Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
ahoj holky, prosím o radu, jaké plínky jsou nejepší pro novorozence?
Děkuji
Každýmu mimču sedí něco jiného. ![]()
Nám vyhovovali nejvíc Hugies Newborn s organickou bavnou. ![]()
No obavam se ze jednoznacnou odpoved nanajdes. Je tu spousta maminek ktere latkuji a nedaji na to dopustit. Maminky ktere pouzivaji jednorazovky… Ale tech znacek je tolik ze taky nenajdes jednoznecneho viteze.
Ja mam obe deti na Huggies.
Já jsem měla do porodnice Bella Happy 1. Mají výkroj na pupíček. Teď si je pořídím zase. Byla jsem moc spokojená.
ahojky já pampers newborn… narodili jsme se maličké tak ty nám byli O.K. od huggies nám „čůranky“ protékali nožičkou…
weruuunka píše:
Každýmu mimču sedí něco jiného.Nám vyhovovali nejvíc Hugies Newborn s organickou bavnou.
Za me pampers. Mela je prvni dcera a i ted nas mimousek. mam New baby. I v porodce je meli.
Jakmile jsem u prvni dcery zmenila znacku, hned se mi oprudila.
Ale je fakt, ze kazdemu vyhovuje neco jineho.
jo, já Huggies Newborn taky doporučuju, i když teda-ze začátku strašně protékaly. Dostala jsem v práci vel. 2, je na 3-6kg, ráda bych je byla dávala, ale pokaždé jsem převlíkala, hrůza. Tak jsem je odložila a jednou je znova vytáhla (to už měl syn okolo 5kg) a ejhle-nádherně seděly, nic neteklo a měla jsem z nich dobrý pocit. Pampers aspol. jsou strašně chemické, tyhle jsou takový přírodní, bez parfémů a balzámů, i s bavlnou, na kterou si Pampers jen hraje. Jinak ještě doporučuju Babylove z DM nebo Babydream z Rossmanna (jsou prakticky stejné, tak je jedno, které koupíš, myslím že je dělá jedna továrna). Taky dobře drží a nic nepustí a jsou neparfémované. Jsou trošku větší, tak jedna velikost vydrží delší dobu, proto určitě kup velikost 1, tu novorozeneckou, i kdybys měla větší dítě.
Každému sedí něco jiného. Já jsem si na začátek koupila Bella Happy (ty jsem brala i do porodnice), Pampers Premium Care (tchýně koupila i dvojky) a Huggies New born (slyšela jsem, že jsou nejlepší, tak jsem v akci koupila i dvoje dvojky). Dopadlo to tak, že dodnes používáme jen Bella Happy (malá má 10 měsíců). Zbylé plenky jsme všechny rozdali. Huggies se hrozně vřezávaly do stehýnek a Pampers se mi nelíbí vůbec, už proto, jak jsou úzké (i tak jsme museli nosit široké balení).
Blbé je, že aby člověk odzkoušel plenky, tak si musí koupit balík min. za 200 Kč. Já jsem nechávala těhotným kamarádkám „vzorky“, aby zbytečně neutrácely jako já ![]()
Určitě jsem Ti nepomohla, ale to asi nikdo. Musíte sami zkusit.
ještě mi tu někdo připomněl, tak je fajn, že Rossmann dělá ty Babydream jen jako vzorky, jsou tam asi 3 nebo kolik kousků, tak to je bezva, pro zjištění ideální velikosti a jestli vůbec je chceš používat ![]()
jinak my teda od 3 týdnů jedem taky v látkovkách (GroVia), ale papírovky dáváme na noc, malý dobře a dlouho spí, takže by mi bylo líto, kdyby se budil jen kvůli tomu, že je mokrý
ahoj, my jsme meli pampers premium care newborn - a byla jsem spokojena, ale stejne jsem byla spokojena s plinkami, co nam v porodnici dali na 1. den (znacku nevim
)
ahoj, my jsme meli pampers premium care newborn - a byla jsem spokojena, ale stejne jsem byla spokojena s plinkami, co nam v porodnici dali na 1. den (znacku nevim
)