Jaký máte den, program s předškolákem?

79
2.2.22 10:00

Jaký máte den, program s predskolakem?

Ahoj maminky,

jsem také sama, vztah je v troskách, jsem prakticky s malým sama, pocitově v depresi.
Jak travite nebo vypadá váš den s dítětem, když jste na to prakticky sami?
Nevím jak vynahradit tu prázdnotu a samotu co zbyla u nás doma 😐.
Máte nějaký program? Když byste měly chuť si psát třeba, budu ráda.
Díky za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7674
2.2.22 10:23

Nejsem sice sama, mám manžela. Ale ten je v práci v týdnu do cca 18-19hodin. Týden letí jeden za druhým. Přes den školka, já v práci. Dva dny v týdnu má dcera kroužky, to jsou zabité dny. A pak prostě vařím, uklizím, peru… snažíme se aspon 1× v týdnu jít na prochajdu. na jaře už to bude lepší.. ted jak dorazíme z kroužu v pět, tak je už tma. děláme různé sešity pro předškoláky, zahrajeme spol. hru, čteme si. Nebo si dcera jen tak hraje v pokojí. V týdnu není prostor pro nudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
2.2.22 10:43

U nás byl předškoláky tak 3 odpoledne v týdnu ve školce do odpoledne, měli kroužky. Pak běžné činnosti, pomohl mi nějaké domácí práce, šli jsme nakoupit, hrál si v pokojíku, občas dostali ze školky domácí úkoly (pracovní listy) tak sme dělali ty. Hodně sme chodili ven, když to počasí umožnilo. Syn rád jezdí na koloběžce, tak sme chodili do skate parku na ty rampy, tam se vyřádil. O víkendu pak jel k některé babičce, nebo se podnikl nějaký výlet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
2.2.22 10:59

Já tedy na děti sama nejsem, ale běžné všední dny mi chodí manžel stejně až tak v 19 z práce a nijak nám čas nevyplňuje. Takže prostě kolem 15-15:30 vyzvedávám dítě ve škole (loni ve školce) a jdeme na kroužek/procházku. Pak domů, uděláme večeři, něco spolu poklidíme, pohrajeme si a je čas na koupání a spánek :nevim: O víkendu si dovedu představit, že je to bez chlapa horší, ale na druhou stranu bych asi dělala totéž, co s ním. Vzala děti někam na výlet, na návštěvu, do muzea, kina, herny apod. Vídala bych se asi víc s kamarády s podobně starými dětmi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3902
2.2.22 11:04

Na 8.30 odvedu děti do školky, dopoledne uklizim, vařím, nakupuju, dělám něco do práce (dpp), vyrizuju maily, telefonuju babickam, sháním věci z netu (boty, dárky), chodím běhat atd. Pokud mi doma zbude nějaké dítě s rýmou, což skoro vzdycky zbude, tak se k tomu starám o něj.

Ve 12 vyzvedavam děti ze školky, jdeme domů, prevlect, uklidit po sobě, umýt ruce. Do cca 14.00 čteme, pak logopedie s prostředním, ostatní si u toho většinou kreslí nebo dělají bludiště, rozdíly, spojovacky… Kolem 15.00 vyrážíme ven na kroužky - někdo má kroužky, ostatní venčím na hřišti atd., to je každý den jinak. V 18.00 musíme už být doma, umýt, večeře, zuby, vitamíny, v 19.15 jdou spát malí, v 20.30 nejstarší.

Pokud mám dopoledne fakt děti ve školce všechny, je to pohoda, pokud mi některé (všechny…) zůstanou s rýmou doma, dá se ro zvládnout, ale hromadí se mi tu pak nevyrizene věci (zašít kalhoty, koupit ponožky, něco dodělat do práce, vyřídit zásoby v koupelne, sestelovat brzdy na kole, zaplatit kroužky, objednat bačkory…)

Děti 2, 4, 6,manžel chodívá domů mezi devátou a desátou večer (ale často je ráno odvede do školky, abych nekecala, a párkrát do týdne přijde už cca v sedm večer, ale pak zas odcházím já za nějakým svým programem, prostě efektivně je tu vždycky jenom jeden z nás)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
2.2.22 11:15
@dagii píše:
Ahoj maminky,jsem také sama, vztah je v troskách, jsem prakticky s malým sama, pocitově v depresi.
Jak travite nebo vypadá váš den s dítětem, když jste na to prakticky sami?
Nevím jak vynahradit tu prázdnotu a samotu co zbyla u nás doma 😐.
Máte nějaký program? Když byste měly chuť si psát třeba, budu ráda.
Díky za odpovědi.

Ven, pokud to jde. Sejít se se stejně starými dětmi. Nechat vylítat. Doma nakrmit a dát spát. Jinak hodně papíru, pastelek, lepidlo, pásky a dítě se celkem samo zabaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
2.2.22 11:31

@dagii Myslíš jako program sama pro sebe nebo program s dítětem? A chodíš do práce?

• Citovat
  • Upravit
79
2.2.22 11:48
@Russet píše:
Ven, pokud to jde. Sejít se se stejně starými dětmi. Nechat vylítat. Doma nakrmit a dát spát. Jinak hodně papíru, pastelek, lepidlo, pásky a dítě se celkem samo zabaví.

Nějak nemám nápady, co venku, máte nějaké?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
2.2.22 11:49
@dagii píše:

A prosímtě, jakou roli v tom hraje absence chlapa? Když jsi ho měla, tak jsi nápady na venkovní zábavu měla? Nebo s ním chodil denně ven on? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
2.2.22 11:50
@dagii píše:

Výlety po okolí. Dobrá svačina s sebou. Když je víc dětí, zabaví se. Kde je sníh, tam je to jednodušší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
2.2.22 11:52
@pet p píše:
@dagii Myslíš jako program sama pro sebe nebo program s dítětem? A chodíš do práce?

Program s dítětem i sami co děláte třeba? Chodím do 15hid do práce na zkrácený úvazek, obcas jsem doma při nedostatku práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
2.2.22 11:53
@dagii píše:

Kup si knížku Svobodná hra. Tam je tolik nápadů na hraní s dětmi venku, včetně fotek, takže dítě si může samo vybrat, co ho zaujme.
Příp. tady https://svobodnahra.cz/praxe/
 https://svobodnahra.cz/vyzvy/

• Citovat
  • Upravit
79
2.2.22 11:54
@unuděná píše:
A prosímtě, jakou roli v tom hraje absence chlapa? Když jsi ho měla, tak jsi nápady na venkovní zábavu měla? Nebo s ním chodil denně ven on? :think:

Ne jen jsem na to měla větší náladu. Loni jsme bobovali a tak, to letos není no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
2.2.22 11:54

Ty jsi s ním doma, nebo chodíš do práce? Předškolákem myslíš dítě 5-6 let nebo nějaké mladší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
2.2.22 11:55
@dagii píše:
Program s dítětem i sami co děláte třeba? Chodím do 15hid do práce na zkrácený úvazek, obcas jsem doma při nedostatku práce.

Odpoledne přitáhne dítě ze školy, většinou má hlad, pak si samo hraje. Pak děláme úkoly. Pak si hraje, někdy chce asistenci. Ja musím připravit večeři, uklidit, nahnat ho do vany a uspat. Pokud jsem v práci, činí tak muž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí