Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky,prosím poraďte mi nebo dejte tip co máte pro své děti vě věku 4,5 a 3,5 let na zahrádce,aby se tam děti nenudili?
máme domeček. měli jsme i písek,ale byl hrozný tak jsme ho zrušili,ale uvažuji jestli ještě dělat nový,nevím jestli by si v něm ještě pohráli.
díky za Vaše názory,rady a tipy
Lůca
naše děti mají domeček, pískoviště, skluzavku, trampolínu, morčata, králíky. dcera když je sama nejvíc si hraje na písku a s morčaty (mají ohrádku). když přijedou manželovy děti, společně často staví bunkry všeho druhu-třeba ze starých prken, lezou po stromech, kopou do míče.
to pískoviště myslím ještě využijete, našim dětem je šest a devět.
tak to jo ještě ho teda přikůpíme
![]()
a máte to plastové nebo nějaké dřevěné? my měli takové pidi midi a lono se tam oba nevlezli ![]()
uvažovala jsem právě o tom zavíracím plastovém,ale asi je taky malé co?
Naše děti mají pískoviště 2×2 m, dřevěné, opravdu bych doporučila pořádné, ty 120×120 cm, to je tak pro jedno dvouleté dítě, ale aby se daly budovat pořádné hrady, příkopy, bagrovat apod. je to málo. Taky pozor na hloubku! Aby dítě dvakrát nekoplo a nebylo na dně.
Kromě toho máme věžičku s klouzačkou, 2 houpačky klasické dřevěné, houpací „síť“ (tedy takovou tu látkovou), jezdí na různých vozítkách (motorky, tříkolka, koloběžka, vozíček), mají sekačky. Nejvíc je ovšem baví na ještě neupravené části zahrady kopat v hlíně
, dělat bláto apod.
Tedy hlavně velkého, holky na písku vydrží dlouho.
Jakmile přijde léto, tak to už bude pohoda úplná, to se „stěhujeme“ na terasu, vytáhneme deku, Lego ven, panenky, bazén… Teď je ještě hodně baví Bublifuk a samozřejmě další děti, když přijdou. A taky jakákoli práce, do které je lze zapojit (úklid po zimě, hrabání, pálení roští apod.)
Ahoj,ještě mě napadla tabule s křídama a taky jsou dobrý dětský dopravní kužely a dělat trasy na ježdění.