Vnitřní paměť mobilu

1494
18.12.23 11:37

Vnitřní paměť mobilu

Dobrý den. Jsem úplný analfabet přes techniku a nemám se s kým poradit. Ráda bych se poradila s vámi, jak vyčistit vnitřní paměť v mobilu? Mám systém Android a mám i vloženou paměťovou kartu. Na mobilu se mi stále objevuje, že v úložišti je málo místa. A že v úložišti je míň než 1 GB volného místa. Už jsem vymazala nějaké aplikace, které měly třeba 300 MB, i spoustu fotek a hlavně videí, vždycky se chvíli zdá, že to je dostačující, ale pak se mi paměť zase jakoby „něčím“? zaplní a opět mi mobil hlásí, že je místa méně jak 2 GB, pak méně než 1,5 GB… Nevíte, v čem dělám chybu nebo proč se toto děje? Moc všem děkuju za odpovědi a rady a přeju hezký předvánoční čas 🌲

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11560
18.12.23 12:01

Jak velkou paměť má ten mobil? 64 Giga, 128 Giga? Každopádně je to jedno. Má málo. Fotky by se daly ukládat na paměťovou kartu. Možná na ní není přesměrováno žádné ukládání. Nejvíc prostoru zaberou videa a pak fotky v „zbytečně“ vysokém rozlišení.
Další možností je, že se to nehlásí „mobil“, ale úložiště Googlu- to sdílí jak fotky, tak soubory a pod. Takže vlézt do úložiště a mazat tam. Protože smazání fotky z mobilu neznamená smazání v úložišti Googlu (synchronizace). Ale co se smaže v tom Googlu, to se smaže ve všech synchronizovaných zařízeních- tedy i třeba v tabletu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
509
18.12.23 12:20

To není tak jednoduchý takhle na dálku, to by to musel vzít do ruky někdo, kdo se v tom orientuje, bohužel u telefonů s menší pamětí jako třeba 16 GB je to boj, u některých výrobců je hned z výroby víc než půlka obsazená a ne všechno se dá přesunout na kartu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
18.12.23 12:34

Pokud jsi jako já a máš třeba 20btis fotek, tak je to neustále boj. Promazavat, stahovat do PC atd.. mi nestačí ani 129 gb. Pořiď si mobil s větší pamětí. Záleží, jakou teď máš :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37298
18.12.23 12:35

A kam se ti všechno ukládá? V nastavení mobilu by měli jít nastavit, kam se budou ukládat aplikace, fotky, stažené soubory atd :think: automaticky je to nastavené na ukládání do mobilu, to se pak strašně rychle zaplní, tak zkus pohledat, jestli to tam jde nastavit na ukládání na pametovku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11560
18.12.23 12:37

Nemusí to být tak složité. Skoro bych spíš tipnul na to Googl úložiště. Takže fotky neotevřít v aplikaci fotky mobilu, ale v Googlovské (ten barevný větrník). A co se smaže tam, to se smaže „všude“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23206
18.12.23 13:06

Já využívám google fotky, vše mi jde tam a už tedy za to i platím nějakou malou částku měsíčně, mám tam tisíce fotek..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1494
18.12.23 13:13

Odpovídá všem najednou. Díky moc za rady :)!! Je mi jasne, že když ten mobil nemáte v ruce a já to pořádně neumím vysvětlit, je těžké adekvátně poradit ;). To Google úložiště mám plné dávno, tam už se mi dávno nic neukládá. Jste totiž neumím stáhnout fotky na flash :oops: jsem už starší a pokročilý ročník 8). Já bych si to úložiště
Google klidně i zaplatila, atz to úložiště mám veliké, ale neplatim on line a na účet či jinak to zřejmě nepůjde :think:. Posílám fotky, co mi to ukazuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1494
18.12.23 13:15

Fotky. Pomůže to k poznání, v čem by mohl být problém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11560
18.12.23 13:21

ANO, jde o problém "paměti " mobilu.
Pokud jsou (a vím, že jsou) v tom mobilu fotky, které sice chci, ale stačí je mít jinde, tak stačí ten mobil připojit kabelem do PC/ NTB a on se ve WIN objeví jako složka a prostě se ty fotky dají přetáhnpout myší jinam. Ať na disk, nebo na flešku.
Jenom se po tom připojení k PC musí v mobilu povolit, že se nemá jen nabíjet, ale že se může pracovat i se soubory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11560
18.12.23 13:24

A jsou i mobily, které dokonce zvládnou přímé připojení flešky, takže by to šlo bez PC. jen je potřeba mít vhodný kablík/ redukci. Nebo flešku, která má i USB-C konektor.
ALE: na kartě je taky pěkných pár giga volných.
A nešlo by poslad to pryč pár videí? Protože se točí kde co a místo ubývá daleko rychleji, než u fotek. Pak taky věci s Whats UP a fb se ukládají, a ty se obvykle taky dají smazat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11560
18.12.23 13:31
@mimart píše:
Já bych si to úložiště
Google klidně i zaplatila, atz to úložiště mám veliké, ale neplatim on line a na účet či jinak to zřejmě nepůjde :think:.

To se nenajde někdo s kartou, kterýmu bys dala 600 a on ti to zaplatil kartou na rok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
509
18.12.23 13:44
@mimart píše:

Máš tam skoro 80 GB fotek a videí a velkou skoro prázdnou kartu. Fotky a videa přesuň na kartu a nastav aplikaci k foťáku aby se to ukládalo rovnou na kartu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23206
18.12.23 13:50

@mimart já mám pocit, že mi to strhávají v paušálu u Vodafone :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37298
18.12.23 13:59
@mimart píše:

Mas to tam nejvíc zadelane fotkama a videama, Jak máš tu poslední fotku tak klikni na to nastavení úložiště a nastav si, aby se fotky a videa ukladali na pametovku a ne do telefonu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák