Jaké vitamíny pro posílení imunity dětí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31400
18.6.14 16:40

@Madelain dávám sirup MultiImun, jsou tam imunoglukany z hlívy ústřičné, nukleotidy a vitamíny. Upřímně jestli to až tak pomáhá nevím, ono v medicíně nikdy nemůžeš říct, co by bylo/nebylo kdyby…ale určitě to neškodí, malýmu to chutná (sám si o něj říká když zapomenu), tak pro můj dobrý pocit ho kupuju a myslím že je dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5237
18.6.14 16:42

Také dávám MultiImun od jednoho roku a musím zaklepat, že malý od té doby nemarodil :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
18.6.14 16:55

@Gerberka jojo, já Preventan taky hodně doporučuju, sama cumlám ten Akut hned jak na mně něco začne lézt..je bezvadný, většinu mi rozežene hned z kraje. Ale umělým sladidlem dobrovolně nebudu dítě celý podzim a zimu cpát ani za nic. Nechápu proč to pro ty děti neosladili něčím normálnějším než je čistě chemický sladce chutnající sajrajt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3801
18.6.14 17:00

@Madelain

a dr. by nebyla ochotná udělat mu ještě teď jedny stěry, když tak kašle opět?
Ono někdy to bývá, že když se něco začne, tak to ne a ne skončit… :zed:
Lyzáty se většinou nasazují až na podzim, tak v říjnu…ale je možné, že by to šlo i teď v létě - malému zároveň dělali i odběry krve na imunitu a alergie…

ještě bych zkusila to ORL ;) - jestli jste teda nebyli, aby mu zkoukli mandličku…ale okolo toho 6. ročku se už - většinou - začíná stahovat a pak pomalu mizí…ale může nadělat neplechu i v těch 6ti letech

měl už synek neštovice??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
19.6.14 09:06

Tentokrát už mu stěry nedělala (naposledy je dělala min. pondělí), ale to ještě neměl takovej kašel, ale bylo to po dobraní toho Kalcidu na streptokoka a byli negativní…
neštovice s tím nějak mužou souviset? Ještě jsme je neměli, sice ve školce byli, ale u nás bez nákazy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3801
19.6.14 09:31

@Madelain
@Madelain

ahoj.
Ne, neštovice jako přímo k kašlem nesouvisejí, to vůbec ne… ;)

já se jen na ně ptala, jestli je tvůj synek prodělal, protože u nás se u obou kluků potvrdilo to, že klasické prodělání neštovic jim vlastně „posílilo“, utužilo imunitu, že pak nebyli pořád takhle věčně „načatí“ a „chytající kdeco“.¨

Nevím :nevim:…je to prostě strašně individuální, subjektivní a člověk (máma) prostě se řídí tím instinktem… ;)

Ten mladší kluk býval marodný strašně, jak jsem psala, jeden celý rok byl úplně vymazala, jak byl hrozný…a vloni v 6ti letech přesně touto dobou prodělal neštovky - od té doby je zdravý jak řípa, měl jenom dvě malé virozky na podzim a hlavně BEZ ATB!!! (předtím měl atb. i 6× během půl roku - já úplně v slzách u doktorky, a ona říkala, že zas angína, že zas musí dostat atb…apodobně - prostě stálé scénáře…)

Ale na druhou stranu - tvůj synek má 6 let, že? po prázdninách jde do školy? nebo má odklad? jako na druhou stranu - pokud tvůj synek do této doby nebýval tak katastrofálně na hromadě, a je to jen momentální situace od toho 1. května, jak jsi psala :think:…fakt těžko říct…každé dítě je jinak stavěné a ty nemoci si prodělává jinak - než mu vyzraje imunita…obecně právě imunita okolo toho 6. roku prodělává výrazný vzestup, výrazně posílí…

když jsem vždycky úplně bezmocně stála u dr., že „už zas něco“, tak ta mě uklidňovala - „počkejte, až dostane neštovice, pak bude mít imunitu jak hrom“ - no a u něho se to potvrdilo stoprocentně. Asi ta dr. měla už svoje zkušenosti s různými typy dětí a u synka se to tedy úplně potvrdilo..

zas u těch maláčků (dvouletých, tříletých..) spíš neštovky imunitu rozhodí…

přeju, ať se kašle brzy zbavíte a užijete si léto :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
20.6.14 11:13

Ahoj, nečetla jsem všechny příspěvky, takže se to asi už objevilo, ale každopádně doporučuji Preventan Junior, syn byl loni pořád nemocný, nosil si to z jeslí a pak jsme nasadili Preventan a byl klid. Má malinovou příchut, takže si toho ve šťávičce ani nevšiml, že to vypil, protože jinak bych to do něj nedostala ani omylem :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2231
20.6.14 12:50

@Gerberka to jsi mě potěšila. já to teda ještě neslyšela, ale syn i dcera mají právě po neštovicích, tak snad už budou bez nemocí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
909
20.6.14 22:17

@Madelain u nás se kašel s rýmou léčili od února až došlo 2× na antibiotika by angínu. Když je měla dostat po 3 a to během Měsíce a půl0, tak nás dr. poslala do nemocnice.Tam nám zjistili, že má mononukleózu( ve 4 letech). Takže sena ní chytal každý bacil. Brali jsme imuniglukan a ten nepomáhal. Vyšla díky jsem ho i 18ti měsíční dceři a objevili se po 14 dnech horečky. Opět jsem ho nasadila a horečky se zmírnily a už nejsou tak dlouhé!!!
Takž jedné zabírá a druhé né. Teď jdeme na imunoalergologii a tam nám spíše poradí. Spíš se poraď s doktorkou. A pokud to začalo v květnu, tak by to mohla být alergie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
20.6.14 23:04

Ahoj :) me se osvedcil vitamin C pro deti, davala sem kazde rano po snidani pred skolkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
9.11.14 11:16

Nedáváme žádné vitamíny, protože ty nám nikdy nepomohly.
Užíváme homeopatika a nemocný nejsme vůbec, dcera ze školky letos ještě nic nechytla ;)

• Citovat
  • Upravit
1603
28.1.16 12:52

Ahoj, chtěla bych dát holku od září do školky a děsím se zvýšené nemocnosti. Všude okolo slyším, jak děti ve školce chytí kde co a jsou často doma. Myslela jsem si, že bych jí začala dávat něco na posílení imunity, ale vůbec nevím co a hlavně, vše co mi nabízeli v lékárně, bylo třeba jen na 6-8 týdnů a já si představovala něco dlouhodobějšího. Nebo to je dostačující, jen v rizikových měsících? Jak to máte vy a mám se opravdu té školky bát? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4692
28.1.16 13:00

@Ebixa Syn pujde do školky v září. Už cca 4 měsíce dávám Preventan Junior, ten je na dlouhodobé užívání a lactobacílky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4998
28.1.16 13:01

Za ty tři roky co je holka ve školce, jsem toho vyzkoušela tolik a vysledek žádný, neustále nemocná, strašný kašel, rýma… Letos jí dávám už od srpna každý den ráno jen vitamín C a rybí olej a musím zaťukat - je zdravá, možná jednou před vánocema měla slabou rýmu. Ještě teda od září chodí pravidelně plavat, to jí taky otužuje a určitě ke zdraví pomáhá. Teď jsme byli na 5leté prohlídne a i dokrotka nás pochválila, že se letos držíme. Takže já už žádné drahé vitamíny kupovat nebudu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1603
28.1.16 13:07

@Irinka0210 A ten Prevantan je ale na cucání, že? Malá zatím cucat neumí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí