Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Anonymní píše:
Zdravím,
Jsem docela antitalent, co se elektroniky týče, takže bych ocenila výši pomoc. Hledám nový notebook, ale jelikož se v nich nevyznám, prohledávání internetu mi to neulehčuje, takže doufám, že mezi vámi bude někdo kdo mi poradí.
Začnu asi tím, že na notebook mohu utratit přibližně 30 tisíc (ne že bych chtěla, ale pokud bude dobře fungovat atd., klidně připlatim).
Notebook nepoužívám na nic závratného převážně na brouzdání po internetu, sledování filmů, práce s programy typu World, PowerPoint, Excel atd., ale. ocenila bych i možnost hrát nějaké hry, což ovšem není nutnou podmínkou.
Důležitá je pro mě klávesnice, která by v ideálním případě měla být podsvícená a hlavně v češtině s čísly.
Příjemné by take bylo více děr na USB typu A (doufám, že je to správně)
A nakonec taky dlouhá výdrž baterie.
Doufám, že se najde někdo, kdo se vyzná a poradí mi…
Hezké sváteční dny
Poradím v jediném.
Kup takovou značku a v takovém obchodě, kde nebude problém při reklamaci. Protože můžeš koupit perfektní značku, nejlepší kvality, ale i tak tam může být 1 ks, který bude špatný. (slova soudního znalce s kterým jsem řešila problém s notebookem)
Proto.. nikdy v životě HP a koupila bych ASUS. Reklamace během 1 dne vyřízená a na 100 % (nepočítám cestu tam a zpět, ale i tak to bylo max. 4 dny)
@Anonymní píše:
Poradím v jediném.
Kup takovou značku a v takovém obchodě, kde nebude problém při reklamaci. Protože můžeš koupit perfektní značku, nejlepší kvality, ale i tak tam může být 1 ks, který bude špatný. (slova soudního znalce s kterým jsem řešila problém s notebookem)
Proto.. nikdy v životě HP a koupila bych ASUS. Reklamace během 1 dne vyřízená a na 100 % (nepočítám cestu tam a zpět, ale i tak to bylo max. 4 dny)
Děkuji, ASUS jsem měla a mám, ale u obou mi začala zlobit baterka (dříve či později). Jinak přemýšlím, kde koupit. ALZA to má přehledné, ale prý předsazené, tak spíš zkusit kamenný obchod (Datart?)
Mám Dell a po půl roce začala taky zlobit baterka. Dell má na toto výborný servis (při potížích do dvou dnů poslali technika, který problém vyřešil na místě výměnou poškozené součástky za nový kus) a prodlouženou záruku (hodilo se, protože jsem zjistila, že jsem si koupila NOVÝ počítač papírově a přitom to byl kus, co už má něco nalítáno a je hlavně o rok a půl starší, než na stránkách prodejce deklarovali… a to jsem to koupila u poměrně velkého prodejce elektroniky s dobrým hodnocením, takže jsem zklamaná z přístupu k zákazníkovi.
@Anonymní píše:
Děkuji, ASUS jsem měla a mám, ale u obou mi začala zlobit baterka (dříve či později). Jinak přemýšlím, kde koupit. ALZA to má přehledné, ale prý předsazené, tak spíš zkusit kamenný obchod (Datart?)
Já koupila u Exasoft. Podle mě dobrá firma, v minulosti jsem kupovala u nich hodně. Přístup k zákazníkovi přes email dobrý - řešila jsem s nimi právě problém s notebookem. Nakonec jsem, ale kontaktovala přímo Asus a notebook poslala přímo firmě Asus, tedy reklamace nešla přes Exasoft. Možná i proto byla reklamace tak rychle vyřešená
Jedině HP od řady ProBook 4× a výše, nebo Dell vyšší řady. Všechno ostatní jsou šmejdy.
Nemůžu si HP vynachválit, ale jak je psáno nade mnou, vyšší třídu.
Se stejnými požadavky jsem měla Asus Zenbook, přiznám se, že jsem šla taky po designu.
Byla jsem moc spokojená, první problém s baterkou nastal až teď po asi pěti letech.
Ale ten požadavek her hází už ten požadavek na výkon někam jinam.
Když jsem zapla Sims, počítač se po zvuku změnil na startovací letadlo. ![]()
Nějaký port USB-A se určitě hodí, ale dneska už většina zařízení spíše přechází na USB-C.
Jak důležitý je požadavek na numerickou klávesnici? Většina notebooků se dnes dělá menší, lehčí, takže ji většina modelů nemá a je to celkem omezující kritérium…
Zamýšlí se, jaké hry bys chtěla hrát - jestli je potřeba grafická karta.
A na internet - stačí to WiFi, nebo přes kabel? To také plno lehčích notebooku dneska nemá.
Jo, vidíš, ten požadavek na numerickou klávesnici jsem přehlédla. Existují i externí numerické klávesnice, taky ji máme, je to bezva věc. Určitě bych šla touhle cestou, než to přidávat jako další požadavek na počítač - ať si nějaké fajn nevyřadíš zbytečně, naprosto souhlasím s @klkakla
@broskvová zmrzlina právě The Sims dávají zabrat i mému současnému počítači ![]()
@klkakla u předchozího počítače jsem neměla numerickou klávesnici, a přišlo mi to takové zvláštní, ale asi není problém být bez ní.
Hry asi nic zvláštního například již zmiňované the Sims
A internet stačí WiFi
Zdravím,
)
Jsem docela antitalent, co se elektroniky týče, takže bych ocenila výši pomoc. Hledám nový notebook, ale jelikož se v nich nevyznám, prohledávání internetu mi to neulehčuje, takže doufám, že mezi vámi bude někdo kdo mi poradí.
Začnu asi tím, že na notebook mohu utratit přibližně 30 tisíc (ne že bych chtěla, ale pokud bude dobře fungovat atd., klidně připlatim).
Notebook nepoužívám na nic závratného převážně na brouzdání po internetu, sledování filmů, práce s programy typu World, PowerPoint, Excel atd., ale. ocenila bych i možnost hrát nějaké hry, což ovšem není nutnou podmínkou.
Důležitá je pro mě klávesnice, která by v ideálním případě měla být podsvícená a hlavně v češtině s čísly.
Příjemné by take bylo více děr na USB typu A (doufám, že je to správně
A nakonec taky dlouhá výdrž baterie.
Doufám, že se najde někdo, kdo se vyzná a poradí mi…
Hezké sváteční dny