Jaký byl Váš plat po škole?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jaký byl Váš plat po škole?
Ahojky.
Já jsem teď po škole a nastoupila do své první práce a jako přijde mi, že všichni okolo mě tvrdí, že mám po škole malé peníze a že oni berou pomalu 50 tisíc a nevím co. Mám vošku a nastoupila jsem to strojního průmyslu do kanceláře a beru 23 800 Kč čistého základ+ nějaké prémie. Jako jasný, není to žádný terno, ale hledala jsem nějakou lépe placenou práci docela dlouho, protože u nás v kraji je teď docela krize a sice práce je, ale strašně špatně placená. A nikoho nezajímá, že jsem od 15ti měla permanentně 1-2 brigády + do toho praxe a stáže
, což nechápu, práce jako práce, ale co se dá dělat 😅
Tak by mě zajímalo, kolik byla vaše první mzda a zda si myslíte, že je to ok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
A jak my máme vědět, jestli je to ok? To záleží na tvých výdajích, potřebách a ty musíš vědět, jestli ti to stačí. Třeba se tam budeš moct časem vypracovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@deniiina no tak ptala jsem se snad, kolik jste měli vy atd. Abych věděla kolik se první platy pohybují. To byla podstata příspěvku. Je jasný, že člověk bez praxe se musí malinko vypracovat a časem budu mít víc, výdaje tu teď vůbec neřeším …
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
K čemu ti bude, když ti tu pár lidí řekne, kolik měli? Najdi si statistiky dle tvého kraje a oboru.
Jestli ti to pomůže, moje nástupní kompenzace byla kolem 300 000 Kč hrubého, ale šla jsem jako programátor do velkého korporátu do zahraničí.
Tvůj plat by se mi zdál nízký, ale záleží, jaké máš potřeby a náklady a kolik jsi schopná z toho ušetřit. Teď na rodičovské mám kolem 10 000 Kč, ale díky nízkým nákladům na bydlení a sdílení domácnosti s manželem mi to stačí…
- Citovat
- Upravit
Záleží v jakém oboru a hlavně kdy?
Třeba zrovna já, ihned po ukončení SZŠ jsem měla plat na chirurgii 3500 Kč. ![]()
No, dneska tomu nemůžu snad ani uvěřit, že tomu tak tenkrát bylo. ![]()
Ale, samozřejmě, že chápu tvůj dotaz, i když to je přece všechno celkem dost nespecifické a i individuální… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
2005, 17tisic něco…takže ve srovnání s tím a se současnými cenami mi to přijde fakt málo. Ale taky záleží, to byl korporát v Praze, jak se v té době pohybovali platy v regionech netuším…
Záleží, jaké máš výdaje a jaká je případně šance najít něco lepšího, až budeš mít pár let „opravdove“ praxe ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Upirek123 píše: Více
Uvadis cisty plat, mas ho napsat v hrubem.
Vsude pisou, ze dnesni mlada generace by chtela co nejvyssi plat ihned po skole, to bude ten problem.
2009 - 16 tisic hrubeho jako doktor.
K cemu Ti ta moje informace bude? ![]()
- Citovat
- Upravit
2007 jsem měla 15-17 tis., dělala jsem sekretářské práce na živnost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
2011, 13 tisíc hrubého. Za 12 a noční. To bylo dost málo i s ohledem na ceny z toho roku… Dneska mám třikrát tolik a na slušný život mi to stačí. Ale jsme na výdaje za domácnost s manželem dva a žijeme mimo Prahu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslíš, že ti k něčemu bude plat v roce 1998, 3000 hrubého ![]()
Podívej se na srovnání platů, pozice, vzdělání, region, délka praxe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
První mzda rok 2018 - 17 000 Kč, všeobecná diplomovaná sestra u lůžka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rok 2001 a 11700 hrubého jako vysokoškolák ve státní správě. Teď už je to někde úplně jinde… Jinak kdybys nastupovala k nám jako středoškolák, tak ten základní tabulkový plat je hodně podobný tvému.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit