Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@KattyK A v jakém terénu s ní jezdíte? Já váhám kvůli tomu přednímu kolu
@prcekniky co se týká sjíždění schůdků, je jedno, jestli je to 3 nebo 4 kolka..sjíždí se po zadních kolech.. spíš klasika, obrubníky, nerovnosti, se s 4kolkou jezdí jinak, než s trojkolkou. ![]()
pozor, cam dynamico nemá nafukovací kola, proti třeba Viper4.., 2013 má nafukovací zadní kola. jak je to u předchozích, tuším, že 2012 neměla nafukovací ani ta zadní.. jen verze AIR?
proto jsem se ptala na ten terén. tyhle kočárky jsou pak lehčí, většinou, ale většinou i hůře odpružené, někomu může vadit, že miminko nadskakuje v korbě, a tak.. zrovna co vím tak na blbé odpružení si stěžovaly maminky u Cam nejvíce (obecně..)
nebo co tohle, nedávno jsem na něj četla dobré recenze: http://www.malvik.cz/…astenka-2013 ale nevím, jestil se už prodává v čechách.. ![]()
nedávno jsem narazila na tuhle novinku, která ještě pravda není, ale nedá mi to se nepodělit: http://www.malvik.cz/…013-10152376
ještě bych ale upozornila na autosedačky z těch kombinací, je potřeba se podívat, jaké ty jsou, a jeslti je někdy testoval nějaký nezávislý posuzovatel (OAMTC, ADAC, Stifung warentest/dtest), protože homologace neznmená skoro nic, ty kritéria jsou mírná a může být nebezpečná
takže raději zkontrolovat.. třeba zrovna cam moc nevynikalo nikdy.. ![]()
No a co ještě http://www.aaakocarky.cz/…ir-2014.html Gesslein. jsou drahé, na pohled, ale podle mého jsi na 20tis s autsedačkou a vložnou taškou..
dá se použít bezepčná autosedačka (cybex aton třeba, a nestojí moc). kočár je to skvělý, vydrží, ještě ho dobře prodáš
. místo korby vložná taška, čímž ušetříš.. (a podle mého je to lepší, ty jejich jsou drahé, já bych klidně koupila emitex nebo ABC design, které poslouží naprosto stejně..a stojí 1000)
dá se přiobjednat i ruční brzda, fixní kola,.. váží akorát těch 15kg..???
@jajusenka píše:
Holky taky bych potřebovala poradit… Chtěla bych trojkombinaci (klasika, golf + autosedačka) do nějakých 10-12 tisíc. Podmínkou je, aby kočár nebyl nějak extra těžký a hlavně aby byla dost velká korbička, protože v rodině máme velké miminka a rodíme v květnu, takže aby se tam v zimě vešlo mimčo i s fusakem… Dají se sehnat trojkombinace i za pět tisíc, ale Polsko a tam si moc nejsem jistá kvalitou, raději bych podpořila české výrobce… Moc děkuju za případné tipy.
jediný český výrobce je snad patron.
http://www.aaakocarky.cz/…kocarky.html?… a ty jsou většinou dost těžké..
jinak určitě seženeš, to problém není, ale spíš v těch „polských“.. nebo takových více do golfkova..
Náhodou od Patronu vkládám velké naděje do TERIXU… ale zase ta cena…
chci ho zkusit „live“ a porovnat s HARTANEM a hlavně GESSLEINEM ![]()
@prcekniky S těmi třemi koly problém není, ale je to spíše městský kočárek. Protože odpružení nemá v podstatě žádné, takže v terénu dost drncá
Teď jsme ho brali na dovolenou, trasa 12km lesem a kolem rybníků a malý to přežil ![]()
@kasandra7
ahojky nejlepší kočárek na trhu je easy wolker
má ho švagrová a já jdu do něj také je opravdu prostorná a skvěle se s ním jezdí. ![]()
To Nataša: Děkuju, já pořád bojuju s tím, jestli nějaký levnější nový, nebo vzít použitý od někoho, který bude třeba za stejnou cenu, ale kvalitnější… jako každá, i já bych samozřejmě chtěla nový kočárek, že
No bude to boj, to vybírání ![]()
@jajusenka tak to já neřeším… pokud nebudu mít peníze na nový za 20-26t. tak prostě vezmu stejný jetý za 8-14t. (podle výbavy) pokud možno po jednom dítěti… a budu spokojenější s použitým kvalitním kde dbají na nějaké normy než na nového „poláka“ který je vyrobený z kdoví čeho… Těch polských afér v potravinářství nějak neubývá… a proto mě to čím dál víc odrazuje i od spotřebního zboží ![]()
@sweet78 - přesně tak, taky se mi to příčí podporovat poláky… asi tak nakonec taky dopadnu, ono ty kočárky po 1 dítěti vypadájí skoro jak nové, když si toho maminky trochu hledí… Teď jen najít ten správný
Hlavně já i kdybych ty peníze měla, jakože nemám
, tak by mi bylo líto dát 30 tisíc jen za kočár… ![]()
@jajusenka no já svého favorita mám… teď jen čekám na vhodnou barevnou kombinaci s výhodnou cenou a optimálním místem vyzvednutí (určitě chci osobní odběr) noo… a hlavně taky na optimální termín
![]()