Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Specializovanou dětskou obuv mají třeba v Botičkárně na Čápkové
@xvitko13 syn začal chodit kolem konce prosince. Měl kožené celoročky. V zimě venku jsem ho chodit nenechala, byl spíše na zemi než chození a v obchoďáku mu stačily ty celoročky. U dcery to také vyšlo krásně na jaro.
Dcera zacala chodit na konci prosince. Koupili jsme zimni dd step, byly mekoucke a nemrzla ji v nich nozicka jako v celorockach, ale u nas je dost snehu.. Nechala jsem ji tapat, kde chtela, bylo to fajn i v pliskanicich, v tech botech celkem moc nenachodila, tak bych rekla, ze je to i fuk, co dostane. Na jare uz litala jako drak v jarnich botkach ![]()
@ElucaK děkuji a zeptám se ty dd step je jakoby barefoot? Ty bych právě nerada ????dekuji
Ma to zpevneny kotnik, ale neni to jak preskace, takze ta noha tam neni uplne uveznena. Ale zrovna ty dd step byly uplne ohebne v podrazce, jako gumove, bylo to fajn, ze reagovala na nerovnosti. Ale mezi barefoot bych je neradila. Ale da se rict, ze si neumim predstavit zimni barefoot, takze me treba nekdo opravi. Ja tuhle znacku volila na cely prvni rok chozeni, moc se mi libila. Splnovala pro me pevny kotnik, mekkou podrazku a sirokou spicku. Zimni jsme meli jedny podedene, vysoke s tvrdsi podrazkou a dcera v tom vubec neumela chodit, neudrzela se na nonach ![]()
@xvitko13 píše:
Holky, kde koupit dětem první botičky? Děkuji
Taky jezdim na Capkovu do Botickarny. ![]()
Mam pocit ze v Brne vsichni jezdime do Botičkárny
jinak je jeste Emelli ve Starém Liskovci, Primigi v Olympii. Úplně mi nevyhovuje ani jedno, ale zatím jsem nic lepšího neobjevila, tak to tak střídám, nejvíc ta Botičkárna.
@xvitko13 Jinak tedy hodně záleží, kde žijete. Pokud někde, kde je hodně sněhu, jak psala @ElucaK , tak chápu ty zimní boty. To bych asi taky kupovala, ale tady je spíše břečka a bláto, takže jsem dítě z kočáru vypouštěla jen na bezpečných místech. ![]()
@ElucaK píše:
Dcera zacala chodit na konci prosince. Koupili jsme zimni dd step, byly mekoucke a nemrzla ji v nich nozicka jako v celorockach, ale u nas je dost snehu.. Nechala jsem ji tapat, kde chtela, bylo to fajn i v pliskanicich, v tech botech celkem moc nenachodila, tak bych rekla, ze je to i fuk, co dostane. Na jare uz litala jako drak v jarnich botkach
Ty se mi take libily. Nakonec jsme poridili zimni kotnickove fare. Jsou mekkoucke, ohebne, pritom pevny opatek a teply kozisek. Kupovala jsem je za zimu dokonce 2× (v prosinci a v breznu), kdyz z prvnich dcera vyrostla. Pozor ale, nektere jejich modely jsou tvrde, musi se zkouset.
Pro fotku muzete kouknout do mych inzeratu, ale byly by vam asi velke, jsou to ty breznove, kdyz uz ji bylo 1,5 roku.
Chodila jsem kupovat botičky na masaryčku do Balo , je to malý obchůdek, mají kvalitní botky jako fare, DPK atd vždy dobře poradili ![]()
Záleží jakou botičku chcete. Já jezdím do Neobuto na Tržní. Jsou to barefoot botičky a pravda trochu dražší.
Koupila bych zimní, s pevným opatkem a ohebnou podrážkou, a hlavně dostatečně lehké. Moje starší měla Superfitky (lépe ji jako malé seděly modely na tkaničky), ale ona má uzkoučkou nohu. Třeba zmiňované DDstep jsou v malých velikostech také krásně ohebné a širší ![]()
Ahojky, obnovují diskuzi 🙂. Zajímá mě jestli nejsou nějaké novější tipy na zimní botky pro dítě co teprve začíná chodit 🤗