Jakou autosedačku: Romer Evolva nebo Romer Kidfix?

Máte zkušenost s Britax Römer Evola 123?

Přidejte zkušenost s Britax Römer Evol...
Napsat příspěvek
Velikost písma:
45
29.1.13 08:17

Dobré ráno Steeve,
moc díky za komentář. Asi tedy znalí redaktoři nebudou.
Koukám, že Vy to máte nastudovaný opravdu do hloubky. :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk:
Ještě jednou díky a už v tom mám jasno. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
13.2.13 08:00

Dobrý den Steeve,
už jsem zde s Vámi řešila autosedačku.
Ještě se Vás chci zeptat, protože stále nemáme dořešeno.
Tím, že musíme koupit nové auto a nevíme, zda tam bude isofix. Je tedy velký rozdíl mezi romer Kidfix a obyčejnou Kid v bezpečnosti?
Já mám pořád tak trochu obavy z toho, že ta autosedačka tam bude jen tak volně, připoutána vlastně jen s dítětem. Nebude tedy samotná autosedačka nijak ukotvená.
Proto prosím o radu. Furt mám v halvě, že pokud bude i autosedačka připevněná k sedačkám auta, tak je to pro dítě bezpečnější. Ale nevím, zda to není jen moje špatná doměnka. Ale zase pokud nebude isofix, tak není jiné řešení asi.

Díky moc za odpověď
Veronika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
13.2.13 08:12

@veru1212 pokud kupujete nové auto, tak tam isofix bude vždy, od roku 2006 mají všichni výrobci povinnost isofix montovat do nových vozů.
Rozdíl mezi Kid a Kidfix v bezpečnosti je, ale není velký, obě mají 4*, ale na známku je to Kidfix 1,7, Kid 2,1, takže 4 desetiny- to ej ten rozdíl v tom siofixu. Ta isofixová sedačka drží v autě a ntelačí při nárazu na dítě, rpoto ten rozdíl v zatížení na dítě. A druhá věc, ta isofixová drží v inepřipoutaná prázdná, kdžto sedačku bez isofixu musíte připoutat i prázdnou když v ní dítě nesedí, takže u isofixové si ušetříte práci se stálým připoutáváním a odpoutáváním sedačky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
13.2.13 09:42

Díky za odpověď.
Moc se mi ale nechce věřit s tou povinností montáže isofixů u aut vyrobených 2006 a později.
Máme Audi A6 allroad, r. 2007 a ISOFIX tam nemáme.:-(
Chápu, že s Isofixem je to jednodušší. Ale asi zvolíme tu obyč bez isofixu. Je tam znatelný cenový rozdíl mezi nimi.
Tlačí nás čas. Nové auto ještě nemáme, ale sedačka je nutně už třeba. A bylo by zbytečný mít na sedačce isofix, když v aute ho teď nemáme a ani nevíme, zda v novém autě bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
13.2.13 12:21

@veru1212 ale jo máte( Audi A6 ho má od roku 1997), a buď jste se špatně dívala, nebo ho ještě nemáte zprovozněný, a vykukové u Audi( a třeba i Ford) to udělali tak chytře, že pro zprovoznění isofixu musíte zajet do autorizovaného servisu a tam ho zprovozní, a samozřejmě za to řádně zaplatíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
13.2.13 12:26

Joooo, tak děkuji Vám za info. To bude asi tak. Protože jsme prohledávali sedačky a nikde nic! :nevim: :nevim: :nevim: :nevim: :nevim: :nevim: :nevim: :nevim:
Takže díky. Budeme to řešit.
No, to jsou tedy služby! Dá se říct drahé auto a za tohle si musí člověk ještě připlatit! to je věc teda!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí