Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
ty jo, já bych teda vybírala hlavně podle sporťáku, přeci jen korbičku máš jen chvilku ![]()
zkus ještě pohledat…
ja hledam podle sportaku, ale nam to vyjde tak blbe
pokud se narodi v dubnu,tak se bojim ty pristi zimy..ze korba bude mala a na podzim bude jeste brzo na sportak..ten bych videla az v tech 7 m…
divala jsem se treba i na x-lander, ale tam je zase mrnava ta korba.
pak se mi libi i PEG PÉREGO 2011 GT3,ale nejsem si moc jista 3-kolkou
Proto jsem si rikala, koupit tohle, odjezdit co pujde a pak pripadne poridit neco jinyho…
já furt hledám a nenecházím, ještě naštěstí máme čas,ale kdyby jsi měla typ tak sem s ním ![]()
hmm, no já fakt dost brzo skončila u Jané Slalom Pro, takže nemám moc zmapováno, hledala jsem samý pidikočáry kvůli výtahu, tak asi opravdu bohužel víc neporadím ![]()
vesper, tak bych to asi udělala i já… nebo oak nějaký sporťák z těch cizích, co mají jinak malé korby.
dneska jsem se utvrdila v názoru, že moderní kočárky jsou leckdy jak pro panenky..
nechápu.. posadila sjem Martina do všech golfek, co měli v babyparku, a ve všech byl tak akorát a to jen v mikině.. ![]()
všem moc děkuji za rady, takže autosedašku koupt zvlášt a kočárek jen dvojkombinaci, a dobrá značka autosedačky?kočárek teda značka Firkon ńebo Peg Perego GT3?
kočárek nevím
ale autosedačku chci maxi-cosi, chico mi říkala kámoška, že nejsou moc dobrý…tak nevím…
kasandra7 píše:
dě´kuji, takže autosedačku značky Chicco nebo Maxi Cosi?
u autsoedaček je důležité testování nezávislou organizací ADAC nebo její odnoží rakouskou, potažmo stifung waren test, ale ty testy jsoustejné.. Dtest zveřejňuje tyhle tetsy v češtině..
letos bylo testováno vajíčko chicco a vyšlo dobře. ale je důležité, aby to byl přesně ten model.
Chicco Autofix Fast plus basis (případně isofix basis).
basis znamená základnu, v základní vezi na pásy, nebo na isofix. zákjladnu doporučuju každopádně, z hlediska pohodlí je to super, jen se klikne a jede. navíc se snižuje riziko špatně přidělané sedačky, páč základnu přidělám jednou a je to..
jinak** maxi cosi cabriofix** bez základny 3, se základnou na pásy 4 a se zákdnou na isofix (easybase 2) 5. další dobrá sedačka je roemer babysafe, se základnou na isofix/pásy/bez základy.
pak ještě cenově hodně přijatelná varianta je cybex aton, má základnu na isofix nebo jen sedačka na pásy, obě varianty 4. cybex jde všude, kde jde maxi cosi. (ale ne všude, kde jde cybex jde MC, protože ta je širší..)
kasandra7 píše:
všem moc děkuji za rady, takže autosedašku koupt zvlášt a kočárek jen dvojkombinaci, a dobrá značka autosedačky?kočárek teda značka Firkon ńebo Peg Perego GT3?
spíš než značku bych vybírala konkrétní typ, a autosedačka záleží, firkon má nově adaptéry, na které jde maxi cosi/cybex. takže dvojkomb + adaptéry + maxi cosi/cybex a bude ti to pasovat na podvozek.
GT3 je určo dobrej kočár.
od firkonu verano long má asi nejlepší reference, jednak je jich hodně a nejsou vyloženě negat… na vario a další recencí není tolik.. varianty co nejsou long mají malé sporťáky - na to jsou stížnosti trochu…
PP nemá autosedačky až tak dobré. je děsně těžká, je i malá /kamarádce se do ní nevešlo dítě, co se hravě vešlo do Jané rebel/-- v testech z roku 08 jen 3* (PP primo viagio trifix), se základnou pak 4*.
No mě dneska přišel info email z AAA Kočárků ohledně tý předváděcí akce Firkon, prý bude nějaká novinka od Firkonu, určitě se půjdu mrknout, sice už jsme mimo kočár, ale ségra čeká tak jí to omrknu, žije v cizině ale kočár bude kupovat tady. Jo a co se týká autosedačky určitě Maxi Cosi
, Chicco je co se týká bezpečnosti nic moc
Zkus se podívat na kočár Mustsy Urban Rider, na něm jsem měla autos. Maxi Cosku. Kočárek super jak do města tak i do terénu. Vešla jsem se s ním i do malého výtahu. Má asi ze všech kočárků největší kola do terénu jak dělaný a to využiješ hlavně i v zimě, ve sněhu super, dvoustopý. V létě a městě využiješ páčku vedle brzdy, která slouží k tomu aby se u kočárku otáčely zadní kola, to je fakt super do zatáček a rychlého vyhýbání! Jinak prcek ve sportáku může koukat jak dopředu po směru jízdy, tak na toho kdo kočár veze, je to to přenastavitelný a zabere to asi 10vteřin, to je taky fajn. Korbička vypadá malinká, ale malej s tim neměl žádnej problém, do 6měs. se tam krásně vešel a ještě tam měl místa dost, ale začal být zvědavý, tak jme museli přejít na sporták. Narodil se taky v dubnu tak se toho neboj.. ![]()
Já měla Coletto Giovanni a byla jsem nadmíru spokojená
.Korba byla hodně prostorná a dala se přizvednout hlavička, autosedačka bez chyby měla i nánožník
,sporťák velká stříška-pro mě bez chyby, ale holky psaly, že už se jim tam děti nevlezou. Malý má 1,5roků a má 13kg je veliký a vlezl se mi tam vpoho i s fusákem a nebyl tam jak sardinka
.Co by jedině vytkla, že mohla být o něco delší opěrka jinak nic. Jízda byla suprová i ve sněhu. kočárek jsem prodala pač jedeme na dovču letedlem a koupili jsme golfky. Měla jsem béžový. Najdeš na emiminu i diskusi, ze startu asi 4,7a 8 str. jsou fotky.
My máme teda tříkolku Jané Slalom a jsem naprosto spokojená jak s korbou tak sporťákem, jen ta autosedačka je už nám pomalu malá a to nemáme ještě 9kg do normální. Ale strašně dobře se s ním manipuluje. Na chalupě máme ještě čtyřkolku Xlander z druhé ruky, do terénu je teda super, ale rozkládat a skládat ho denně by se mi nechtělo, není to tak snadné, jako u Jané… Kočárku je mraky, záleží, co od něj potřebuješ.
Mám jen jednu malou poznámku, kterou jsme ve svém případě opomněla. Budeš chtít brzy dalšího prcka? Já totiž čekám druhé (mám po prvním trojkombinaci) a mrzí mě, že jsme nezvážila možnost sourozeneckého kočárku už tenkrát, tak ti píšu ať neuděláš třebas to samé a později toho nelituješ jako já
…Teď si budu kupovat Phil and Teds-je super jak pro jedno tak popř. i pro dvě děti a je jedno jestli pro novorozence, nebo batole ![]()