Jak odstranit propisku a skvrny od krve z textilie na gauči?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3184
12.12.12 19:56

@Berenika22 su ráda že to klaplo ;) já jsem tuto radu taky našla kdysi tady na emiminu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
13.12.12 10:37

Lak na vlasy, ZÁZRAK děkuju :kytka: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
zmrzlik
13.12.12 18:43

Ahoj holky :mavam: Skusila jsem ten lak a pomohlo to.Moc děkuji všem za radu a přeju hezké Vánoce všem :kytka:

• Citovat
  • Upravit
28.3.26 23:20

Ahoj, řeším po nehodě v domácnosti poměrně velký flek od krve na perském koberci. Máme ho ještě po babičce, takže v rodině i trochu citová vazba. Tip s lakem je zajímavý, ale mame trochu s manželkou obavu aby jsme ho ještě více nezničili. Nemáte ještě nějaký jiný tip? :roll: Našli jsme tenhle článek o čistění, ale nedaří se nám zjistit co je ten enzymatický čistič nebo kde ho koupit…
 https://cistenicb.cz/…-ze-sedacky/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.3.26 14:19

Ahoj! Na krev je nejdůležitější pravidlo zásadně studená voda - teplá by ty bílkoviny v látce uvařila a už je nikdy nedostaneš ven. Zkus na to obyčejný peroxid vodíku z lékárny, nechej vypěnit a opatrně tupuj (nedři!) čistým hadříkem.

Na propisku skvěle funguje obyčejný lak na vlasy s alkoholem nebo Alpa. Postříkej čmáranec, nechej chvilku působit a pak vysávej čistým papírovým ubrouskem. Alkohol tu barvu rozpustí a ona se do toho papíru krásně vpije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.3.26 23:20

Děkuju za rady, zkusím ten peroxid někde bokem, aby to případně nebylo na viditelném místě 🙏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5511
30.3.26 23:34

@Neuropatik Ten čistič je celkem běžné zboží, obvykle to používají lidi na čištění po mazlíčcích. Menforsan enzymatický odstraňovač moči mají v Tetě i Dr. Maxovi, ale něco má i DM. Obvykle to najdeš jako odstraňovač pachu moči. Peroxid bude fungovat na krev taky dobře, ale nevím, co to udělá s barvami (ale spíš nic), takže určitě zkusit raději někde na kraji. A určitě to nejdřív namočte studenou vodou. Fleky od krve by určitě měly jít odstranit a koberec by měl být v pohodě, nebála bych se, že ho tímhle čištěním zničím. Jestli budete mít čas a chuť, tak to chvíli zkuste jen tou studenou vodou, určitě značná část pustí jen tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.4.26 10:56

Na krev mi zázračně pomáhá peroxid, krásně to vyžere. Obvykle to musím dělat na více kol. Propiska třeba nanohoubičkou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný