Jakou herní konzoli?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
8523
14.10.15 18:16

Jakou herní konzoli?

Ahoj, vánoce jsou ještě daleko, ale radši už sonduju dopředu, ať kdyžtak vychytám nějakou akci.
Chci koupit holkám (8 a 10 let) nějakou herní konzoli, ale moc se v tom nevyznám. Nemusí to mít milion funkcí, na hraní maj tablety, ale jde mi hlavně o pohybový hry.
Zatím mám předběžně vybranej Xbox 360 s kinectem. Ale nevím, jakou má mít paměť nebo vybrat něco jinýho? Vím, že je ještě Playstation 4, ale to se mi zdá zbytečně drahý.
Nemáte nějakej tip, co pořídit? Pokud možno i s odkazem? :lol: Nebo podle čeho vybírat. Koukala jsem, že i ten xbox má levnější hry než PS4.
Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3909
14.10.15 18:36

@PetraJ Xbox 360 je dřívější generace konzolí, než PS 4, proto je levnější a jsou na ni i levnější hry. Novější Xbox se jmenuje Xbox One. Výhoda starší generace konzolí (Xbox 360 a PS 3) jsou nejen levnější hry, ale také větší výběr her. Ale jestli ti jde spíše než o hry o nějaké pohybové hříčky, tak možná zkus kouknout na konzoli Wii (případně novější generaci WiiU), která se na pohybové a sportovní hry a příslušenství zaměřuje více, než xbox a PS, které jsou spíše herními konzolemi.

Jinak s tou pamětí obecně čím více, tím lépe, ale záleží taky jestli byste si hry stahovali z toho jejich virtuálního obchodu nebo kupovali v krabičkách. Koukala jsem, že existuje i 4 GB verze a to se mi zdá docela málo. My třeba máme doma PS3 s 60 GB paměti a bohatě to stačí. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
14.10.15 18:41

Xbox 360 kineckt
hry se dají koupit drahé i levné, hraješ tělem nebo oladačem podle hry, můžeš hrát online

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nafrněná
14.10.15 18:52

My máme xbox one i ps4 a lepší je určitě ps4 :)

• Citovat
  • Upravit
Kamikadze
14.10.15 19:47

Nejlepsi konzole… deskove hry :-D

• Citovat
  • Upravit
8523
14.10.15 20:24
@Kamikadze píše:
Nejlepsi konzole… deskove hry :-D

Ty samozřejmě máme, ale u těch se moc nehejbeš. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kamikadze
14.10.15 20:30
@PetraJ píše:
Ty samozřejmě máme, ale u těch se moc nehejbeš. :lol:

Ty chces vyslovene fakt echt pochyb?? Tak xbox 360 Kinetic, a vyborne jsou tanecni hry…:-)))

• Citovat
  • Upravit
8523
14.10.15 20:44

Jo, jo, pohybový hry. Sport, co jsem koukala, tak je tam třeba tenis, bowling, překážky apod. Pro mě třeba nějaký cvičení s trenérem apod. Žádný střílečky a podobný blbiny.
Ten xbox zatím vede, ale koukala jsem, že maj s pamětí 4GB nebo 250 GB. Rozdíl v ceně je dva tisíce. Ty 4 GB budou asi málo, co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
15.10.15 07:06

U Starwars se zapotíš jak blázen :mrgreen:
Prošli jsme zo se synem a já byla KO.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56275
25.10.16 21:33

Ahoj, potřebuju radu :) Můžete mi jako naprostému laiku vysvětlit, jaký je mezi těmi herními konzolemi rozdíl a jak to funguje? :mrgreen: Co vše ta herní konzole obsahuje, když teda nějakou koupím, jsou tam přednastavené nějaké hry nebo se musí kupovat zvlášť?
A jakou byste mi doporučili pro kluka 7 let, bude hrát nejspíš s tátou. Nechci žádné agresivní hry, střílečky atd. Klukovi by se líbily určitě nějaké rallye, auta, závody, tátovi možná nějaké strategie atd..
Jak to myslíte, že se u toho hýbe? 8o :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
25.10.16 22:11

Já nakonec koupila xbox. Kupuješ normálně CD, který tam vložíš.
Ke konzolím se dá dokoupit Kinect (nebo ho máš rovnou u konzole, ale ta je pak samozřejmě dražší) a tam se daj hrát pohybový hry. Prostě dáš Kinect třeba nad televizi, jsou tam kamery, který tě snímaj. Takže můžeš hrát třeba fotbal, prostě kopeš tam, kam ti letí míč a postavička v televizi kopíruje tvoje pohyby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31475
25.10.16 22:16
@Moise píše:
Ahoj, potřebuju radu :) Můžete mi jako naprostému laiku vysvětlit, jaký je mezi těmi herními konzolemi rozdíl a jak to funguje? :mrgreen: Co vše ta herní konzole obsahuje, když teda nějakou koupím, jsou tam přednastavené nějaké hry nebo se musí kupovat zvlášť?
A jakou byste mi doporučili pro kluka 7 let, bude hrát nejspíš s tátou. Nechci žádné agresivní hry, střílečky atd. Klukovi by se líbily určitě nějaké rallye, auta, závody, tátovi možná nějaké strategie atd..
Jak to myslíte, že se u toho hýbe? 8o :think:
:mrgreen: tyyyjo, to je těžký takhle. Primární rozdíly jsou asi v tom, že Wii U od Nintenda (teď se budu zaměřovat na ty novější, předpokládám, že nemyslíš ty starší generace) je víc arkádové, je to v podstatě typická konzole, jenom novější (Mario jestli znáš, případně nějaké hry se Sonicem a podobně). Máme ho jako párty konzoli - jako jediná umožňuje hru 5 hráčů, a má skvělé týmové hry, které zvládne i člověk co to nikdy nehrál. Osobně si myslím, že pro Vaše potřeby to není úplně ono.

Pak je tu PS3. Asi by vyhovoval požadavkům, ale pokud máte počítač, tak mi to příjde jako zbytečná investice.

A nakonec Xbox s Kinectem. Kdybych do tvých podmínek měla zvolit jednu jedinou konzoli, tak zvolím tuhle a to z toho důvodu, že je to takový mix mezi PS3 a Wii U a má něco, co nemá žádná z těch dvou konzolí - možnost pohybu. A představ si to přesně tak jak je to psané :mrgreen: stojíš před konzolí, máváš rukama nohama a podle toho se hýbe panáček na konzoli. Taneční hry jsou na tom perfektní - snímá to celé tělo a na vyšších levlech je to sakra náročná disciplína :mrgreen: zároveň ale na něm půjdou i nějaké ty strategie (těžko říct ale co přesně by si tvůj muž představoval), závody taky, i pro děti daného věku je tam dost her.

OVLÁDÁNÍ
Wii U - bezdrátová tyčka, hodně pohodlně se ovládá i jako joystick i jako „magická hůlka“ - máš to v ruce a senzor snímá pohyb ovladače, takže vidí pohyb tvé ruky. Není to tak cool jako u Kinecta, ale má to své výhody. Max 5 hráčů.

PS3 - klasický konzolový ovladač, ale bezdrátový. Mají i nějaké pohybové ovládání, ale téměř vždy mě to spíš zklamalo (ale někdo je s tím spokojený). Max myslím 4 hráče.

Xbox - klasický konzolový ovladač, bezdrátový + Kinect = senzor snímající celé tvoje tělo. Pohyb umožňuje hru dvou hráčů najednou, pokud hraješ na joysticku, tak opět max 4 hráče pokud se nepletu.

Všechny počty hráčů jsou myšleny naráz v jedné místnosti. Ale u některých her (například bowling na Kinectu) umožňuje hrát v docela dost lidech, protože se hráči střídají před tou obrazovkou.

Co obsahuje… záleží na balení. Většinou obsahuje jeden joystick a jednu, dvě hry. Zbytek her dokupuješ buď na DVD nebo stahuješ na disk v konzoli. Dost často bývají různé akce třeba 1+1 (hry) apod.

Všichni příbuzní a známí, kteří chtěli pro děti v podobném věku konzoli, tak skončili s Xboxem a o žádných stížnostech zatím nevím :mrgreen: my máme doma 2 z těch 3 a využívané jsou obě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31475
25.10.16 22:19

@Moise taková perlička. Myslím, že jsem někde v dřívější diskuzi zahlédla, že jsi pořizovala Harryho Pottera na čtení. Na Xbox existují dvě verze Harry Potter her - jedna se hraje s joystickem a druhá se hraje s Kinectem (pohybový senzor). Tak ta s pohybovým senzorem je fakt skvělá, hýbeš tam jakože hůlkou, musíš konzoli říkat ta kouzla a ták, je to fakt pecka, úžasně tě to vtáhne do té atmosféry :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
401
25.10.16 23:01

Ahoj, osobne doporucuji se podivat na hry a vybrat konzoli dle toho. Jsou hry ciste na urcite konzole a co prehrajete na xboxu, vam PS4 nevezme :), totez plati pro starsi a mladsi vydani konzole od jednoho vyrobce. Hry pro ps3 na ps4 neprehrajeme. k pameti: vzdy volte vyssi. I konzole vyzaduje update systemu a hry se instaluji a ukladaji si data… museli byste neustale hry premazavat. :)
Ja bych osobne sla do novejsi verze konzole. Sice nemaji aktualne takovy vyber her, ale s postupem casu se hry prestavaji pro starsi vydani delat, takw grafika byva lepsi, totez celkovy vykon (je to vlastne male pc i u nej je vykon dulezity) a pro pohybovky bych do PS nesla. Vyber her nic moc a kinect je dost drahy. My na ps3 a 4 parime vyhradne RPG a Bojovky a strategie :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31475
25.10.16 23:13
@Lakejja píše:
Ahoj, osobne doporucuji se podivat na hry a vybrat konzoli dle toho. Jsou hry ciste na urcite konzole a co prehrajete na xboxu, vam PS4 nevezme :), totez plati pro starsi a mladsi vydani konzole od jednoho vyrobce. Hry pro ps3 na ps4 neprehrajeme. k pameti: vzdy volte vyssi. I konzole vyzaduje update systemu a hry se instaluji a ukladaji si data… museli byste neustale hry premazavat. :)
Ja bych osobne sla do novejsi verze konzole. Sice nemaji aktualne takovy vyber her, ale s postupem casu se hry prestavaji pro starsi vydani delat, takw grafika byva lepsi, totez celkovy vykon (je to vlastne male pc i u nej je vykon dulezity) a pro pohybovky bych do PS nesla. Vyber her nic moc a kinect je dost drahy.

Kinect není pro PS…

@Lakejja píše:
My na ps3 a 4 parime vyhradne RPG a Bojovky a strategie :)

No a pak je otázka, jestli to za to stojí vzhledem k ceně té konzole. Ono už to taky není co to bývalo a vývoj je od PC hodně odlišný.

Jinak co se týče k volbě „nejnovější za každou cenu“, asi bych tak úplně nesouhlasila už vzhledem k tomu nejistému výběru her. Ono výkon výkonem, ale pokud pro to není nic co by člověka zaujalo, tak tu konzoli má zbytečné. Starší kousky je pak navíc možné čipovat (když už jsou stejně po záruce). Koneckonců ani s těma hrama to není tak žhavé, životní cyklus konzolí předposlední generace byl cca 8 let, u té novější je zkrácený vesměs jenom kvůli prodejním neúspěchům (nepřináší nic moc nového, málo her, příliš vysoká cena,…), výkonem si některé z nich téměř nepolepšily a hry pohodlně seženu stále i na Wii, což je ještě starší generace - konzole 10 let stará.

Ale samozřejmě hodně záleží na tom, co si od toho člověk slibuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák