale NE ty oranžové, ty nepruží a jsou fakt strašně parfemované.
Na novorozence Pampers Premium Care (1), pak bohate stacily Babydream z Rossmanna.
Na novorozence mám koupené pampers premium care a bella happy
Na novoška jsem brala Pampers premium care. Ale u staršího mi nevyhovovaly, ta síťka mu přischla s zadečku. U mladšího se mi to nestává, ale zase protíkají zádama, nemají gumičku. Měla jsem i DM plíny, ale přišly mi moc tvrdé. Pampers newborn a active baby jsou ok.
Dostala jsem jednu plínu Tesco loves baby newborn a taky měla síťku a vypadala dobře. Mladší je ale trochu těžší kalibr, takže nemělo smysl kupovat, už má trojky. A ty Tesco plíny normální zelené prostě nesajou tu vaječinu, mám je jenom na staršího.
@martina.se
Psala jsem do jiné diskuze:
Nejvhodnější se mi zdají ekologické plenky Babylove Nature z DM. Jsou bělené kyslíkem, nikoli chlórem, neobsahují latex a mají ocenění Vegan (tj. neobsahují živočišné látky). Jsou příjemné a funkční, jsme velice spokojeni. Ze začátku jsme používali Pampersky, ale nelíbil se nám dost výrazný chemický zápach. Pak jsme dostali tip právě na tyhle eko plenky a už bychom neměnili ![]()
http://www.dm-drogeriemarkt.cz/…ni_42ks.html
@martina.se Ahojky!
Tak koukám, že už se Ti to krátí, viď? Ale k otázce - po porodu jsem měla na malého plenky Bella Happy s výřezem na pupík a pak jsme používali dost dlouho Pampers Premium Care. Ovšem už je to skoro 4 roky a jestli je současná kvalita srovnatelná s tou kdysi, to netuším. Jinak jestli nám to dobře dopadne, určitě hodlám koupit tak 2 balíky Bella Happy pro začátek.
Všem moc díky
Já právě už pokukuju co pořídit, a jsem úplně v háji. Asi milion značek. Za mého mladého jsem používala jen Pampers, ovšem ty jsem měla z německa, takže jak zdejší, to netuším. No nic - asi zkusím jedny ty bílé od Pampers a jedny Bella Happy. A asi poprvé v životě zajdu do DM a očíhnu ty tamější ![]()
@zolycka uvažovala jsem o látkování, ovšem prostory fakt nejsou. Což o to teď, ale v zimě? To by mi to schlo 2 dny, takže o ničem.
@pampalin nějak to utíká
třeba být nachystaná ![]()
@zolycka píše:
Na novorozenečka jsem měla z DM Baby natur (nebo tak nějak) - obsahují mín chemie než klasické papírovky…( ale od první opruzeniny (ovšem ta byla z vlhčených ubrousků) látkuju, jednoráz už mám jen jako nouzovku)
A kdy jsi je prosím kupovala? Já je teď v úterý chtěla koupit do porodnice a měli až velikost midi
že prý se už zase nedělají nebo co ![]()
@pampalin píše:
@pomeranca Já včera koukala na netu a mají je.
No jo, na netu je taky vidím, ale v drogerce je neměli
(A to jsem je zrovna chtěla koupit s kuponem na slevu 15% na celý nákup. No nic, budu to zkoušet…