Jaké příkrmy mu můžu dát?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Ahoj mrkni se na www.kojeni.net, jsou tam i recepty co varit a postupy, jinak muzes podle uz i masicko pridat, špenát, okurku, nejake ovoce - jablicko (trosku bych podusila), banan..uvidis co mu bude chutnat:))
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mrkni se pro orientaci na kojeni.net, příkrmy jsou tam celkem hezky rozepsané, t ak hlavně pro inspiraci na druhy zeleniny.
Jinak mžeš zkusit květák, cuketu, dýni… Namíchat s tím bramborem, můžeš třeba i přidat trochu rýže, kousek vařeného masa. Druhorozený mi třeba skleničky zpočátku nechtěl, takže mrkev ze skleničky né, doma vařenou jo, třeba by se dítě chytlo i na doma vařenou brokolici, mixlou třeba s bramborem…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Třeba dýni, cuketu, špenát, rýžovou kaši, kukuřičnou kaši, jáhlovou kaši, hovězí, krůtu, králíka, jablko, hrušku, švestky…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My taky přikrmujem a dr. mě říkala, že s ovocem začít na kupovaných přesnídávkách. Že nemám ze začátku dávat čerstvé ovoce, kvůli riziku alergie. A to nejsme alergici.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sanyy píše:
Ahoj mrkni se na www.kojeni.net, jsou tam i recepty co varit a postupy, jinak muzes podle uz i masicko pridat, špenát, okurku, nejake ovoce - jablicko (trosku bych podusila), banan..uvidis co mu bude chutnat:))
Můžu se zeptat tu okurku myslíš jak upravit?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anabellka > no nám přesnídavky nechutnají, asi proto jak je to takové „nakyslé“..
jinak díky všem, mrknu na ty stránky..
- Citovat
- Upravit
Holky už poradily stránky kojeni.net - je to tam moc hezky rozepsané, takže Ti to určitě pomůže. Jinak bych dávala další zeleninu - dýně, petržel, pastyňák, červená řepa, špenát, cuketa, květák, hrášek, kedlubna, batáty… je toho určitě spousta.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@meduzza píše:
Ano to určitě. Nemusí to být přesnídávka, stačí tepelně upravené. Stačí povařit. Syn je alergik, mám parní vařič pro děti Beaba, kde dělám přesnídávku z hrušky, švestky, jablek…
Přesně. Já jsem malýmu předtím taky vařila ovoce. Měl to rád. Malá ochutnala z čerstvýho banán a ten jí nějak moc nejel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Okurku nastrouhat nebo nakrajet na malinky kousky a povarit s mrkvou nebo brokolicou (s cimkoliv) a pak rozmixovat, namackat..davam jen trosku…a myslim hadovku ne zavarenou:))))
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@gabi.design píše:
Holky už poradily stránky kojeni.net - je to tam moc hezky rozepsané, takže Ti to určitě pomůže. Jinak bych dávala další zeleninu - dýně, petržel, pastyňák, červená řepa, špenát, cuketa, květák, hrášek, kedlubna, batáty… je toho určitě spousta.
Muzu se zeptat jak jsi varila repu? A od kdy? Diky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PetulinaP píše:
Muzu se zeptat jak jsi varila repu? A od kdy? Diky
to by mě taky zajímalo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pettule69 @PetulinaP Holky, řepu jsme měli zhruba od 5 měsíců - normálně jsem ji dělala jako ostatní příkrmy, takže uvařit a rozmixovat. Akorát ta řepa hodně dlouho trvá. Pak jak už jedl i maso, tak jsem mu jí dávala s masem a rýží - to měl hodně rád.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@gabi.design píše:
@Pettule69 @PetulinaP Holky, řepu jsme měli zhruba od 5 měsíců - normálně jsem ji dělala jako ostatní příkrmy, takže uvařit a rozmixovat. Akorát ta řepa hodně dlouho trvá. Pak jak už jedl i maso, tak jsem mu jí dávala s masem a rýží - to měl hodně rád.
dík za tip
už jsem zkoušela pár druhů zeleniny a nějak mi docházejí nápady co malému vařit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, prosím poraďte..Náš malý má dnes půl roku, je na Nutrilonu a od 5 měsíce mu dávám každý den mrkev a brambor, večer kaši…Jinak sem ještě nic nezkusila, nevím totiž co..?Kupovala sem tu Hami brokolici, tu nechtěl..Co mu můžu ještě udělat na oběd a svačinku? Prosím recepty, rady, cokoliv…Nemám se s kým poradit, tchyně příšerná a mámu nemám..