Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Syn si přeje vláčkodráhu a nevím si rady, jestli vzít dřevěnou nebo plastovou. Ve školce mají dřevěnou s Tomášem, ale přijde mi, že je spíš pro menší děti. Manžel chce koupit plastovou, že už je „malý“ dostatečně velký na to, aby koleje nerozlámal, nezohýbal - mám pocit, že ji chce koupit spíš pro sebe
. Odkazy dávám pouze „typově“, ať si přestavíte, co myslím dřevěná a plastová. Konkrétní typ bychom teprve dořešili. Díky.
http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
Máme dřevěnou a jsem s ní maximálně spokojená. Máme ji už třetím rokem a je OK, přitom si s ní kluci hrají pomalu každý den. Plastová sice vypadá líp, ale když vidím, co ty plastové hračky vydrží (nebo spíš nevydrží), volila bych radši tu dřevěnou.
Ahoj, mame sice teprve skoro ctyrletaka, ale uz rok ma plastovou drahu ,,masinka Tomas,, a je jako nova. Myslim, ze Vas petiletej uz ma rozoumek na to, aby si ji vazil a nelamal. Ta drevena je sice hezci, ale fakt mi prijde spis pro mensi deti
Tu bych koupila spis holcicce ![]()
Ahoj. My máme dřevěnou už celkem dlouho a nedávno jsme si s ní vyhráli i my dospělí (máme k ní samojezdící mašinky a kolejí dost na to, abychom sestavili složitější trasy) včetně mého dospělého bratra. Ten měl jako malý tu kovovou a všichni jsme se tu shodli na tom, že ta dřevěná je lepší - skladnější atp. Ale zase je fakt, že ta kovová se asi líp sestavuje (nejsou tam takové nepřesnosti, kvůli kterým nám mašinka občas vykolejí).
Skoro šestiletý syn si moc rád hraje s tou dřevěnou a asi ještě dlouho bude. Dá se dokupovat hodně dílů, když se něco zlomí tak to slepíme (to nevím, jak u plastové), pasují na sebe i díly od různých výrobců. Obecně mám raději hračky z přírodních materiálů než z plastu.
A navíc, když mu do toho vlítne dvouletý bráška, nemůže nadělat moc velkou škodu. Tu plastovou by lehko rozlámal.
Já jsem taky pro dřevěnou,celkově mám radši dřevo,než plast.Máme doma i mašinku Tomáše a s tím se tak nevyhraje,jak s tou dřevěnou,navíc můžeš dělat milion druhů různých typů dráh,hraju si s tím často i já ![]()
Ahoj, mám zatím jen 2leťáka a doma doplňujeme při každé příležitosti dřevěnou vláčkodráhu z Ikey(mašinyk, koleje, rozbočky, mosty, dřevěné stromy a domky i z jiné sady), která je podobná té tvé v 1.odkazu. Vím, že plno mých známých si chválí i u větších dětí tu dřevěnou vláčkodráhu. U těch plastových asi záleží na kvalitě nebo vyzkoušené firmě ![]()
MY máme doma dřevěnou a teď o víkendu u nás byli na návštěvě tchánovci a náš prcek se se švagrem (9tiletým
) skoro poprali, kdo si s tím bude hrát…
![]()
Mně se strašně líbí dráhy Tomica (mmch ty vláčky prý pasují i na ty dřevěné dráhy)
„Bohužel“ už máme doma obr koleje z lega, takže už bychom to neměli kam dát ![]()