Jakou práci si vybrat? Správné rozhodnutí
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
No a stojí na tom rozhodnutí vaše rodina co se týká financí? Nebo budete v pohodě i s tím malým úvazkem? To je důležitá informace.
Osobně bych brala toho asistenta. Zaprvé získáš praxi s dětma bez toho aby si měla hned zodpovědnost za všechno. Budeš mít dost prostoru na své, ještě stále malé, děti. A tvoje případné těhotenství nebude tolik vadit.
Já to vidím jasně, ale to je čistě můj subjektivní názor. Rozhodnout si to musíte doma sami.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ustáli bychom to finančně v pohodě, nic by se v podstatě nezměnilo. Samozřejmě by se koruna navíc také hodila, na umoření hypotéky, teď to stojí více na muži a domácnost na mně, je často pryč. Dodávám že předchozí těhotenství jsem měla rizikové, na kapačkách a první obrovské nevolnosti. Tak pořád nevím ![]()
Zakl.
- Citovat
- Upravit
Tak já bych hlavně poradila nepořizovat si třetí dítě, když už ty dvě jsou náročné.
Ohledně práce asi tu učitelku, i když jak píšete dítě nastupuje do školky a bude asi často nemocné, tak to není úplně vhodné, aby učitelka často chyběla, pokud teda s nemocným dítětem nebude doma partner
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
No, takže kdybys vzala tu druhou práci, tak by bylo sice víc peněz, ale vše by stejně zůstalo na tobě, když je chlap často pryč. Do toho děti atd. To třetí dítě by sis měla hoodně rozmyslet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Do třetího dítěte bych ve tvém případě nešla. Sotva se někde zaběhneš a už budeš zas doma další 3 roky, takže vlastně opět vypadneš z nějakého pracovního režimu. Pokud by se s partnerem něco stalo, nebo by jste šli od sebe, ty bys finančně uživila a výchovně zvládla 3 děti, i když jedno bude náročnější? Vyžili byste na jednom učitelském platu? Platy ve školství jsou tabulkové, dle odučených let a tvoje praxe je žádná praxe, tudíž nástupní plat asi oslnivý nebude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Za mě jsi odvážná. Mít tři děti, z toho jedno je náročnější, domácnost stojí víceméně na tobě… a začínat s třemi dětmi jako učitelka na prvním stupni s tím, že máš nulovou praxi… To bude teda dobrý záhul. I takto se dvěma dětmi by to záhul byl, však sama se toho děsíš. Ale k věci, ptáš se na něco jineho… ve tvojí situaci bych teď vzala práci asistentky. Budeš mít víc času na děti, nebudeš tolik ve stresu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi bych při dítěti s PAS už neměla třetí a v každém případě bych vzala tu asistentku. Pokud by muž chtěl, abych pracovala na plný úvazek, očekávala bych výrazně větší zapojení v péči o děti a domácnost.
- Citovat
- Upravit
Třetí dítě je rozhodnutí vás obou s manželem?
Když vezmeš práci jako asistentka, tak to v práci snad až tak moc nerozhodíš, pokud půjdeš na OČR, nebo na neschopenku s rizikovým těhotenstvím. Ve škole by to asi bylo horší.
Ale: z čeho tí budou počítat MD, RD, když budeš mít příjem 12000 hrubého? Budeš mít 00 prd. Zvládnete to se třemi potomky?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky,
původní plán byl pracovat teď jako asistentka pedagoga na zš, úvazek třičtvrteční, pracovní doba do 13:45 a domů s „čistou hlavou“ a bez dalších příprav doma do práce, za 21tis hrubého. Bohužel asi jak jsem se zmínila na pohovoru že mám děti, tak mě nevzali i když mám daleko vyšší kvalifikaci. Ano třetí dítě je rozhodnutí nás obou, vždy jsme si přáli mít přesně 3 děti. Syn je sice asperger ale vysokofunkční, má nadprůměrný intelekt ale ročně je na míň. Bývá přetažený z hodně podnětů tak
vyžaduje hodně času lro sebe jinak má výbuchy vzteku, jinak je to moc chytrý a šikovný kluk. Školku a teď čerstvě školu zvládá bez asistenta, na první pohled byste na něm opravdu nic nepoznali. Finančně se muž dobře stará a pryč je převážně z důvodů
svého koníčku, za který jen ale placený, pronajímame ještě byt který v případě že by se chlapovi něco stalo tak by se dal případně prodat a umořit hypotéku.
- Citovat
- Upravit
S chlapem, který je často pryč od rodiny s náročenějším dítětem kvůli vlastnímu koníčku, bych si třetí nepořizovala.
Pracovat bych šla jako učitelka a chlapovi bych řekla, že potřebuji jeho časovou podporu, když teda říká, že to první by dělat nechtěl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V tomto případě bych vzala rozhodně tu asistentku. Já jsem po rodičovské pracovala jen na 0,5 úvazku a bylo to moc fajn, se zapojovat do pracovního procesu pomalu. Postupně jsem začala pracovat na větší úvazek. Ty zas můžeš za nějaký čas zkusit tu školu, pokud neotehotnis, ale to učitelství bych v tuto chvíli nebrala. Nic ti neuteče a pracovat můžeš pak jeste mnoho a mnoho let.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sany80s je často pryč kvůli svému koníčku ale je za to dobře placený, takže spíš jako takovej druhej job.
Zakl.
- Citovat
- Upravit
Nevím, proč bys měla zničehonic odejít… Když budeš ihned těhotná, tak přeci můžeš ještě cca půl roku chodit do práce (předpokládám, že minulá těhu byla ok, jinak byste asi nešli do dalšího - a ten půlrok je dost času na nalezení náhrady (a i s tím hledáním můžeš i pomoct). Takže žádný problém…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj všem,
potřebovala bych slyšet víc názorů a poradit se.
Na konci srpna mi končí rodičovská dovolená, od září mám nastoupit do nové práce. Mám vystudované VŠ učitelství 1. stupeň, ale praxi pořádnou nemám, dvěvděti jsem měla hned po škole. A teď k věci, strašně jsme si přáli miminko, abychom měli děti věkově celkem u sebe s tím že po 3. dítěti již budu pracovat v oboru až do důchodu a děti budu mít „odbyté“. Bohužel se již 5. měsíc nedaří, tak jsem si chtěla najít nějakou práci kde by v průběhu nevadilo že třeba otěhotním a tak jsem si našla práci školního asistenta ve školce, od 8-12, půl úvazek ale peníze velmi bídné., 12tis hrubého. Partner mi řekl že by za ty peníze ani nevstával a raději by byl abych nastoupila jako učitelka na co mám kvalifikaci za 30 čistého. Taky bych tu možnost měla. Ale jak se rozhodnout, co když třeba za chvíli zjistím že jsem těhotná, není lehké odejít uprostřed školního roku, ředitel by měl velké problémy někoho sehnat a a i u dětí není dobré když se často mění učitel, sama to vím. První práce by byla velmi pohodová, druhá velmi velmi náročná-třídnictví, přípravy, akce školy, opravování, nulová práce vše nové, mám z toho velký stres, doma to mám také náročné, syn má aspergerův syndrom, je často přetížený a usíná nejdříve kolem půl 10. druhý syn má nastoupit do školky což nejspíš bude velmi často marodit. Tak prosím poraďte