Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Tyhle riekery. Sice syntetika, ale nepoznala bych to. Celá ta zadní část je guma.
mám o něco menší obvod a kozačky Remonte, dali by se ještě o dost povolit, je to taky syntetická kůže, ale pěkná, pevná ![]()
Tak teoreticky můžeš být bez kozaček celou zimu, stejně bude taková zima-nezima.....Nebo zkus válenky… ![]()
@Nowuka2 píše:
Tyhle riekery. Sice syntetika, ale nepoznala bych to. Celá ta zadní část je guma.
Taky doporučuju tyhle riekery, loni jsem si je zkoušela, mám obvod lýtka cca 42cm a byly mi hodně volné, takže by ses do nich mohla dostat. Já teda nakonec volila kožené. A já je konkrétně zkoušela v obuvzona.cz. U nás mají teda kamennou prodejnu ![]()
@Nowuka2 píše:
Podobné jsem zkoušela loni, ale nezapla jsem ani náhodou. Máte možnost je přeměřit- na kolik se v reálu natáhnou? nebo kolik máte obvod vy?
Nějak nechápu, proč se nosí vysoké kozačky, když není sníh…To je docela blbost, vždyť to jsou holínky…Tak snad stačí válenky, když není sníh? I když já spíš preferuji důchodky-když jako mrzne… ![]()
@Terapeutka píše:
Podobné jsem zkoušela loni, ale nezapla jsem ani náhodou. Máte možnost je přeměřit- na kolik se v reálu natáhnou? nebo kolik máte obvod vy?
Zaměřím doma. Přes největší obvod to chceš?
@Božislava píše:
Nějak nechápu, proč se nosí vysoké kozačky, když není sníh…To je docela blbost, vždyť to jsou holínky…Tak snad stačí válenky, když není sníh? I když já spíš preferuji důchodky-když jako mrzne…
Třeba proto, že dobře vypadají, zeštíhlí lýtka, prodlouží nohy atd.? ![]()
@Nowuka2 píše:
Zaměřím doma. Přes největší obvod to chceš?
No já mám v nejširší části těch 48cm (a kdybych tam ještě chtěla narvat nějaké kalhoty…). Byla bych vděčná, sháním už třetím rokem a marně.
Ahoj, akorát to resim a vybrala jsem Gabor, kožené, sice je to ranec, ale mne vydrzi několik let. A mají obvod i 50, rada XXL.
@Božislava píše:
Nějak nechápu, proč se nosí vysoké kozačky, když není sníh…To je docela blbost, vždyť to jsou holínky…Tak snad stačí válenky, když není sníh? I když já spíš preferuji důchodky-když jako mrzne…
Já třeba nebydlím ve městě, takže i ten sníh u nás bývá, navíc často břečka, bláto- kozačky k sukni jsou prostě jednak praktické (teplo na nohy, čisté nohy) a taky to působí víc žensky než sešmatlané válenky. I přes kalhoty jsou praktické kvůli teplu a odpadají ucourané nohavice. Mám i nižší kozačky nad kotník, ale vy vysoké pod koleno jsou prostě můj sen ![]()
@Terapeutka píše:
No já mám v nejširší části těch 48cm (a kdybych tam ještě chtěla narvat nějaké kalhoty…). Byla bych vděčná, sháním už třetím rokem a marně.
Mám 42 a ještě tak 5 cm by mě to pustilo, ta bota. A pak mám tebe ještě z Tamarisu, už teda vysloužilý, ale tam je taky dost mezera.
Mám to dost podobně a letos mě moc mile překvapily „céčka“ CCC. Snad všechny kozačky co jsem si zkusila tak jsem je zapla
Zkus to, pokud máš kde.