Jakou největší křivdu jste zažili v práci?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Hele to můžeme těžko posoudit, když tam u vás nejsme. Mně se žádná velká křivda ještě v práci nestala. Akorát jedna bývalá kolegyně kdysi byla špatným článkem po všech stránkách, nejen pro mě, ale to je už dávná minulost. Dělám vše tak, jak mám, a s kolegy jsme dobří přátelé. Chodím k nám do práce ráda.
Příspěvek upraven 15.01.26 v 12:01
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lil Kitkatt píše: Více
Šmankote, to je ta z open space mateřské školky? Ne ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
no jo no, dělalas koniny, budeš potrestaná a nebudeš pracovat s dotyčnou, která už s tebou pracovat nechce. Za mě je to fér…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mně se teď stala křivda! Šéf přidává oblíbencům nebo tomu, kdo tam otravuje. A náš vedoucí kope jenom za sebe! ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: VíceŠla jsem, do práce 25.12., na noční směnu. Bylo mi slíbeno, že když přijdu, dostanu smlouvu na neurčito. V lednu, mi dali podepsat výpověď s tím, že je nás moc a musí někoho vyhodit. Od té doby, nechodím nakupovat do Tesca
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pitřice mňa by zaujímala tvoja reakcia na situáciu a čo na to sef
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Pracovala jsem v malé firmě, dělali jsme na úkol, občas se stávalo, že jsme neměli co dělat a seděli tam za pakatel. Jedna se rozhodla vyštípat ty nejvýkonnější, což jsem tedy byla i já, udělala tak šílený hysterický tyátr, jak jí ubližuju, co jsem všechno jí neprovedla, no jako herečka numero uno. Šéf věřil jí a na můj pokus o nějakou debatu řekl, že nechce nic slyšet a vyhrožoval právníkem. Odešlo nás víc. Od té doby nemám ráda Ukrajince a nechci s nimi mít nic společného, už nikdy. Když někdo říká, že jsou nám blízcí, tak se mi ježí chlupy i tam, kde je nemám. Do té doby jsem netušila, jak a hlavně jakým způsobem jsou lidi schopni lhát a to naprosto bez svědomí, byla jsem z toho úplně psychicky k. o. a přišla o jedinou práci, která mě kdy opravdu bavila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak křivda je věc názoru. Jiný pohled má ten zaměstnanec a jiný samozřejmě vedení. Za mě asi - tedy netvrdím, že to byla vyloženě křivda, ale když už je to téma tak pojmenované - pracovala jsem 3 roky přes agenturu se smlouvou udělanou tak, že to se mnou mohli ukončit v podstatě ze dne na den. Tedy pochopitelně někdo může říct, že ty podmínky jsem věděla, ale spíš jde o ten přístup - doufala jsem, že po 3 letech by k tomu nedošlo, ale jakmile začal covid a snížily se zakázky tak jsem letěla jako první v podstatě tedy ze dne na den, smluvně to bylo v pořádku. Co bylo vtipný bylo to, že za 1) po mně chtěli, ať pak ještě docházím zaučovat, 2) personální mi řekla, že bych místo toho mohla dostat místo u pásu (stávající pozice byla v kanceláři, jsem VŠ), protože za covidu se mi bude blbě hledat něco jiného…no za 2 měsíce jsem se odstěhovala přes celou ČR do velkoměsta, protože jsem tam našla práci hned, žiju to dodnes a jsem spoko takže s tím pásem smolík, no ![]()
Anonym z důvodu konkrétnějších informací.
- Citovat
- Upravit
Toho bylo, taky anonymně:
- kolega odprezentoval za zády práci za mě na které jsem makala 3 měsíce
- milenec šéfové si myslel ze mi taky šéfuje a tvrdil mi ze můžu být ráda že mě nevyhodí
- kolegyně mi tvrdila že mě tam šéfová nechce
- vyčlenili mě z týmu, když někam šli, tak mi nikdo neřekl
- kolegyně mě za zády pomlouvala že jsem strašně přibrala, jak vypadam a musím ze sebou něco dělat, vyfotili mě v blbem úhlu a dali na stránky týmu
- tvrdili že tam s někým mám poměr
- že nic nedělám jen kafickuju
- Citovat
- Upravit
Netuším, co máš za problém. To, že jdete z konkrétního pracoviště obě jinam ve firmě, je asi to nejlepší, co mohlo vedení vymyslet. Bohužel při sporech tohohle typu většinou nejsou důkazy, takže se těžko hledá řešení, které by vyhovovalo všem. Mohli vás taky obě vyhodit…
Samozřejmě jsem neměla vždy na pracovišti jen super vztahy, ale jako křivdu to neberu. Oproti týmům, ze kterých jsem odešla právě kvůli dost šílené pracovní atmosféře a chování hraničící se šikanou, jsem si polepšila. Speciálně u jednoho kolektivu mám dokonce i radost, že si v té super toxické atmosféře zůstali sami.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jakou největší křivdu / nespravedlnost / manipulaci jste zažili v současné nebo minulé práci? Jak jste se s tím psychicky vyrovnali? Šli jste za nadřízeným říct co vám vadí, drželi jste to v sobě a byli frustrovaní nebo jednoduše dali výpověď?
U mě nastalo, to že z kolegyň / které fungovali i tak že sem tam něco prohodily se stali ignoranti. Já se ještě nějakou dobu snažila, ale nemělo to cenu… Bylo mi řečeno, že se mnou prostě fungovat nebude. Vedení neví kdo mluví pravdu a kdo lže (nepopírám že jsem taky udělala koniny, ale nelhala, nepomlouvala…)
Řešilo nás vedení a výsledek; obě jdeme pryč z pracoviště, ale v rámci firmy zůstaneme.