Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Madelain dávám sirup MultiImun, jsou tam imunoglukany z hlívy ústřičné, nukleotidy a vitamíny. Upřímně jestli to až tak pomáhá nevím, ono v medicíně nikdy nemůžeš říct, co by bylo/nebylo kdyby…ale určitě to neškodí, malýmu to chutná (sám si o něj říká když zapomenu), tak pro můj dobrý pocit ho kupuju a myslím že je dobrý.
Také dávám MultiImun od jednoho roku a musím zaklepat, že malý od té doby nemarodil ![]()
@Gerberka jojo, já Preventan taky hodně doporučuju, sama cumlám ten Akut hned jak na mně něco začne lézt..je bezvadný, většinu mi rozežene hned z kraje. Ale umělým sladidlem dobrovolně nebudu dítě celý podzim a zimu cpát ani za nic. Nechápu proč to pro ty děti neosladili něčím normálnějším než je čistě chemický sladce chutnající sajrajt.
a dr. by nebyla ochotná udělat mu ještě teď jedny stěry, když tak kašle opět?
Ono někdy to bývá, že když se něco začne, tak to ne a ne skončit… ![]()
Lyzáty se většinou nasazují až na podzim, tak v říjnu…ale je možné, že by to šlo i teď v létě - malému zároveň dělali i odběry krve na imunitu a alergie…
ještě bych zkusila to ORL
- jestli jste teda nebyli, aby mu zkoukli mandličku…ale okolo toho 6. ročku se už - většinou - začíná stahovat a pak pomalu mizí…ale může nadělat neplechu i v těch 6ti letech
měl už synek neštovice??
Tentokrát už mu stěry nedělala (naposledy je dělala min. pondělí), ale to ještě neměl takovej kašel, ale bylo to po dobraní toho Kalcidu na streptokoka a byli negativní…
neštovice s tím nějak mužou souviset? Ještě jsme je neměli, sice ve školce byli, ale u nás bez nákazy.
ahoj.
Ne, neštovice jako přímo k kašlem nesouvisejí, to vůbec ne… ![]()
já se jen na ně ptala, jestli je tvůj synek prodělal, protože u nás se u obou kluků potvrdilo to, že klasické prodělání neštovic jim vlastně „posílilo“, utužilo imunitu, že pak nebyli pořád takhle věčně „načatí“ a „chytající kdeco“.¨
Nevím
…je to prostě strašně individuální, subjektivní a člověk (máma) prostě se řídí tím instinktem… ![]()
Ten mladší kluk býval marodný strašně, jak jsem psala, jeden celý rok byl úplně vymazala, jak byl hrozný…a vloni v 6ti letech přesně touto dobou prodělal neštovky - od té doby je zdravý jak řípa, měl jenom dvě malé virozky na podzim a hlavně BEZ ATB!!! (předtím měl atb. i 6× během půl roku - já úplně v slzách u doktorky, a ona říkala, že zas angína, že zas musí dostat atb…apodobně - prostě stálé scénáře…)
Ale na druhou stranu - tvůj synek má 6 let, že? po prázdninách jde do školy? nebo má odklad? jako na druhou stranu - pokud tvůj synek do této doby nebýval tak katastrofálně na hromadě, a je to jen momentální situace od toho 1. května, jak jsi psala
…fakt těžko říct…každé dítě je jinak stavěné a ty nemoci si prodělává jinak - než mu vyzraje imunita…obecně právě imunita okolo toho 6. roku prodělává výrazný vzestup, výrazně posílí…
když jsem vždycky úplně bezmocně stála u dr., že „už zas něco“, tak ta mě uklidňovala - „počkejte, až dostane neštovice, pak bude mít imunitu jak hrom“ - no a u něho se to potvrdilo stoprocentně. Asi ta dr. měla už svoje zkušenosti s různými typy dětí a u synka se to tedy úplně potvrdilo..
zas u těch maláčků (dvouletých, tříletých..) spíš neštovky imunitu rozhodí…
přeju, ať se kašle brzy zbavíte a užijete si léto ![]()
Ahoj, nečetla jsem všechny příspěvky, takže se to asi už objevilo, ale každopádně doporučuji Preventan Junior, syn byl loni pořád nemocný, nosil si to z jeslí a pak jsme nasadili Preventan a byl klid. Má malinovou příchut, takže si toho ve šťávičce ani nevšiml, že to vypil, protože jinak bych to do něj nedostala ani omylem ![]()
@Gerberka to jsi mě potěšila. já to teda ještě neslyšela, ale syn i dcera mají právě po neštovicích, tak snad už budou bez nemocí ![]()
@Madelain u nás se kašel s rýmou léčili od února až došlo 2× na antibiotika by angínu. Když je měla dostat po 3 a to během Měsíce a půl0, tak nás dr. poslala do nemocnice.Tam nám zjistili, že má mononukleózu( ve 4 letech). Takže sena ní chytal každý bacil. Brali jsme imuniglukan a ten nepomáhal. Vyšla díky jsem ho i 18ti měsíční dceři a objevili se po 14 dnech horečky. Opět jsem ho nasadila a horečky se zmírnily a už nejsou tak dlouhé!!!
Takž jedné zabírá a druhé né. Teď jdeme na imunoalergologii a tam nám spíše poradí. Spíš se poraď s doktorkou. A pokud to začalo v květnu, tak by to mohla být alergie.
Ahoj
me se osvedcil vitamin C pro deti, davala sem kazde rano po snidani pred skolkou
Nedáváme žádné vitamíny, protože ty nám nikdy nepomohly.
Užíváme homeopatika a nemocný nejsme vůbec, dcera ze školky letos ještě nic nechytla ![]()
Ahoj, chtěla bych dát holku od září do školky a děsím se zvýšené nemocnosti. Všude okolo slyším, jak děti ve školce chytí kde co a jsou často doma. Myslela jsem si, že bych jí začala dávat něco na posílení imunity, ale vůbec nevím co a hlavně, vše co mi nabízeli v lékárně, bylo třeba jen na 6-8 týdnů a já si představovala něco dlouhodobějšího. Nebo to je dostačující, jen v rizikových měsících? Jak to máte vy a mám se opravdu té školky bát? Děkuji
@Ebixa Syn pujde do školky v září. Už cca 4 měsíce dávám Preventan Junior, ten je na dlouhodobé užívání a lactobacílky ![]()
Za ty tři roky co je holka ve školce, jsem toho vyzkoušela tolik a vysledek žádný, neustále nemocná, strašný kašel, rýma… Letos jí dávám už od srpna každý den ráno jen vitamín C a rybí olej a musím zaťukat - je zdravá, možná jednou před vánocema měla slabou rýmu. Ještě teda od září chodí pravidelně plavat, to jí taky otužuje a určitě ke zdraví pomáhá. Teď jsme byli na 5leté prohlídne a i dokrotka nás pochválila, že se letos držíme. Takže já už žádné drahé vitamíny kupovat nebudu
@Irinka0210 A ten Prevantan je ale na cucání, že? Malá zatím cucat neumí.