Jaké těhotenství jste měly?

Anonymní
26.4.24 23:36

Jaké těhotenství jste měly

Ahoj, jak jste prozivaly první trimestr? Mně je hrozně, mám zimnici, nevolnosti 24/7, zvracení a bolesti močové trubice. Zlepší se to? Nejvíc mě trápí mocak, jsem chronik.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5018
27.4.24 00:16

Já byla těhotná 3×. V prvním těhotenství jsem párkrát během 1. trimestru zvracela, poté už to bylo dobré. Ve druhém těhotenství mi bylo lehce špatně do 12tt a pak už taky dobrý a při třetím úplně v pohodě. Občas ráno cestou do školky mi bylo trochu nevolno, ale jinak fajn. :nevim: Švagrová a kamarádka prozměnu prozvracely celé těhotenství. Obě skončily kvůli tomu v nemocnici. Uvidíš, jak to bude u tebe. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
27.4.24 00:17

Me bylo zle (pořád žaludek na vodě), občas na omdlení, byla jsem hodně unavená, ale to co popisuješ ty jsem neměla. Měla bys to řešit u doktora. Minimálně ten močový měchýř a zimnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15992
27.4.24 00:47

Těhotenství každá prožíváme tak nějak, dá se říct „po svém“. :D
Ale tvé příznaky, které tu popisuješ jsou spíše ukazatelem toho zánětu močových cest než přímo těhotenstvím.
Opravdu bude nejlépe dojít si k lékaři. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9028
27.4.24 06:11

V prvním mi bylo blbě, nikdy jsem nezvracela, jsem držák. Ale mohla jsem jíst jen první trimestr jen broskve a nektarinky. To byla jediná obživa :mrgreen:
Později jsem požírala spoustu prasáren, miloval jsem lovečák. Dcera ho miluje taky :mrgreen:
U syna mi bylo blbě víc, hodně. Čísla jsem různé pastilky. Auto jsem nemohla vidět ani na obrázku. Dělalo se mi blbě i jako řidiči :mrgreen: projíždějící vlak okolo mě mi zvedl žaludek až do hlavy. Opět jsem žila na broskvích, obě děti je milují.
Opravdu děs běs. Ale kolem 14 týdne to přešlo. Tam jsem extrémní chutě neměla.
Obě moje děti tedy miluji kyselé věci jako já, okurky, zelí…
Být tebou řeším ten močák, může tam být vleklá infekce a to může být velký problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
27.4.24 08:32
@Anonymní píše: Více

Já měla v prvním trimestru bolesti v podbřišku, hlavně při větší fyzické námaze, jako chůze do schodů nebo do kopce, chodila jsem jen po rovinkách. Bolesti bradavek, nevolnosti, únava, bolesti hlavy… Každý týden snad něco nového. Ale ten močák, co popisuješ, to vypadá nebezpečně, zajdi si k doktorovi, klidně na pohotovost, je to nebezpečné pro tebe i pro miminko. Jestli je to zánět, dají ti antibiotika pro těhotné a za 2 dny ti bude lépe.

Na to zvracení pomáhají malé svačinky, jenom dietní jídlo, jako třeba piškoty, maximálně nějaká přesnídávka, na oběd třeba rýže… Vždycky trošku do sebe natlačit, pár lžiček, a bude lépe. Hlavně abys nezvracela tabletky. A je dobré si koupit vitaminy pro těhotné, zejména když zvracíš, ať ti nechybí důležité živiny. A pitný režim! Zlepšilo se mi to okolo 3. měsíce a pak jsem měla chutě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1948
27.4.24 08:54

Přijde mě, že máš zánět močáku zajdi na pohotovost i ta zimnice by to mu nasvědčovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2963
27.4.24 09:18

Ja mam za sebou dve tehotenstvi a ani v jednom jsem nemela nevolnosti, jen zezacatku zaludek na vode, ale nezvracela jsem. Jinak obe v pohode, fungovala jsem, jako netehotna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3730
27.4.24 09:52

Nebylo mi vůbec nic, bylo to nejhezčí období.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.5.24 08:20

Prvni trimestr je zahul, nevolnost, zvracení a únava! Druhý trimestr máš pocit, že těhotná ani nejsi 😂 jediný ukazatel u mě byly pohyby jinak bych to nevěděla, ted zacinam 38tt a můžu říct, že otravnější období jsem nezažila! 😂 mam nahoře 30 kilo každý pohyb bolí jak můj tak malého ten konec je hrozný, ale za chvíli je venku a bude klid :srdce: bohužel je to 40týdnů bobové dráhy :) užívat dokud to jde, odpočívat, nakupovat a těšit se :srdce: dalších min 18let budou jiné starosti 😂 ❤️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.5.24 14:20

Ahoj, mně bylo hodně zle na začátku kolem 6tt, teď v 8tt je to lepší, ale zase mě skolila viróza. Cítím strašný zápach v nose a jiné vůně vůbec necítím. Nejde to přebít žádnými éterickými oleji, protože je necítím. Neskolilo vás něco podobného? Dr. mi na to dala pamycon kapky, ale nezabírají, ten smrad je spíš horší než lepší. Už bych si z toho trhala vlasy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí