Jaké povolání by vás bavilo?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6735
15.10.19 21:49
@citlivaduse píše:
Dava to smysl :mrgreen:

Mám výcvik - řízení auta s dvouma řvoucíma batolatama :mrgreen: Ale lítání letadlem fakt miluju :srdce: (samozřejmě jako ten blbej otravnej pasažér..) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makca87
15.10.19 21:50
@citlivaduse píše:
Dobrá diskuze, kdyz cloveka honi nedejboze mlsna večer, jak ho chutě přejdou :mrgreen:

Proto to tu nerozvádím do detailu :lol:. Chápu slabší žaludky ;).

• Citovat
  • Upravit
862
15.10.19 21:50

Já bych chtěla hrát první housle v nějakém symfonickém orchestru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10992
15.10.19 21:51

Vlastně by mě bavilo projektovat domy, vymýšlet interiéry..mam virtualni prupravu ze Sims, ale to je bohuzel moje maximum v tehle oblasti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6735
15.10.19 21:51
@citlivaduse píše:
Dobrá diskuze, kdyz cloveka honi nedejboze mlsna večer, jak ho chutě přejdou :mrgreen:
:lol: :lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
15.10.19 21:53

Líbila by se mi sociální pracovnice s uprchlíky, pestounka na přechodnou dobu, manipulant na depu s balíky a pracovník, který chystá objednávky potravin (byla bych zvědavá, co lidi tak nakupují).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85397
15.10.19 21:56

Prodavat zmrzlinu ve stanku na plazi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24851
15.10.19 22:00

@Jindriska88 pěstounka na přechodnou dobu? dost jsem se o to zajímala (zatím jsem adoptovala dvojčata nezrušitelně, psa totéž) a musím říct, že tato práce je emočně daleko horší než právě policajt nebo hasič… a to dělám fakt s mrtvolama..
Vy byste fakt dala to, že pár týdnů-měsíců budete doma piplat dítko, co má trauma (většina má) zažijete si všechno to noční peklo, stabilizujete ho, a to vše jen proto, abyste ho vrátila do původní bio rodiny (pro mne :zed: ) nebo adoptivním rodičům a za měsíc dva zas byla ready za dvacku měsíčně tohle podstoupit znova s dalším dítkem na 24/7? rozpočítala jste si to na hodinu? a na své emoce? co to udělá s vaší rodinou? manželem? vašimi dětmi? vaší psychikou a odolností?? maximálně ROK a pak další a další a další dítko…
já tuhle myšlenku vzdala a smekám před tím, kdo tohle dává…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makca87
15.10.19 22:04
@Lucy75 píše:
@Jindriska88 pěstounka na přechodnou dobu? dost jsem se o to zajímala (zatím jsem adoptovala dvojčata nezrušitelně, psa totéž) a musím říct, že tato práce je emočně daleko horší než právě policajt nebo hasič… a to dělám fakt s mrtvolama..
Vy byste fakt dala to, že pár týdnů-měsíců budete doma piplat dítko, co má trauma (většina má) zažijete si všechno to noční peklo, stabilizujete ho, a to vše jen proto, abyste ho vrátila do původní bio rodiny (pro mne :zed: ) nebo adoptivním rodičům a za měsíc dva zas byla ready za dvacku měsíčně tohle podstoupit znova s dalším dítkem na 24/7? rozpočítala jste si to na hodinu? a na své emoce? co to udělá s vaší rodinou? manželem? vašimi dětmi? vaší psychikou a odolností?? maximálně ROK a pak další a další a další dítko…
já tuhle myšlenku vzdala a smekám před tím, kdo tohle dává…

Souhlas. Jsem hodně empatická, ale toto bych nedala.

• Citovat
  • Upravit
24851
15.10.19 22:06

@Makca87 :srdce: každopádně HLUBOKÝ RESPEKT k tomu, kdo to dává… to už spíše pěstoun.. děti jsou sice problémové, většinou romské, ale přilnou, adaptují se a většinou je má člověk spoustu let, takže je to o něčem jiném… ta přechodka je pro náhradní matku extrémně náročná a opravdu smekám..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
15.10.19 22:08

@Lucy75
Není to zrovna na pořadu dne, spíše později výhledově až dítka vyletí z hnízda. Jsem stále mladší ročník, takže až naberu zkušenosti a životní rozhled. Ty emoční a další dopady bych vzala na sebe, až budu bydlet sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31901
15.10.19 22:13
@Lucy75 píše:
@Nimie samozřejmě, také po nich netoužím..
nemám pocit, že můj příspěvek vyzníval PRO-komunisticky (!).. zejména pak zmínkou o znárodněných majetcích mé rodiny…
na druhé straně, pomineme-li zásadní problém Totality, byly tehdy i dobré věci, a to mi nikdy nikdo nevymluví, páč jsem je zažila… například každý cikán pracoval, příživa se trestala a škola a ni zdravotnictví smrtelníka nic nestálo…
(jasně že za cenu dluhu vůči SSSR apod.)
ale jelikož se o politiku docela zajímám, není toto téma na e-mimino a trvám na tom, že dějiny nejsou černoxbílé a jednoznačně je píšou A HLAVNĚ PŘEPISUJÍ VÍTĚZOVÉ… ať bílí, černí, rudí nebo modří…

Ale jo… já jen že se nelze divit, když je někdo naštvaný že nějaký člověk, tím spíš takový, který si prožil všechny ty hrůzy, by tu chtěl minulý režim zpátky. Dost často je to totiž tak, že si dotyčný důchodce už vůbec nepamatuje co špatného se stalo, pamatuje si jen ústřižky toho dobrého… moje prabábi si pamatovala velmi dlouho každou maličkost. Ano, byly i světlejší chvilky. Ale celkově? Ehm… i jí pak vytáčelo, když někdo přišel s tím, že „vlastně ten komunismus byl pro všechny lepší“ nebo „aspoň za války byly pořádní chlapi, dala bych to znovu“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31901
15.10.19 22:16
@Lucy75 píše:
já tuhle myšlenku vzdala a smekám před tím, kdo tohle dává…

Tak otázka právě byla „co by vás bavilo pokud by nešlo o peníze“, tudíž rozpočítávání na hodinu je tady trochu mimo… a fakt jsou lidi, které to baví a chtějí to dělat. To co popisuješ je ještě luxus… představ si, že vypipláváš dítko, které víš, že s největší pravděpodobností stejně umře. A takhle vypipláváš jedno za druhým, protože takových dětí máš plné oddělení. Ano, je to pekelně náročná práce, ale jsou lidi které to naplňuje… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24851
15.10.19 22:18

@Nimie :potlesk: 100% shoda… ano, to jsem ráda..
a nyní už necháme proudit téma
já už se vyjádřila k učitelství, náhradní rodinné péči, kriminalistice i psím útulkům, a vlastně všechny příspěvky v tomhle vláknu jsou docela fajn, pozitivní a k zamyšlení :potlesk:
zdravím tě z Jeseníků, dobrou noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
15.10.19 22:20

Nejraději bych dělala v knihkupectví nebo antiku. Tam bych byla nejšťastnější. V 15 jsem chtěla dělat na patologii, ani už nevím proč…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat