Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, opět si jdu k vám pro radu, jakou postýlku jste kupovali pro vaše děti. Naší malé budou 2 roky a chceme jí koupit postel, ale je jich tolik, že nevím jakou. vím, že chci aby měla určitě jednu zábranu, aby nám v noci nespadla, ale jaký rozměr jestli koupit menší větší fakt nevím. můžete mi prosím poradit? děkuji a hezký den
Obe deti sli do velke postele kolem 18 mesicu, starsi potom ve 3 letech nahoru na palandu. Meli jsme prenosnou zabranu z lidlu.
My koupili na druhé narozeniny masivní dřevěnou postel, už rozměr pro dospělého, má zábranu která se dá sundat… nemůžu si to vynachválit
Tak zalezi na prostoru. My máme klasickou postel se zabranou.
Normální jednolůžko se zábranou. Ty mezirozměry mi přijdou naprosto k ničemu ![]()
@Adelka951 píše:
Obe deti sli do velke postele kolem 18 mesicu, starsi potom ve 3 letech nahoru na palandu. Meli jsme prenosnou zabranu z lidlu.
Hustý, já bych toho našeho nahoru dát určitě nemohla.
![]()
@Markéta456 to záleží na prostoru. Holky měly malý pokojík a palandu jsem v tomhle věku nechtěla riskovat. Takže měly 160×70cm sniglar z ikea. Spokojenost. Postel měla zábranu a oproti klasické byla nízká, takže se jim tam dobře lezlo a cítily se tam dobře. Ale pokud bych měla dost místa, tak bych šla rovnou do velké. Teď už mají klasické velké postele z masivu http://www.postele-palandy.cz/postele-aja.php Mladší má tedy pro jistotu ještě zábranu. Starší už ne.
@Tunrida píše:
Normální jednolůžko se zábranou. Ty mezirozměry mi přijdou naprosto k ničemu
no já bych řekla, že ty mezirozměry jsou super, když máš malý prostor a 2 klasické postele bys musela řešit palandou. Tyhle menší se vejdou a vydrží tak do 6 let a potom už jsou děti zase dost zralé na palandu
A nebo se sežene větší bydlení, což je tedy lepší varianta.
U dcery jsme koupili kratší postel v ikeii a časem jsme litovali, když byla nemocná, tak jsme se tam moc nevešli a nebo když spala s námi tak ten druhý se do její postele nevlezl. Synovi jsme koupili v 1,5 roce velkou masivní postel s boční zábranou a jsme spokojení. Takže asi bych volila určitě klasickou postel.
@lecijasek píše:
no já bych řekla, že ty mezirozměry jsou super, když máš malý prostor a 2 klasické postele bys musela řešit palandou. Tyhle menší se vejdou a vydrží tak do 6 let a potom už jsou děti zase dost zralé na palanduA nebo se sežene větší bydlení, což je tedy lepší varianta.
Tak je fakt, že prostor teda řešit nemusím no.
Jak psano vyse, zalezi na prostoru. My sli do 160×70 z Ikea, kvuli vetsi bychom museli dost prekopat pokojik, takze to nechavame az s nastupem do skoly, to bude treba tak jako tak. Tudiz na tech pet let jsem klidne mezirozmer vzala a rozhodne nelituju, je tam takova mene ztracena a hlavne ma v pokoji mnohem vic prostoru na hrani. V pripade nutnosti se tam vejdem, jsme mali, ale my tam nikdy pul noci netravili, aby nam to nejak dramaticky vadilo. Proste v nasem pripade pozitiva jasne prevladaji, ale to si musis zhodnotit sama dle sve situace.
@Markéta456 normální velikost (je to i praktičtější, když jdu spát k němu, že) a dokoupená zábrana. u zábrany jen pohlídat, aby pod ní neprostrčil hlavu nebo tak, stejně je dobré tam ale dát mantinel (malý se točí a strká tam nohy atd… tak mantinel tomu zabrání).
Holky díky za odpovědi
A co třeba rostoucí postel? máte někdo zkušenosti?