Jaký máte názor na půjčení monitoru dechu z porodnice?

1724
28.7.16 12:42

Jaký máte názor na půjčení monitoru dechu z porodnice?

Ahoj holky, dotaz je jasný už z tématu. Mám v merku si MD určitě pořídit, ale teď řeším, jestli nový, nebo z bazárku po někom (ale nejsem si jistá, jak se k tomu ten dotyčný celou dobu choval a jestli nekecá, že byl používaný málo, aby jej prodal) + náklady na zkalibrování (snad se vyjadřuju správně) nebo si půjčit z nemocnice (na to už vůbec nemám moc odvahu..)…tak nevím. Zase nechci do nového investovat tolik peněz, když vím, že po druhém dítěti už mi ho nikdy nemusí koupit…
Jak jste řešily Vy? Nejspíš je to téma jen pro maminky, které MD používaly…děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2852
28.7.16 12:44

Já kupovala pro obě děti, půjčovné není nijak levné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3624
28.7.16 12:45

Já si koupila od jedné maminky, tedy starší, pouzivala jsem ho asi 8 měsíců a potom ho zase prodala dále. Uvažovala jsem i o půjčení z nemocnice, ale tim že jsem žen koupený zase prodala dále se mi ta investice vrátila, coz by při půjčení nešlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6788
28.7.16 12:46

U prvni dcery jsem monitor pouzivala do roka, u druhé budu asi stejně. Podle me investice do noveho určitě nejsou vyhozene peníze.
Do bazaroveho bych nesla a pujcovat si z porodnice mi prijde taky divné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
479
28.7.16 12:46

Já půjčovala v porodnicí na půl roku za 900 Kč. Byl u něho doklad o kalibraci. Za mě spokojenost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
401
28.7.16 12:47

Z bazaru bych nekupovala, měla bych obavu o funkčnost. Z nemocnice klidně, pravidelně je posílají na kalibrace. Já nakonec koupila novej, protože alespoň u nás půjčovný stojí dost a když vezmu v úvahu, že plánuju víc dětí, vyjde to daleko levněji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
28.7.16 12:48

Měla jsem půjčený z porodnice, nekupovala jsem… stálo to 150 Kč za měsíc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
694
28.7.16 12:54

Já kupovala bazarový. Pochybuju, že to někdo používal jinak, než já. Tedy, položit do postýlky a zavěsit ovladač. Aby se nějak výrazně opotřebovaly třeba drátky, tak by se s tím muselo často manipulovat, ale pokud někdo třeba často cestoval, tak by sis spíš pořídil náhradní, nebo ten na plenky. Nedokážu si představit, že bych ho pokaždé vytahovala zpod matrace, srolovala drátky, strčila do krabice a převážela z místa na místo. A zkušenost mám od kamarádky, měla nový, ale nějaký vadný kus a spíš alarmoval falešně, než aby nealarmoval vůbec. To samé, když už byly slabé baterky, tak jeden falešný poplach za druhým.

Stejně jsem ho používala ani ne půl roku, malý byl moc akční a apak stejně skončil u nás v posteli :-) Jako risk to určitě nevidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
401

Jinak u nás je půjčovný 900Kč na půl roku, plánovala jsem používat do jednoho roku, což je hned 1800. Za novej jsem dávala něco přes 2 tisíce. Takže už při plánovaném počtu min. dvou dětí, se vyplatí ho koupit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311

První jsem půjčila z porodnice, druhy teď z půjčovny. U obou byl doklad o kalibraci ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
28.7.16 12:55

@Sinquinita
Koupila bych nový, kor když ho budeš využívat i na další dítě, to se vyplatí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
28.7.16 12:58

Půjčila jsem si z porodnice, na půl roku bylo za 900,–.byla jsem ráda za tuto možnost, nemusím řešit zkalibrování a pod. nakonec jsme stejně vraceli cca o měsíc dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32930
28.7.16 12:58

Měla jsem u obou půjčený z porodnice. Nakonec byl používány sotva měsíc, pak už mi mimca spaly v posteli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
814
28.7.16 12:59

Taky jsem chtěla půjčit v porodnici, ale spočítala jsem si na kolik by to vyšlo (počítám ještě s jedním dítětem) a radši jsem si koupila nový, který mě vyšel oproti půjčovnému asi o cca 200,– víc. Zkoušela jsem i bazarové, ale v každém inzerátě co jsem našla dámy tvrdily jak krátko je používán, ale když jsem žádala účtenku, abych si to mohla nějak ověřit tak žádná ji neměla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678
28.7.16 13:00

@Sinquinita v porodnici by je měli mít kalibrovaný, tam je nějaký limit na to, jak dlouho se to může používat a kdy se musí udělat kalibrace. My jsme pro synka koupili nový, pro druhé budeme též používat, ale vezmeme tu druhou, nepoužitou desku a pak to prostě prodáme za nějaký malý peníz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí