Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Hledám opravdu velký hluboký kočárek, máme Espiro Enzo (délka hluboké korby necelých 80cm), syn má zrovna 3měsíce, 6,5 kg a oblečení velikosti 74 až 80. S fusakem se mi teď vleze tak tak. A teprve v lednu bude mít 6 měsíců, tak jej nechci cpát do sporťáku. Existuje kočár, který je delší než 80cm (vnitřní délka korby)?
Ahoj, já jsem měla Vydeko
http://www.slune-cz.cz/…ko-princess/
ten má vnitřek lůžka 86cm - byl doopravdy velký, ale na druhou stranu, byl i hrozně těžkej.
Zase velký plus jsou nafukovací kola a tenhle kočárek je fakt teréňák ![]()
Malej se narodil v květnu a celou zimu byl ve fusaku v kočárku a v pohodě se tam vešel a to byl větší než by měl ve svém věku být ![]()
večer až mi pomůže manža vylézt na hůru po rozbitých schodech ti můžu změřit ten náš, co jsme měli. Je taky velký, obě děti jsme měli taky přerostené a taky pravda v hlubokém jen do půl roku-vydrželi by tam teda ještě nějakou chvíli, ale oba už tam ječeli, že neviděli a nechtěli tam být, takže malá už jezdí dva měsíce ve sporťáku, malý je listopadový, takže šel do sporťáku přes léto. Vím, že je min. těch 80, ale kolik přesně z hlavy nevím.
co Inglasina?jinak mě nic nenapadá.Bugaboo co mám má necelých 80cm.
já mám na „doma“ starou dobrou klasiku - Teutonii Elegance a korba má 85 cm, ale je fakt dost těžká a velká…ale houpací a malá v ní měla hodně místa (k nožkám jsem si do korby dávala ještě občas nějaké věci)
Dorjany mají přes 80 cm … a jsou fakt pěkný. Já měla bambino aygo a taky 86cm
ale je fakt, že dcera nosila 74 až v roce ![]()
Fíííha, tak jsem ti přeměřila starou dobrou Inglesinu co mám nahoře v bytě a tá má stěží 78cm. ![]()
http://www.slune-cz.cz/…prew_800.jpg
To už i to Bugaboo je delší.
Ale zase je Inglesina široká!
http://img.alibaba.com/…oo-parka.jpg
No, náš malej má 4 měsíce, 8kg, 70cm na délku (ne-li víc, teď jsem ho asi 14 dní neměřila). Jiný kočár kupovat nebudu, musí vydržet v tom Bugaboo co nejdýl. Snad aspoň do Vánoc (to mu bude 6 měsíců
). Pak bude halt jezdit „seďo-ležo“ ve sporťáku… ![]()
Tak přesně z důvodu že dítě bud mít 6m v únoru, a bude třeba dlouhé (naštěstí nebyla), jsem kupovala kočárek s vložnou taškou - měla jsem od Patronu. Malá měla na 6m 72cm a s fusakem se mi tam vešla v pohodě až do cca 8m, kdy začalo být teplo a fusák jsme vyndali. Myslím že ta taška má 85cm, ale je zase dost úzká.
PetkaK píše:
Tak přesně z důvodu že dítě bud mít 6m v únoru, a bude třeba dlouhé (naštěstí nebyla), jsem kupovala kočárek s vložnou taškou - měla jsem od Patronu. Malá měla na 6m 72cm a s fusakem se mi tam vešla v pohodě až do cca 8m, kdy začalo být teplo a fusák jsme vyndali. Myslím že ta taška má 85cm, ale je zase dost úzká.
Já myslím, že úzká až tak nevadí ne. Mimča mají rádi kolem sebe těsno. Náš mladej si na úzký kočár nikdy nestěžoval (taky byl přerostlý, ale o půl roku posunutý, takže půl roku mu bylo na začátku léta). Jak teď nad tím přemýšlím, tak jsem to s tím druhý nedomyslela. Že mu bude půl roku o Vánocích a v lednu a únoru bývají ty největší mrazy.
Safra, přece nebudu kupovat jiný kočár?
Jdu hledat co je to ten Kajtex, co má 90 cm. ![]()
Wiolla píše:PetkaK píše:
Tak přesně z důvodu že dítě bud mít 6m v únoru, a bude třeba dlouhé (naštěstí nebyla), jsem kupovala kočárek s vložnou taškou - měla jsem od Patronu. Malá měla na 6m 72cm a s fusakem se mi tam vešla v pohodě až do cca 8m, kdy začalo být teplo a fusák jsme vyndali. Myslím že ta taška má 85cm, ale je zase dost úzká.Já myslím, že úzká až tak nevadí ne. Mimča mají rádi kolem sebe těsno. Náš mladej si na úzký kočár nikdy nestěžoval (taky byl přerostlý, ale o půl roku posunutý, takže půl roku mu bylo na začátku léta). Jak teď nad tím přemýšlím, tak jsem to s tím druhý nedomyslela. Že mu bude půl roku o Vánocích a v lednu a únoru bývají ty největší mrazy.
Jdu hledat co je to ten Kajtex, co má 90 cm.Safra, přece nebudu kupovat jiný kočár?
Já to teda budu taky u druhého řešit - narodí se v květnu, takže půlroku bude mít v listopadu, malá vydržela v té tašce do 8m, pak už chtěla sedět, to u druhého vychází bohužel na únor - což jsou taky mrazy, tak přemýšlím jak ho více třeba uchráním - ale na rozmýšlení je ještě rok času, druhý kočárek už kupovat nebudu, neb ještě máme golfky, takže by to byl vlastně třetí, a to by mě už manžel zabil ![]()
lupilka píše:
Tak my máme Kajtex a naměřila jsem okolo 90cm.
Můžeš prosím hodit odkaz někam na web na obrázek. V Googlu mi toho vyjelo mraky a nevím, co si z toho vybrat. Btw těch 90cm je info výrobce a nebo jsi to přeměřila?
PetkaK píše:Wiolla píše:Já to teda budu taky u druhého řešit - narodí se v květnu, takže půlroku bude mít v listopadu, malá vydržela v té tašce do 8m, pak už chtěla sedět, to u druhého vychází bohužel na únor - což jsou taky mrazy, tak přemýšlím jak ho více třeba uchráním - ale na rozmýšlení je ještě rok času, druhý kočárek už kupovat nebudu, neb ještě máme golfky, takže by to byl vlastně třetí, a to by mě už manžel zabilPetkaK píše:
Tak přesně z důvodu že dítě bud mít 6m v únoru, a bude třeba dlouhé (naštěstí nebyla), jsem kupovala kočárek s vložnou taškou - měla jsem od Patronu. Malá měla na 6m 72cm a s fusakem se mi tam vešla v pohodě až do cca 8m, kdy začalo být teplo a fusák jsme vyndali. Myslím že ta taška má 85cm, ale je zase dost úzká.Já myslím, že úzká až tak nevadí ne. Mimča mají rádi kolem sebe těsno. Náš mladej si na úzký kočár nikdy nestěžoval (taky byl přerostlý, ale o půl roku posunutý, takže půl roku mu bylo na začátku léta). Jak teď nad tím přemýšlím, tak jsem to s tím druhý nedomyslela. Že mu bude půl roku o Vánocích a v lednu a únoru bývají ty největší mrazy.
Jdu hledat co je to ten Kajtex, co má 90 cm.Safra, přece nebudu kupovat jiný kočár?
No já mám jeden - Bugaboo cameleon. Mám ho od 1.dítěte teď i na druhé. Nikdy nebyl potřeba jiný kočár, ani golfky. Do teď jsem s ním byla maximálně spokojená a říkala si, že se za ty prachy fakt vyplatil!
Tak já nevím, asi nebudu po Vánocích chodit po venku - pouze ježdění autem a „procházky“ v obchoďácích…
![]()
Wiolla píše:lupilka píše:Můžeš prosím hodit odkaz někam na web na obrázek. V Googlu mi toho vyjelo mraky a nevím, co si z toho vybrat. Btw těch 90cm je info výrobce a nebo jsi to přeměřila?
Tak my máme Kajtex a naměřila jsem okolo 90cm.
Tak výrobce udává dokonce délku lůžka 94cm, to si myslím, že už docela dobrý. Tady je odkaz:
http://www.darababy.com/…ce-p-48.html