Přítelkyně ex neříká synovi pravdu

Anonymní
27.1.22 00:23

Přítelkyně ex neříká synovi pravdu

Ahoj, mám jen pár dotazů…

1.) když dáváte dítě (4roky) exmanželovi nebo expritelovi, je v pořádku, že jde ex do práce (přesčas) a dítě zůstává s jeho přítelkyní a ta s ním pak cestuje?
Měla jsem za to, že pokud si otec bere dítě na víkend (pravidelně 1× za 14 dní, když má volno), tak by měl být s dítětem :nevim:
Jak to máte vy? Zajímáte se o to, jak dítě trávilo víkend? Pokud se ex zeptáte, řekne vám to nebo ne? Nepotřebuji vědět detaily a každou minutu nebo hodinu, jak trávili čas, ale zrovna tohle mě zajímá.

2.) přítelkyně mého ex vypráví dítěti, že se mi vyklubal z bříška, přitom já mu už dlouho říkám, že jsme si ho tenkrát přivezli z domečku ( je adoptovaný)… Mluvila jsem o tom s ex, ale říkal, že o ničem takovém neví, že by se bavili a že prý jeho přítelkyně ví, že je adoptovaný a že se se synem o tom možná bavila ve chvíli, když ex ještě spal… Dle mého názoru měla dítě poslat s tímto tématem za otcem a nebo mu říct pravdu a ne mu říkat takové věci, aby měl pak v hlavě zmatek

Co si o tom myslíte?

Děkuji za každou reakci a omlouvám se za anonym, citlivé téma

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1096
27.1.22 00:40
  1. Nic Ti po tom není, jak to mají zařízené, a kdo se kdy o dítě stará. Chápu že Tě to štve, taky bych byl naštvanej, vidět svoje dítě s cizím člověkem, ale takhle to prostě je. Nicméně odpověď na to, co dítě dělalo o víkendu by měla určitě být.
  1. Tak jasně že by měli říkat to, co mu říkáte od mala. To bude nějaký informační šum jenom…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.1.22 01:09

@Zatimtajnej
Je mi jedno, jak to mají zařízené, ale když dítě předám otci, tak předpokládám, že s ním ty dva dny stráví a když už, tak mohl alespoň říct, že jde do práce a mohli jsme to ev. řešit jinak (máme vše dohodou) nebo mi alespoň odpovědět na otázku, na kterou mi neodpověděl… Naopak si klade požadavky co a jak bych s ním měla dělat, jak bych se k němu měla chovat, protože on (ex) chce… Má možnost si ho brát častěji, ale za celých 14 dní se neozve

• Citovat
  • Upravit
2771
27.1.22 01:39

Promin ale neumím si představit, ze v manzelstvi si projdu martiriem adopce a pak se rozvedu. Co se stalo?
Jinak te chapu, taky by se mi nelibilo ze si ho bere a pak s nim neni, ale tak to je. Muzi vetsinou deti takto odkladaji u svych matek, nenadelas nic. Plati to i obracene.
A to o tim narozeni z briska bych resila primo s ni. Ex evidentne neresi spostu veci. Se synem bych jeho narozeni probirala sem tam, aby opravdu vedel. Podle me cim driv, tip lip, male deti vse tak nejak lip piberou. S ex vydrz, treba s dalsim ditetem jeho zajem opadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106520
27.1.22 05:01
@Anonymní píše:

1.) když dáváte dítě (4roky) exmanželovi nebo expritelovi, je v pořádku, že jde ex do práce (přesčas) a dítě zůstává s jeho přítelkyní a ta s ním pak cestuje?
Měla jsem za to, že pokud si otec bere dítě na víkend (pravidelně 1× za 14 dní, když má volno), tak by měl být s dítětem :nevim:
Jak to máte vy? Zajímáte se o to, jak dítě trávilo víkend? Pokud se ex zeptáte, řekne vám to nebo ne? Nepotřebuji vědět detaily a každou minutu nebo hodinu, jak trávili čas, ale zrovna tohle mě zajímá.

2.) přítelkyně mého ex vypráví dítěti, že se mi vyklubal z bříška, přitom já mu už dlouho říkám, že jsme si ho tenkrát přivezli z domečku ( je adoptovaný)… Mluvila jsem o tom s ex, ale říkal, že o ničem takovém neví, že by se bavili a že prý jeho přítelkyně ví, že je adoptovaný a že se se synem o tom možná bavila ve chvíli, když ex ještě spal… Dle mého názoru měla dítě poslat s tímto tématem za otcem a nebo mu říct pravdu a ne mu říkat takové věci, aby měl pak v hlavě zmatek

Co si o tom myslíte?

Děkuji za každou reakci a omlouvám se za anonym, citlivé téma

Já s ex svého partnera nejsem vůbec v kontaktu, nevím k čemu je to dobré.
Těšte si to vy dva spolu.
Souhlasím, že dítěti se má věnovat on a nedávat ho hlídat dalším osobám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
577
27.1.22 05:26

No teda nevim, ale vsechny deti jsou z „briska“, az potom z nejakeho „domecku“. Mozna by to chtelo nejaku literaturu…
Pokud dite neni manzelovo vlastni, ale pouze adoptovane, tak ho „hodil pres palubu“. Mozna chvilkove, mozna naporad…Proto nema potrebu s nim byt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21908
27.1.22 06:54
@Zvonielka píše:
No teda nevim, ale vsechny deti jsou z „briska“, az potom z nejakeho „domecku“. Mozna by to chtelo nejaku literaturu…
Pokud dite neni manzelovo vlastni, ale pouze adoptovane, tak ho „hodil pres palubu“. Mozna chvilkove, mozna naporad…Proto nema potrebu s nim byt.

Kdyz uz chces chytracit, tak poradne cti. Chlapecek je adoptovany, tudiz neni ze zakladatelcina briska, jak mu druha pani vypravi, ty literaturo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41282
27.1.22 07:04
@Anonymní píše:

Co si o tom myslíte?

Děkuji za každou reakci a omlouvám se za anonym, citlivé téma
  1. ve víkend, kdy ho má na starosti otec, tak má být s otcem, nebo s tím, komu ho svěří-) on má zajistit péči, nemusí být přímo jeho osobní
  2. tady bych se moc nečílila, on to mohl být nějaký šum, kdoví jak k tomuto tématu došli, navíc, téma adopce je dost ožehavé, ona nemusí vědět co vše jste mu řekli a co ne a tak zvolila obecné řešení -) všechny děti jsou z maminčina bříška, jen některé to vezmou přes domeček.

Jak nad tím přemýšlím, není možné, že chlap hodil syna na partnerku? třeba kvůli té adopci? vypadá to, že ona je ta, co se stará, tak bych byla v tomto opatrná, pokud se nechce starat on, ona nemusí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.1.22 07:12

@Venetia
Dozvěděla jsem se to od syna, že teta mu říkala, že se mi vyklubal z bříška. Řekl mi to syn úplně sám od sebe, na nic jsem se ho neptala… Jeho přítelkyni neznám ani jsem ji nikdy neviděla.
V úvodním příspěvku jsem to napsala vše zkráceně, mohlo to vyznít jinak, uznávám, tak uvádím na pravou míru.

• Citovat
  • Upravit
101764
27.1.22 07:45
@Anonymní píše:
@Venetia
Dozvěděla jsem se to od syna, že teta mu říkala, že se mi vyklubal z bříška. Řekl mi to syn úplně sám od sebe, na nic jsem se ho neptala… Jeho přítelkyni neznám ani jsem ji nikdy neviděla.
V úvodním příspěvku jsem to napsala vše zkráceně, mohlo to vyznít jinak, uznávám, tak uvádím na pravou míru.

No, tak když vi, ze je adoptovany, tak to jen upresni, ze to bylo z jineho bříška a hotovo, ne. Ze se mate tak rafi, ze si ex myslela, ze je od tebe z briska.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
27.1.22 07:46
@j.a.n.i1 píše:
No, tak když vi, ze je adoptovany, tak to jen upresni, ze to bylo z jineho bříška a hotovo, ne. Ze se mate tak rafi, ze si ex myslela, ze je od tebe z briska.

Má čtyři roky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101764
27.1.22 07:49
@Veru1987 píše:
Má čtyři roky…

A?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76926
27.1.22 07:52
@j.a.n.i1 píše:

no, tak to je tak citlivé a ožehavé téma, že fakt není jedno, co kdo klukovi říká, a jen tak mimochodem říct, že není z maminky bříška ale z cizího bříška, je vidět, že o problematice adopce nic nevíš, jinak bys neházela takovými „moudry“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
27.1.22 07:58
@j.a.n.i1 píše:
A?

Nevím zda by čtyřleté dítě někoho opravovalo..záleží i na povaze dítěte a pokud to doma říkalo že mu ta paní to řekla takto a ne jak mu říkají doma, tak asi co? Má v tom kluk zmatek v hlavě a neví co si myslet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3689
27.1.22 08:20

Myslím si, že řešíš hlouposti. Každé miminko se vyklube mamince z bříška, tedy biologické mamince. Ty jsi adoptivní maminka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí