Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Zdravím,
máme doma deváťáka a přemýšlíme, na jakou školu by mohl jít. Syn je šikovný, patří k těm (nej)lepšim ve třídě. Loni měl v pololetí samé jedničky, na konci 1 dvojku. Je mi ale jasné, že známky nejsou všechno.Nemá moc rád jazyky a češtinu, miluje matiku, fyziku, chemii.
Už loni jsme se s třídní shodly, že ač je šikovný, na gympl to není (chvilku jsme zvažovali Mikulášské gymnázium se zaměřením na přírodovědné obory).Teď sám přišel s tím, že:
1. Elektroprůmyslovka - obor elektrotechnika nebo technické lyceum (ale to je prý dost těžké?)
2. Strojní průmyslovka - obor mechatronika robotika.Určitě se syn půjde s manželem podívat na obě školy.
Nejsme ale rodilí Plzeňáci a vůbec netušíme, jestli jsou obě školy kvalitní.Poradíte někdo?
A prosím inko, mám tu kolegyně a nepíšu o sobě…
když má kluk samé jedničky, proč se bojíš, že technické lyceum je dost těžké?
@stinga píše:
Nevim, jestli bych sla cestou lycea. Radeji primo nejaky obor.
Syn letos nastoupil na elektrotechniku a rovnou jim řekli že si vybrali dost těžkou školu a 1 ročník rozhodně nedodělají všichni
Propad o 2 stupně je prý normální. na lyceum by se asi dostal na odvolání, ale nakonec se neodvolával a že by si stejně asi vybral elektrotechniku. Zájemců je na tenhle typ škol vysoký ![]()
@stinga píše:
Slyšela jsem to. Proto píšu „prý“. Stejně tak jsem slyšela, že třeba dopravní průmka moc kvalitní není.
A to je to, proč se ptám. Nějaké informace mám, ale většinou stylem JPP.
Zároveň mám strach, aby se syn dostal. Letos končí další silný ročník a třídní říkala, ať vybíráme „na jistotu“ a nastavíme si vzdušné zámky
@Markéta80 píše:
Syn letos nastoupil na elektrotechniku a rovnou jim řekli že si vybrali dost těžkou školu a 1 ročník rozhodně nedodělají všichniPropad o 2 stupně je prý normální. na lyceum by se asi dostal na odvolání, ale nakonec se neodvolával a že by si stejně asi vybral elektrotechniku. Zájemců je na tenhle typ škol vysoký
Myslela jsem si to. Ono je i jasné, že půjdou se známkami dolů, už to není zš.
Mě na jednu stranu uklidňuje, že oproti strojárně berou celkem dost dětí, ale logicky se jich i víc hlásí.
Zatím je váš syn spokojený?
@Anonymní píše:
Myslela jsem si to. Ono je i jasné, že půjdou se známkami dolů, už to není zš.
Mě na jednu stranu uklidňuje, že oproti strojárně berou celkem dost dětí, ale logicky se jich i víc hlásí.Zatím je váš syn spokojený?
uvidíme po prvních písemkách. tam se jede třeba měsíc výuka. a pak 14 dní jen zkoušení. Češtinu má jen 2× týdne a na tu mají třídní tak říkala at si hlídají známky protože nebude moc prostor na opravování známek. největší problém je že tam nejsou ve třídě holky
psali zatím jen pravopis a syn jako jediný 1
a nejvíc bylo za 5- 15 žáků
. syn se i učitelky ptal jestli to není nějaká chyba v systému že tam má 1
. Prý hodně přísný učitel je na elektrotechniku. ten hned 1h se ptal kdo měl na vysvědčení 1 a kdo se přihlásil tak jim hned řekl že budou rádi za 2, ti co měli 2 tak 3-4 a jestli jsou ve třídě trojkaři tak se na tuhle školu dostali omylem a už si můžou hledat jinou školu
Berou dost, ale je i hodně zájemců
Syn nemá rád čj, jazyky. naopak matematika, chemie a fyzika mu jdou celkem bez učení. Tady už ví že to sranda nebude ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Zdravím,
máme doma deváťáka a přemýšlíme, na jakou školu by mohl jít. Syn je šikovný, patří k těm (nej)lepšim ve třídě. Loni měl v pololetí samé jedničky, na konci 1 dvojku. Je mi ale jasné, že známky nejsou všechno.
Nemá moc rád jazyky a češtinu, miluje matiku, fyziku, chemii.
Už loni jsme se s třídní shodly, že ač je šikovný, na gympl to není (chvilku jsme zvažovali Mikulášské gymnázium se zaměřením na přírodovědné obory).
Teď sám přišel s tím, že:
1. Elektroprůmyslovka - obor elektrotechnika nebo technické lyceum (ale to je prý dost těžké?)
2. Strojní průmyslovka - obor mechatronika robotika.
Určitě se syn půjde s manželem podívat na obě školy.
Nejsme ale rodilí Plzeňáci a vůbec netušíme, jestli jsou obě školy kvalitní.
Poradíte někdo?
A prosím inko, mám tu kolegyně a nepíšu o sobě…