Jaký byl Váš plat po škole?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Upirek123 píše: Více
Hele, moc se nerozčiluj, ona tvoje otázka fakt není zrovna projevem inteligence. Ptáš se lidí, kteří třeba nastupovali před 25 lety.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Ano, žít se z toho dalo. Nájem jsme měli 12000 se vším, byli jsme na tom bytě 3 těsně po VŠ s podobně vysokými výplatami). Pak za pár let s dětmi měl muž 25.000 hrubého a má RD (už přesně nevím) byla cca 7800. Nájem v dalším velkém bytě byl 13.000 + energie cca 2500, to si pamatuju, protože jsme pořád řešili, abychom to utáhli. Když si to tak řeknu, tak vlastně ani nevím, na co si dnes lidi stěžují.
- Citovat
- Upravit
@Upirek123 píše: Více
v 17 hned po matuře v roce 1993 cca 2600 na recepci
pak jsem si od září v 18 obrovsky polepšila na nové pozici ve státním : 4290 Kč, připadala jsem si bohatá
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak to, že si to pamatujete??
Musím hodně dolovat z paměti… Takhle, ještě při škole (2020) mi nabídli 32 hrubého v odbornější administrativě (granty, fundraising, atd.) v akademickém prostředí, tam jsem byla měsíc. Pak, taky ještě za studií, jsem šla do státního za 24 hrubého, po půl roce s osobkem 34 hrubého a pak do soukromého za 50, teď po dvou letech a zároveň 1. rok po ukončení školy, 55 hrubého (a nepovažuji to za hodně). Jde o Prahu, všechny ty pozice jsou v podstatě stejné (jen tím ilustruji, že ten rozptyl je velký), VŠ mám v oboru sociologie. A vím o spolužácích, co berou 30 hrubého i teď, stejně jako vím o těch, co berou 200… Je tam hodně proměnných - někdo má zas jiné benefity než ten příjem, někdo má zas 24/7 online dosah, tak jasně, že bere víc… 
No, a teď třeba váhám, jestli nepřejít jinam, s tím, že si můžu říct - a asi si teda řeknu o 80 hrubého a uvidím… Jako myslím, že to nevyjde, protože lidi koukají na to, že jsem krátce po škole a nechtějí platit víc (a neberou v úvahu to, že mám 5+ let praxe).