Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zas já si netroufnu posuzovat, jestli má někdo (úředník) moc práce nebo nemá - o mojí profesi si taky lidi myslí, že si v práci jenom čteme a není to ani blízké pravdě
Kurňa, jestli se nemám taky bát o místo, co?
![]()
RyBANA píše:
jitkabokule: na webu to vře vždyckyjá nevím co, mrkni na jiné země, jak se dav bouří, když se mu něco nelíbí. Jakože nelíbí se mi násilí, rabování, ničení majetku - ale na druhou stranu (za to mě nebijte, jen to jen taková debilní myšlenka) jak víc dokázat těm nahoře, že to myslí (ten dav) vážně?
třeba tak jak to udělali na Islandu??
Tak bych se nedivil, kdyby se stalo něco podobného jako na Islandu. Občané se po internetu přes sociální sítě domluvili a svrhli vládu, shodili prezidenta, shodili parlament, udělali si novou ústavu a řekli evropským bankám, že ty prachy, kterými se zadlužili jejich šéfové, ať si také ti šéfové zaplatí. Ty že občané platit nebudou. To je tichá revoluce bez krve.
Nicméně, když se rozhlédnete, tak to nikde v médiích nenajdete. Přitom je to úžasný počin. To je přímá demokracie,“
1miss1 píše:
Nedávno byl na novnkách článek, že je jeden úředník na dva hasiče (nějak tak to bylo), to je snad docela zbytečný ne? Tady by se propstit mohlo…
to samý u policiie,tam jde peněz na ty výsluhy že by jsme koukali ![]()
jitkabokule píše:RyBANA píše:třeba tak jak to udělali na Islandu??
jitkabokule: na webu to vře vždyckyjá nevím co, mrkni na jiné země, jak se dav bouří, když se mu něco nelíbí. Jakože nelíbí se mi násilí, rabování, ničení majetku - ale na druhou stranu (za to mě nebijte, jen to jen taková debilní myšlenka) jak víc dokázat těm nahoře, že to myslí (ten dav) vážně?
Tak bych se nedivil, kdyby se stalo něco podobného jako na Islandu. Občané se po internetu přes sociální sítě domluvili a svrhli vládu, shodili prezidenta, shodili parlament, udělali si novou ústavu a řekli evropským bankám, že ty prachy, kterými se zadlužili jejich šéfové, ať si také ti šéfové zaplatí. Ty že občané platit nebudou. To je tichá revoluce bez krve.
Nicméně, když se rozhlédnete, tak to nikde v médiích nenajdete. Přitom je to úžasný počin. To je přímá demokracie,“
A co jim na to řekly ty banky?
Jak prakticky tu vládu svrhli? Jako říct si můžeme na netu, co chcem, ale aby to vzali v potaz i ti, kterých se to týká…
![]()
Jitko, češi potřebují vedení, kdo začne ? A je vůbec někdo schopný vést náš stát ? O nikom nevím. Nejlepší by byl někdo z ciziny, nezaujatý, aby to tu srovnal.
Kaczenka píše:
Já už politikům nežeru ty řeči, že něco ušetří. Podle mě by se měli naučit nejdřív s těmi penězi efektivně hospodařit…Jak to tady bude vypadat? Lidé bez práce na pokraji chudoby - v lepším případě na sociálních dávkách. V soukromých sférách se začnou snižovat platy, protože na ně zaměstnavatelé nebudou mít…Lidé nemají práci = nebudou utrácet = podnikatelé nebudou vydělávat, nepůjdou na odbyt jejich služby ani výrobky…Klesne porodnost…Už jsem alergická na tu větu „Máme dluhy, musí se šetřit“…Šetřit ano, ale nevidím, že by se nějak efektivně státní dluh snižoval…Myslím, že peníze se prodrbávají a utápějí ve velkém dál…
Jojo ale milej pan chemik Kalousek si myslí že zvedne DPH tak bude mít víc peněz,si asi myslí že takhle lidi přiměje utrácet a zvedne se mu ekonomika.To je fakt chemik a na nás dělá pokusy tak jak ho učili ve škole. ![]()
porodnost klesne protože tím jak jíme všechný možný blivajzy tak bych se divila že by příští generace byly obstojně plodný.
No a ktomu šetření - hned po revoluci,ještě za časů kdy Klaus byl člen ODS tak se nechal slyšet že nás čeká pár let „utahování opasků“Je to 25 let,a je to tu čím dál horší.Ne že by současná vláda vytunelovala co se dá,ale celých těch 25 let se privatizovalo,prodávaly se státní podniky,obce prodávaly byty,pozemky,fabriky…ted už není kde brát všechno se rozkradlo takže zbývá už jen dostat národ na kolena.
Vlastně kecám - ještě tu jedna neohlodaná kost zbyla a to jsou „české státní lesy“Ale i tam už se slétají supi.........
Angua píše:jitkabokule píše:A co jim na to řekly ty banky?RyBANA píše:třeba tak jak to udělali na Islandu??
Nicméně, když se rozhlédnete, tak to nikde v médiích nenajdete. Přitom je to úžasný počin. To je přímá demokracie,“Jak prakticky tu vládu svrhli? Jako říct si můžeme na netu, co chcem, ale aby to vzali v potaz i ti, kterých se to týká…:
no viď!!! jak se to dělá v praxi!Sakra jsme vážně tak bezmocní…
jitkabokule píše:RyBANA píše:třeba tak jak to udělali na Islandu??
To je skvely navod, az na to prijde dostatecny pocet lidi, tak to muze nasledovat i v jinych krajinach ![]()
To by se museli spojit tak občané, tak podniky, přestat odvádět státu veškeré odvody, daně, pojištění. Státní zaměstnanci by museli stávkovat - přestat pracovat (kromě lékařů, hasičů, policistů apod.). Firmy jsou většinou napojené na zahraničí, tam žádná stávka - zastavíme výrobu - nepomůže, spíše jim uškodí. Žádná stávka alias půjdeme před parlament s fáborkama samozřejmě nebude účinkovat. Prostě přestat odevzdávat státu do té doby, než vláda krizově nezasedne a nerozhodne, co dál. Jinak to nevidím
.
jitkabokule píše:
No a ktomu šetření - hned po revoluci,ještě za časů kdy Klaus byl člen ODS tak se nechal slyšet že nás čeká pár let „utahování opasků“Je to 25 let,a je to tu čím dál horší.Ne že by současná vláda vytunelovala co se dá,ale celých těch 25 let se privatizovalo,prodávaly se státní podniky,obce prodávaly byty,pozemky,fabriky…ted už není kde brát všechno se rozkradlo takže zbývá už jen dostat národ na kolena.
Jenže to tak nemůžeš brát. Kdyby byla 25 let ve vládě ODS pod jeho vedením, tak jo. Jenže lidi si tam navolili různé socdem a spol., kteří je utáhli na různé příspěvky a dávky a já nevím co a zadrbali to ještě víc, než to bylo.
Tak si tady dočítam vaší diskuzi a zajímalo by mě proč páni ve vládě musí mít větší platy než my obyčejní lidé. V čem jsou oni tak výjimeční? Kolik miliónů by se ušetřilo kdyby i oni žili za průměrný plat.
anoli30 píše:
Tak si tady dočítam vaší diskuzi a zajímalo by mě proč páni ve vládě musí mít větší platy než my obyčejní lidé. V čem jsou oni tak výjimeční? Kolik miliónů by se ušetřilo kdyby i oni žili za průměrný plat.
Protože mají větší zodpovědnost? Taky v ideálním případě proto, aby jim to stačilo a neměli potřebu brát úplatky… (ALE, že jo
)
Angua napadá Tě nějaká DEMOKRATICKÁ země, kde „to“ dlouhodobě funguje?
michaela1808 píše:
Mě napadá třeba Norsko, Dánsko, Švédsko, Švýcarsko…ti nejsou na tom až tak špatně jako my. Daří se jim dobře, dobře hospodaří, mají relativně dobrý systém. ALE jiná mentalita lidí a samozřejmě nejsou poznamenaní komunismem. To nám uškodilo. Špatně jsme si to nastartovali a teď dojíždíme. Útěchou může být jen to, že třeba na Řecko či Španělsko naštěstí ještě nemáme…ti už jsou úplně v kopru. Nedivila bych se, kdyby čím dál více podílů těchto zemí skupovalo Japonsko a Čína. Podle mě ti to tady za pár let pomaličku ovládnou, budou na koni, jejich ekonomika neskutečně roste.
evish píše:michaela1808 píše:Mě napadá třeba Norsko, Dánsko, Švédsko, Švýcarsko…ti nejsou na tom až tak špatně jako my. Daří se jim dobře, dobře hospodaří, mají relativně dobrý systém. ALE jiná mentalita lidí a samozřejmě nejsou poznamenaní komunismem. To nám uškodilo. Špatně jsme si to nastartovali a teď dojíždíme. Útěchou může být jen to, že třeba na Řecko či Španělsko naštěstí ještě nemáme…ti už jsou úplně v kopru. Nedivila bych se, kdyby čím dál více podílů těchto zemí skupovalo Japonsko a Čína. Podle mě ti to tady za pár let pomaličku ovládnou, budou na koni, jejich ekonomika neskutečně roste.
ono je to těžko, v severských zemích to sice funguje, ale mají tuším cca 80% zdanění platu. už vidím, jak to zavádí tady
, to by asi neprošlo.
ono celý ten problém bude trochu někde jinde.
představte si rodinu se třemi dětmi
rodiče mají nižší výpaty a vyšší náklady
chtějí dětem zkrouhnout kapesné
ale protože zastávají demokratické zřízení v rodině, tak dají hlasovat
tři děti jsou proti snížení kapesného (však oni to máma s tátou nějak zvládnou)
to bude asi ten problém demokratických zemí, je velmi těžké prosadit něco nepopulárního, ale bez toho to prostě nejde
samozřejmě se ztotožňuji s nazory, že politici kradou atd., ale kdo u nás v čr v práci nekrade, aby se měl lépe?!
je to holt taková mentalita poznamenaná komunismem…