Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
AHOJ holky prosím o radu, jaký koupit kočárek? vůbec nevím jaká zančka je nejlepší? a asi bych chtěla tu trojkombinaci, aby se dal složit pak na sporťák a na autosedačku, můžete poradit?
Děkuji
ahoj, já Ti asi neporadím, sama vybírám a jsem z toho bezradná
žádný mi nevyhovuje a to se ani nijak extra nelimituji cenou, ale hodně kamarádek mi doporučilo kočárek firkon, že je dobrý a má i velkou hlubokou korbičku oproti jiným. dělá se buĎ dvoj nebo troj kombinaci. já o něm uvažuju, ale jen o té dvoj, chci jinou autosedačku
a cena je myslím taky dobrá. výhradní dovozce je www.batolatko.cz ale hezky ho vidíš třeba tady…http://www.aaakocarky.cz/cz/katalog/kocarky.html?vyrobce=11704556 a dělají spoustu barev ![]()
kdyz chces poradit, musis podat vic info, jako cenu, troj nebo ctyrkolku
a napiš kde budeš jezdit - jen město nebo i terén, kdy se má miminko narodit, jaký máš rozpočet.
Zkus si vybrat kočárek, na který jde přidělat autosedačka, která není součástí té trojkombinace. Abych to líp vysvětlila, koupili jsme kočárek, který měl tako součást autosedačku vajíčko. Hodně jsem to využila a pak jsem zjistila, že autosedačka nemá atest do auta a nemá posouvací pásy jako třeba Chicco nebo Maxi Cosi, tudíž se mi do ní syn sice vešel, ale připoutaný při jízdě byl špatně. Naštěstí se nic nestalo a teď už jezdíme s velkou sedačkou. Jenom si tady na ten atest dej poroz, U hodně trojkombinací tady ta autosedačka nevyhovuje.
doporučuju Peg Perego GT3, má spousty vychytávek: velká nákupní koš, ledvinka na rukojeti, ruční brzda, ovládání blokace předního kola na boku kočárku, hluboká korba u sportáku, takže do ní vůbec nefouká a jde celá překlopit (sluníčko), jednoduše se skládá do auta, hluboká korba je zespod větratelná nebo se v zimě uzavře, dá se s ní houpat když je odendaná z kočárku, autosedačka má něco jako isofix /takovou základnu/která je napevno přidělaná v autě a jen do ní sedačku zacvakneš (odpadá zápas s přiděláváním sedačky do auta) atd…krom toho, že pro prcka je to jeden z nejprostornějších kočárků…je tu někde i diskuze nad tímto kočárkem
kasandra7 píše:
AHOJ holky prosím o radu, jaký koupit kočárek? vůbec nevím jaká zančka je nejlepší? a asi bych chtěla tu trojkombinaci, aby se dal složit pak na sporťák a na autosedačku, můžete poradit?Děkuji
máš cenový limit? cenovou představu?
kde budete jezdit? terén? město? MHD? skládání do auta?
3kola/4kola/4kola fixní? - je něco z toho, co vyloženě nechceš?
přála by sis velkouu korbu a větší sporťák? Jak má být skladný? (kvůli autu, nebo máte kombíka?)
jsi limitovaná třeba velikostí výtahu?
kočárků je hafo, napiš alepsoň malinko něco o těchto věcech, a určitě vybereš!!
a ještě mě napadlo, i pro další, v AAA kočárky v praze mají teď koncem listopadu prezentační akci zn. FIRKON, spojenou s 10% slevou, což taky není k zahození)
http://www.aaakocarky.cz/…kocarky.html
(dole letáček firkon dny)
v tomhle obchodě jsem narazila na docela schopné prodavačky, a mají velký výběr k vidění v reálu.
cenu nemáme ještě,a el když by by ta trojkombinace tak do 15 tisís, nějaký skladný, nemáme kombíka auto, radši aby měl 4 kola, výtah nemáme, korba asi větší.
Děkuji
napadl mě právě jinde diskutovaný firkon verano long
zrovna je na něj i akce: http://www.batolatko.cz/…ong-set.html
má jednu z největších korbiček (80cm) a long má i velkou sedačku sportovní, otočná v obou směrech.
jediné, čemu teda nevěřím, je ta váha, konstrukce 6.5kg nemá ani náhodou, realita bude spíš 8 a více.. kočár má standardních zhruba 13-14kg reálně. to je běžné.. je fakt málo terénních, co jsou níže.. a odlehčená konstrukce něco stojí..
autosedačku bych já v tom setu nechtěla, od letoška dělají i adaptéry na maxi cosi/cybex. ta jejich má jen homologaci, což ne na nic, není zaručena bezpečnost, sedačku do auta vždy s testem ADAC/SW/Dtest/apod.
Nataša píše:
napadl mě právě jinde diskutovaný firkon verano long
zrovna je na něj i akce: http://www.batolatko.cz/…ong-set.html
má jednu z největších korbiček (80cm) a long má i velkou sedačku sportovní, otočná v obou směrech.
jediné, čemu teda nevěřím, je ta váha, konstrukce 6.5kg nemá ani náhodou, realita bude spíš 8 a více.. kočár má standardních zhruba 13-14kg reálně. to je běžné.. je fakt málo terénních, co jsou níže.. a odlehčená konstrukce něco stojí..autosedačku bych já v tom setu nechtěla, od letoška dělají i adaptéry na maxi cosi/cybex. ta jejich má jen homologaci, což ne na nic, není zaručena bezpečnost, sedačku do auta vždy s testem ADAC/SW/Dtest/apod.
souhlas, taky jsem doporučovala a uvažuju o něm
a právě s tou sedačkou od maxi-cosi. protože tu chci v každým případě.
jo firkon je oblíbený a vizuálně hezký kočár, teda líbí se mi jen hluboká korba…kamarádka ho má, ale nemá asi long - no i tak třeba proti trojkolce Jané je to veeelikán. Byly jsme v hospodě a zaparkovat ho nějak nenápadně fakt nešlo, prostě zablokovala celou uličku a číšník měl smůlu ![]()
je s ním spokojená, ale nevleze s ním do výtahu a hodně ji zlobí brzda, někdy ji neodblokuje a v tramvaji přejede zastávku a zápasí a zápasí…
já osobně koukala i na dražší kočárky,ale nemůžu najít ideální, takže jsem si říkala, že půjdu do toho firkonu,právě kvůli té hluboké korbě a pak si časem pořídím lepší golfky:-) protože v kombinaci si ideál nevyberu ..takže tak ![]()