Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Proč trváš na Britaxu? Dualfix je nejlepší z toho, co mají, ale musela bys k ní extra dokoupit zmenšovací vložku a taky má dost otevřenou hlavovou opěrku. Při spánku dítěti lítá hlava a při nehodě to taky není nic moc. Za cenu Dualfixu seženeš lépe řešené sedačky ![]()
A taky moc nevyrovná sklon na šikmých sedadlech. V našem autě byla nepoužitelná.
Příspěvek upraven 28.07.22 v 20:43
Mám dualfix m a jsem spokojená, obě děti do ní šly zhruba kolem toho 15m. Ovšem zkuste ji před nákupem v autě, zda bude ok, kvůli sklonu sedaček v autě. Jedinou nevýhodu vidím v tom, že nejde otočit jednou rukou.
Máme dualfix m i-size, používáme od 18m a maximální spokojenost. Malá jezdí stále proti směru jízdy (má 28m) a sedačka je jí moc pohodlná, do auta se vždy těší. Ale teda sedačku jsme kupovali dost ve slevě (asi za 8k), jinak mi to přijde dost předražený.
Takovému prckovi nedoporučuji žádnou od Britax. Mají hodně otevřenou hlavovou opěrku a žádné zmenšovací vložky. Bude mu v autě při spaní padat hlava. Minimálně by bylo třeba dokoupit tu vložku, hodně lidí pak smotava pleny atd a mě to teda úplně fajn nepřijde.
Otočná ve stejné cenové kategorii je např. Nuna Prym nebo Joie i-spin360, Besafe izi. Dokáží i lépe vyrovnat sklon v autě.
Doporučuji fb skupinu Autosedačky - bezpečí pro děti.
Zrovna před chvílí se tam sedačka opět probírá.
Do Britax bych určitě nešla, zvlášť pokud jde o bezpečí dítěte.
Zdravim. Chceme koupit 15m mimcu už novou autosedačku. Chci uricte od Britax. Líbí se mi ta dualfix. Prosím poraďte kterou máte

Celkem dost cestujeme a malá mi už nechce být ve vajíčku díky