Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Berenika22 su ráda že to klaplo
já jsem tuto radu taky našla kdysi tady na emiminu ![]()
Ahoj holky
Skusila jsem ten lak a pomohlo to.Moc děkuji všem za radu a přeju hezké Vánoce všem ![]()
Ahoj, řeším po nehodě v domácnosti poměrně velký flek od krve na perském koberci. Máme ho ještě po babičce, takže v rodině i trochu citová vazba. Tip s lakem je zajímavý, ale mame trochu s manželkou obavu aby jsme ho ještě více nezničili. Nemáte ještě nějaký jiný tip?
Našli jsme tenhle článek o čistění, ale nedaří se nám zjistit co je ten enzymatický čistič nebo kde ho koupit…
https://cistenicb.cz/…-ze-sedacky/
Ahoj! Na krev je nejdůležitější pravidlo zásadně studená voda - teplá by ty bílkoviny v látce uvařila a už je nikdy nedostaneš ven. Zkus na to obyčejný peroxid vodíku z lékárny, nechej vypěnit a opatrně tupuj (nedři!) čistým hadříkem.
Na propisku skvěle funguje obyčejný lak na vlasy s alkoholem nebo Alpa. Postříkej čmáranec, nechej chvilku působit a pak vysávej čistým papírovým ubrouskem. Alkohol tu barvu rozpustí a ona se do toho papíru krásně vpije.
Děkuju za rady, zkusím ten peroxid někde bokem, aby to případně nebylo na viditelném místě 🙏
@Neuropatik Ten čistič je celkem běžné zboží, obvykle to používají lidi na čištění po mazlíčcích. Menforsan enzymatický odstraňovač moči mají v Tetě i Dr. Maxovi, ale něco má i DM. Obvykle to najdeš jako odstraňovač pachu moči. Peroxid bude fungovat na krev taky dobře, ale nevím, co to udělá s barvami (ale spíš nic), takže určitě zkusit raději někde na kraji. A určitě to nejdřív namočte studenou vodou. Fleky od krve by určitě měly jít odstranit a koberec by měl být v pohodě, nebála bych se, že ho tímhle čištěním zničím. Jestli budete mít čas a chuť, tak to chvíli zkuste jen tou studenou vodou, určitě značná část pustí jen tím.
Na krev mi zázračně pomáhá peroxid, krásně to vyžere. Obvykle to musím dělat na více kol. Propiska třeba nanohoubičkou?