Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Dvě děti nosí softku, jedno jen na cestu do skoly, odpoeldne si ji nese v aktovce, druhý ji nosí i odpoledne. Třetí dite bundu nenosi vubec, chodí i rano v mikine. Věřím, ze kdybychom meli čtvrté dite, budeme mit čtvrtý způsob oblékání ![]()
@Anonymní píše: Více
Kde bydlíte? My beskydy a bylo ráno 9st, noo zítra bude 6 koukám.
Ale dneska měla sofshellovou bundu a bude ji mít i zítra. A i když budou ráno 4, odpol 14 dám spíše tu softshellovou bundu, má takovou tu s fleesem. Pak až bude i odpoledne cca 7st a níž tak už dostane přechodovou.
ještě tedy záleží na věku dítěte… a co je na tom vlastně anonymního?
@KKK85 píše: Více
už velké. Střední škola. Bundu má připravenou a je furt na věšáku.
Chceš to fakt číst? Vlastní žádnou. Nosí mikinu. Když pršelo minulý týden, tak deštník místo bundy prý stačí.
Chtěla jsem vyrazit do Olympie o víkendu, že koupíme přechodové nebo objednáme přes net. Zatím nechtějí.
U pracovních dětí vidím, že hrstka nosí tenkou/přechodovou bundu, případně riflovou nebo vestu. Větší část dětí taky jen mikinu. Je to prostě různé.
@mateska8084 píše: Více
no joo puberta nooo. Já doufám že dceru přesvědčím i v pubertálním věku o vhodnosti bundy.. no uvidíme. Ale spíše takto vidím kluky bez bund, než holky… ty mají zase holé záda, odhalené pupky i v zimě… co je pak horší :d
Bud vestu a nebo softshelku a odpol jdou jen v mikině. Nejstarsi by teda nejradsi chodil v tricku a kraťasech ![]()
Nejstarší žádnou, prostřední vestu (oba první stupeň ZŠ), nejmladší školkáče ráno mikinu a zaplou softshellovou, odpoledne dle pocitu, přijde mi, že chvilku je pomalu na tričko, pak foukne a šla bych si pro zimní bundu 🥶
Nemusel by být nákup. Mají loňské nové. Každý si vybral černý bomber. To teď nosí holky i kluci. Ale zatím je doma nikdo nevytáhl. Jsem chtěla, ať si vyberou nějakou další. Klidně něco delšího. Ale stejně to nosit nebudou zatím. Pak zas budou v zimě nosit tu podzimní.
Ale mám to stejně. Momentálně nosím svetro kabáty různé. V zimě nosím nejčastěji přechodové bundy nebo podzimní parku. I pod tou tenkou vrstvou bundy jen krátký rukáv. Naše děcka jsou moje absolutní kopie.
Mikinu a na to softshellku ráno, odpoledne jednu vrstvu podle aktuálního počasí.
Jak staré dítě? Naše 11 letá si dnes vzala na mikinu vestu, na věšáku ma připravenou tencí bundu přechodovou. Možná už ji tento týden oblékne.,
Co davate nyni detem za bundu? Rano jsou 4 stupne, odpo 14 a slunce?