Jakou vláčkodráhu pro pětileťáka?

1227
28.11.11 08:49

Jakou vláčkodráhu pro pětileťáka?

Syn si přeje vláčkodráhu a nevím si rady, jestli vzít dřevěnou nebo plastovou. Ve školce mají dřevěnou s Tomášem, ale přijde mi, že je spíš pro menší děti. Manžel chce koupit plastovou, že už je „malý“ dostatečně velký na to, aby koleje nerozlámal, nezohýbal - mám pocit, že ji chce koupit spíš pro sebe :roll: . Odkazy dávám pouze „typově“, ať si přestavíte, co myslím dřevěná a plastová. Konkrétní typ bychom teprve dořešili. Díky.
http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
 http://www.mimibazar.cz/foto.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3358
28.11.11 08:56

Máme dřevěnou a jsem s ní maximálně spokojená. Máme ji už třetím rokem a je OK, přitom si s ní kluci hrají pomalu každý den. Plastová sice vypadá líp, ale když vidím, co ty plastové hračky vydrží (nebo spíš nevydrží), volila bych radši tu dřevěnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2608
28.11.11 08:58

Ahoj, mame sice teprve skoro ctyrletaka, ale uz rok ma plastovou drahu ,,masinka Tomas,, a je jako nova. Myslim, ze Vas petiletej uz ma rozoumek na to, aby si ji vazil a nelamal. Ta drevena je sice hezci, ale fakt mi prijde spis pro mensi deti ;) Tu bych koupila spis holcicce :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
28.11.11 09:02

Ahoj. My máme dřevěnou už celkem dlouho a nedávno jsme si s ní vyhráli i my dospělí (máme k ní samojezdící mašinky a kolejí dost na to, abychom sestavili složitější trasy) včetně mého dospělého bratra. Ten měl jako malý tu kovovou a všichni jsme se tu shodli na tom, že ta dřevěná je lepší - skladnější atp. Ale zase je fakt, že ta kovová se asi líp sestavuje (nejsou tam takové nepřesnosti, kvůli kterým nám mašinka občas vykolejí).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
28.11.11 09:05

Skoro šestiletý syn si moc rád hraje s tou dřevěnou a asi ještě dlouho bude. Dá se dokupovat hodně dílů, když se něco zlomí tak to slepíme (to nevím, jak u plastové), pasují na sebe i díly od různých výrobců. Obecně mám raději hračky z přírodních materiálů než z plastu.
A navíc, když mu do toho vlítne dvouletý bráška, nemůže nadělat moc velkou škodu. Tu plastovou by lehko rozlámal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
28.11.11 09:12

Já jsem taky pro dřevěnou,celkově mám radši dřevo,než plast.Máme doma i mašinku Tomáše a s tím se tak nevyhraje,jak s tou dřevěnou,navíc můžeš dělat milion druhů různých typů dráh,hraju si s tím často i já :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
28.11.11 09:25

Ahoj, mám zatím jen 2leťáka a doma doplňujeme při každé příležitosti dřevěnou vláčkodráhu z Ikey(mašinyk, koleje, rozbočky, mosty, dřevěné stromy a domky i z jiné sady), která je podobná té tvé v 1.odkazu. Vím, že plno mých známých si chválí i u větších dětí tu dřevěnou vláčkodráhu. U těch plastových asi záleží na kvalitě nebo vyzkoušené firmě :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
28.11.11 09:56

MY máme doma dřevěnou a teď o víkendu u nás byli na návštěvě tchánovci a náš prcek se se švagrem (9tiletým :-D ) skoro poprali, kdo si s tím bude hrát… :zed: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4425
29.11.11 08:26

Mně se strašně líbí dráhy Tomica (mmch ty vláčky prý pasují i na ty dřevěné dráhy) ;) „Bohužel“ už máme doma obr koleje z lega, takže už bychom to neměli kam dát :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815

• (5) + 20 recenzí