Jak dokážu že jsem samoživitelka, očr?

Anonymní
18.1.22 09:10

Jak dokážu že jsem samozivitelka, očr

Dobrý den. Žiju v bytě sama s dcerou(3 roky),teď je poprvé nemocná více dní (doteď jen týdenní rýmy). Nyní mám očr, na kontrolu jdeme až za 10 dní. Můj dotaz je, pokud budu očr čerpat plných 16 dnů, na což mám sama nárok, jak se to prokazuje? S otcem dítěte jsme nebyli sezdaní, vše máme jen ústní dohodou, ne přes soud. Platí řádně a včas.
V práci jsem akorát po mateřské vyplňovala nějaký papír že otec dítěte s námi nežije, ale jinak nikdo nic doložit nechtěl.
Díky za odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4706
18.1.22 09:19
@Anonymní píše:
Dobrý den. Žiju v bytě sama s dcerou(3 roky),teď je poprvé nemocná více dní (doteď jen týdenní rýmy). Nyní mám očr, na kontrolu jdeme až za 10 dní. Můj dotaz je, pokud budu očr čerpat plných 16 dnů, na což mám sama nárok, jak se to prokazuje? S otcem dítěte jsme nebyli sezdaní, vše máme jen ústní dohodou, ne přes soud. Platí řádně a včas.
V práci jsem akorát po mateřské vyplňovala nějaký papír že otec dítěte s námi nežije, ale jinak nikdo nic doložit nechtěl.
Díky za odpovědi.

Na I.dile osetrovacky vyplnis stav (svobodná/rozvedená/vdova) a ze nezijes s manzelem atd. a mas v peci nezaopatrene dite..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31291
18.1.22 09:30

Je to vlastně „čestným prohlášením“. Ty v té očr podepisuješ, že si uvedla údaje pravdivě. Pokud bys lhala a přišlo s na to, můžou ti ty peníze pozastavit plus možná nějaká pokuta, to už nevím.
když koukneš třeba tady https://www.praha12.cz/…ts/File.ashx?…
na vzor, tak tam je to jasně napsané, v části B na konci, že to prohlašuješ. To stačí.

Tohle je papír na očr pro zavřenou školu, ale na očr pro nemoc jsou stejné údaje ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí